Η Μαίρη Κατράντζου επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων  | 0 bovary.gr
Η Μαίρη Κατράντζου επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων  | 0 bovary.gr
26|03|2019 20:32
SHARE
ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

Η Μαίρη Κατράντζου επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων 


Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια  Μαίρη Κατράντζου.

Την κυρία Κατράντζου υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Υποδεχόμενη την κυρία Κατράντζου, η κυρία Βαρδινογιάννη την ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της να επισκεφθεί τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η επίσκεψή της αυτή: « Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη που υποδεχόμαστε σήμερα μια σπουδαία Ελληνίδα. Ένα νέο ταλαντούχο και χαρισματικό κορίτσι που ακολούθησε τα όνειρά της, τόλμησε να δημιουργήσει, αναγνωρίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παγκοσμίως και μάλιστα σε έναν χώρο πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό όπως αυτός της μόδας, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή. Oι δημιουργίες της φανερώνουν έναν πολύχρωμο φωτεινό εσωτερικό κόσμο. Μια βαθιά αγάπη και καμάρι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, όπως αποτυπώνεται στα μοτίβα που χρησιμοποιεί και στις υπέροχες εικόνες από αρχαία ελληνικά αριστουργήματα, που αποτελούν μία από τις βασικότερες πηγές έμπνευσής της. Το παράδειγμά της γίνεται στήριγμα για να νέα παιδιά της πατρίδας μας και η καλοσύνη της στήριγμα για τα παιδιά του Νοσοκομείου μας».

Θέλοντας να ευχαριστήσει την κυρία Κατράντζου για την πρόθεση της να στηρίξει το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Βαρδινογιάννη της απένειμε τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Συγκινημένη η κυρία Κατράντζου παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από την κυρία Βαρδινογιάννη τονίζοντας πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί για εκείνη η παρουσία της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το έργο του Συλλόγου.

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ», το Αστέρι με το όνομα της κυρίας Κατράντζου, ενώ αμέσως μετά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εκτενώς για κοινές δράσεις στήριξης της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

 

Στη συνέχεια, η κυρία Κατράντζου ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για το έργο της Μονάδας, την προσφορά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Δείχνοντας μάλιστα και έμπρακτα την στήριξή της στο έργο του Συλλόγου, η κυρία Κατράντζου έγινε και η ίδια εθελοντής δότης μυελού των οστών.