Bella Cantina
Bella Cantina
28|03|2019 14:31
SHARE
CANTINA BELLA

Cantina Bella: Το street food corner στο Κουκάκι με μαμαδίστικο φαγητό


Όταν τρεις φίλοι και μάγειρες, η Μάρθα, ο Νεκτάριος και η Κυριακή, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους street food corner στο Κουκάκι είχαν κατά νου τους απανταχού ξενύχτηδες που όσο περνούσε η ώρα ήταν καταδικασμένοι να λιμοκτονούν.

Έτσι η Cantina Bella, -το αποτέλεσμα της κοινής τους σύμπραξης-, αρχικά λειτουργούσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, όμως, σταδιακά έγινε «καλό παιδί», οπότε, πλέον, ανεβάζει ρολά από νωρίς και κλείνει το απόγευμα (εκτός από ένα Σάββατο βράδυ του μήνα, όπου διοργανώνονται θεματικές βραδιές αφιερωμένες σε διαφορετικές κουζίνες του κόσμου).

Σε έναν ζεστό χώρο γεμάτο με αφίσες από γνωστές ταινίες όπως το «Metropolis» και  «Θωρηκτό Ποτέμκιν», αλλά και ποπ αισθητικής πόστερ με την Μόνα Λίζα να φοράει μπλουζάκι μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων, από όπου πέρασε ο Μαραντόνα, -καθώς η Κυριακή δηλώνει μεγάλη φαν-, θα ακούσετε πανκ και ροκ μουσικές, ενώ μπορείτε να χαζέψετε τη συλλογή από τις βιντεοκασέτες του Νεκτάριου, που είναι μανιώδης συλλέκτης, ή VHS με live από μεγάλες μπάντες.

Όσον αφορά στην κουζίνα, η φιλοσοφία της Cantina Bella είναι απλή: street food, γρήγορα και γευστικά, αλλά όπως θα τα έφτιαχνε η μαμά μας, δηλαδή υγιεινά και θρεπτικά. 

Οπότε, εδώ, θα βρείτε όλα τα κλασικά πιάτα του δρόμου και διάσημες έθνικ συνταγές, αλλά από ιδιαίτερες πρώτες ύλες, που τους χαρίζουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Επειδή, λοιπόν, το μαγαζί ανοίγει από το πρωί, εδώ μπορείτε να απολαύσετε πρωινό και να το συνοδεύσετε με κάποιο από τα φοβερά smoothies, όπως το Black Panther με μπανάνα, ταχίνι ολικής άλεσης και βιολογικό γάλα αμυγδάλου με κακάο, το Hulk με αβοκάντο, μέλι καστανιάς, αγελαδινό γιαούρτι, μπανάνα και δυόσμο, ή την εκρηκτική Wonder Woman με μήλο, τζίντζερ ακτινίδιο, βιολογικό γάλα, αμυγδάλου και μέλι καστανιάς. 

Δοκιμάστε, επίσης, τη σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και κανέλα, ή κάποιον από τους φυσικούς χυμούς για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια και κέφι.

Από τα must του καταλόγου, τώρα, θεωρούνται τα φαλάφελ που τυλίγονται σε κουρδικές πίτες, όπως το Super Falafel, που ισορροπεί τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά, λόλα, λάχανο κόκκινο- και άσπρο, καρότο, αγγούρι, ραπανάκι, μαρμελάδα ντομάτας και δροσερή sauce γιαουρτιού με άνιθο, αλλά και μια μοναδική έμπνευση των σεφ που έχει κερδίσει τα εντυπώσεις, το Mushroοmfalafel, που συνδυάζει ρεβυθοκεφτέδες  με λευκά μανιτάρια, Portobello, μαρμελάδα ντομάτας και δροσερή σος γιαουρτιού.

Aπό μια καντίνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σάντουιτς: όλα ως βάση έχουν τη λιπιόσκα, ένα είδος ψωμιού που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας, ενώ στην κατηγορία των burger που παρασκευάζονται από σπιτικό αφράτο μπιφτέκι, ξεχωρίζουν το Burger Oregano, γεμιστό με gouda, τραγανό μπέικον, λιωμένο cheddar, λόλα, φρέσκια ντομάτα, ροδέλα κρεμμύδι, πίκλες αγγουριού, μαρμελάδα ντομάτας και classic burger sauce, ή το Big Bang Burger, με μορταδέλα bologna με φιστικί, λόλα, λιαστή ντομάτα, σάλτσα ragout και μους ανθότυρο με δυόσμο. 

Επίσης, πολύ καλό είναι και το τεράστιο Smoked Hot Dog με μοσχαρίσιο λουκάνικο πεπερόνε, καπνιστό gouda, λόλα, λάχανο κόκκινο-άσπρο, καρότο, γλυκιά σάλτσα ντομάτας και honey mustard sauce.

Ο ιδιοκτήτες, πάντως, αγαπούν  πολύ τις μπρουσκέτες με ψητό αβοκάντο (Avocado Love και Avocado Boom), αλλά κι αυτές με τον κιμά που -τιμής ένεκεν της αγαπημένης μακαρονάδας που μας έφτιαχνε η μαμά μας- τις ονόμασαν Bolognese, ενώ από τα σάντουιτς ξεχωρίζουν το Run Chicken Run (με ζουμερό χειροποίητο ρολό κοτόπουλο με κουρκουμά), το Ragout Blast (από σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κοκκινιστό φιλέτο), την σιγοψημένη πανσέτα στη γάστρα με πετιμέζι που παντρεύεται με καπνιστό τυρί μετσοβόνε, ρόκα, φρέσκα μυρωδικά, σπανάκι, ψητό κρεμμύδι και σος πιπεριάς Φλωρίνης με λιαστή ντομάτα, αλλά και το πικάντικο Lahmajoun Alternativo, με κιμά σιγομαγειρεμένο με ανατολίτικα μπαχάρια και  σουτζούκι.

 Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα με Κυριακή 12:00 - 20:00

(*μετά το Πάσχα το κατάστημα θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 23:00)

Ορλώφ 1, Κουκάκι, 2109229739