Φωτογραφία: DJango
Φωτογραφία: DJango
30|03|2019 12:12
SHARE
DJANGO BAR

Django Bar: Eνα σινεφίλ μπαράκι στην Κηφισιά που τιμά τον Ταραντίνο


Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος είναι μέγας θαυμαστής του Ταραντίνο, του κινηματογράφου εν γένει και της ροκ.

Έτσι, αποφάσισε να μετατρέψει το παλιό «Μουστάκι» που βρισκόταν στον πεζόδρομο της Δροσίνη στην Κηφισιά σε απόλυτο ροκάδικο και να προσελκύσει όλο τον νεαρόκοσμο των βορείων προαστίων κι όχι μόνο.

Μικρός χώρος αλλά ευχάριστος, όπου κυριαρχεί η σκούρα μπάρα και τα ψηλά δερμάτινα σκαμπό, όπως ταιριάζει στους αυθεντικούς ροκάδες, που συνδυάζεται με γκρι industrial style τοίχους γεμάτους από πόστερ καλλιτεχνών και ταινιών του μετρ. Άλλωστε, η ονομασία προέρχεται από την ομώνυμη ταινία του αγαπημένου σκηνοθέτη, όπου ο Τζάνγκο ο τιμωρός κερδίζει την ελευθερία του και αποφασίζει να πάρει πίσω τη σύζυγό του και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. 

Σε περίοπτη θέση, η αφίσα από την ταινία που έδωσε το όνομά της στο μαγαζί, με τον Τζέιμι Φοξ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ενώ, πάνω από τα μπουκάλια, θα δείτε και μια φωτογραφία του διάσημου «Rat Pack», όπου μια δυναμική τετράδα, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν, ο Σάμμυ Ντέιβις Τζρ. και ο Πίτερ Λόφορντ, παίζουν μπιλιάρδο. 

Είναι λίγα τα στέκια στην πόλη όπου μπορεί κανείς πια να ακούσει προσεγμένη μουσική και το «DJango» σε αυτό το θέμα ξεχωρίζει μακράν.

Με επιλογές από όλο το φάσμα της rock και της rock ‘n roll, μέχρι τα πιο σύγχρονα ακούσματα, γνωστοί μουσικοί παραγωγοί εναλλάσσονται καθημερινά στα decks του μαγαζιού και ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Κατά καιρούς, όπως μάθαμε, θα διοργανώνονται και θεματικές βραδιές, πάντα σε ροκ ύφος, όπου θα μπορείτε να πάρετε το ταίρι σας ή όποιον, τελοσπάντων, επιλέξετε και να στροβιλιστείτε μέχρι πρωίας.

Το «DJango» ανοίγει στις έξι το απόγευμα σερβίροντας καφέ, μια καλή ποικιλία από μπύρες και καθαρά ποτά από μια σωστά ενημερωμένη κάβα.

Το must, όμως, του μαγαζιού είναι η λίστα με τα κοκτέιλ που το καθένα φέρει και το όνομα μιας ταινίας του Ταραντίνο.

Έτσι μπορείτε να πιείτε ένα «Kill Bill»  με παλαιωμένο ρούμι, ανανά, spicy σιρόπι, λάιμ και bitters, «Pulp Fiction» με βότκα, κράνμπερι, λάιμ και  μια ελληνική νότα από μαστίχα, ή το σκληρό  «Django»,   που φτιάχνεται από Jack Daniels, μέλι, bitters και έλαια.

Γεωργίου Δροσίνη 5, Κηφισιά, 2114047612