Στο εσωτερικό του «Things in jars»/ Φωτογραφία: Things in jars/Facebook
Στο εσωτερικό του «Things in jars»/ Φωτογραφία: Things in jars/Facebook
05|04|2019 12:45
SHARE
THINGS IN JARS

«Τhings in jars»: Το παραμυθένιο μαγαζί στην οδό Πετράκη που μοιάζει με σοκολατερί στη Χώρα των Θαυμάτων


Όταν ήμασταν μικροί, μας άρεσε να βάζουμε χέρι κρυφά στα βαζάκια της μαμάς και της γιαγιάς της, γιατί έκρυβαν αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς, που μας άξιζαν μόνο όταν κάναμε κάτι καλό. 

Έτσι, μεγαλώσαμε με αυτό το απωθημένο, μέχρι που δυο εμπνευσμένοι ζαχαροπλάστες αποφάσισαν να μας προσφέρουν τις παιδικές μας μνήμες -κι όχι μόνο- σε ένα χαριτωμένο μαγαζί στο Σύνταγμα, απέναντι ακριβώς από την Μητρόπολη. 

Πλέον, λοιπόν, δεν χρειάζεται να υπακούμε στους κανόνες, αρκεί να περάσουμε από την οδό Πετράκη και να διαβούμε το κατώφλι του «Things in Jars». 

Σε αυτόν τον παραμυθένιο χώρο, που ήδη έχει γίνει από τους πιο φωτογραφίσιμους στα social media, ο Χρήστος και η Κατερίνα στέγασαν το όνειρό τους. 

Κι αυτό γιατί το «Things in jars» θα μπορούσε να είναι μια σοκολατατερί στη Χώρα των Θαυμάτων, όπου η μικρή Αλίκη θα δοκίμαζε τις περίεργες συνταγές του κυρίου Κούνελου, ένα ρετρό καφέ στο Παρίσι, ή το ιδανικό σκηνικό για μια από τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον.

Εσωτερικά, την διακόσμηση έχει αναλάβει ο Αλέξης Πέτρακης που έχει διαμορφώσει από το «Noel» μέχρι το «Upupa Epops», δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Υπέροχες τοιχογραφίες με δέντρα, λουλούδια και φυτά κοσμούν τους τοίχους, διονυσιακές μάσκες, πολυέλαιοι, μέχρι και χριστουγεννιάτικοι καρυοθραύστες, συνθέτουν ένα πολύχρωμο σκηνικό που θα σας ταξιδέψει, ενώ τα παιδιά του προσωπικού με ημίψηλα καπέλα θα σας σερβίρουν το ρόφημα και το γλυκό σας.

Ο Χρήστος είναι απόφοιτος της Le Monde κι έχει μεγάλη εμπειρία σε πολύ καλά εστιατόρια όπως το «Varoulko». Η δε Κατερίνα, επίσης σεφ, έχει περάσει από τις κουζίνες του «Pentelikon group» του «Hilton» και του «Varoulko». Και τους δυο, όμως, τους ενώνει η αγάπη για τη ζαχαροπλαστική, στην οποία πειραματίστηκαν και εξειδικεύτηκαν.

Οι γνώσεις τους στην υψηλή γαστρονομία σε συνδυασμό με τα καλά διαλεγμένα υλικά και την έμπνευση της στιγμής δημιουργούν εκρηκτικά αποτελέσματα, που, μάλιστα, είναι και πολύ υγιεινά.

Δίνοντας, λοιπόν, μεγάλη σημασία στην απλή πρώτη ύλη και με οδηγό τη φαντασία τους, φτιάχνουν μοναδικά γλυκά που δεν λιγώνουν, δεν βαραίνουν, δεν φουσκώνουν. 

Από τα must του καταλόγου, τα μοναδικά cupcakes (τα μικρά κοστίζουν 1.90 και τα μεγάλα 2.90 ευρώ): με γλάσο λεμονιού, ταχινιού, φιστικοβούτυρου, αλατισμένης καραμέλας, nutella και βανίλια μέχρι βουτυρόκρεμα ή lila pause, -σίγουρα, θα βρείτε κάτι του γούστου σας.

Αν, πάλι, είστε απαιτητικοί, μην ανησυχείτε, γιατί το «Things in jars» λειτουργεί και ως ζαχαροτεχνείο, οπότε, μπορείτε να εκμυστηρευτείτε την επιθυμία σας και τα παιδιά θα την ετοιμάσουν μόνο για εσάς.

Επίσης, σε καθημερινή βάση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χειροποίητα cookies, αμερικανικού τύπου αφράτα cakes όπως Red Velvet, cake pops, που αρέσουν πολύ στα παιδιά, αλλά και γλυκά της ημέρας, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του καταστήματος.

Υπάρχουν, επίσης, γλυκά χωρίς γλουτένη για όσους ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή, όπως το εξαιρετικό carrot cake, ή το ginger cake με τα αμύγδαλα, ενώ, εδώ ούτε οι vegans θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς και γι' αυτούς έχουν προνοήσει ο Χρήστος και η Κατερίνα.

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μυρωδάτο καφέ,- αν επιλέξετε ελληνικό θα σας τον ψήσουν στη χόβολη, όπως παλιά -μια ζεστή σοκολάτα φτιαγμένη όπως πρέπει με κομμάτια Valrhona, λιωμένη στο μπρίκι, βότανα από τον Όλυμπο, υπέροχες ποικιλίες τσαγιού, ή χυμούς ψυχρής έκθλιψης.

Τους τελευταίους, αν δεν τους πιείτε στο κατάστημα, μπορείτε να τους πάρετε μαζί σας στο σπίτι. Κρατάνε περίπου 30 ημέρες, δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία, δεν έχουν συντηρητικά, ούτε προσθήκη ζάχαρης ή χρωστικών κι αρωματικών ουσιών και βγαίνουν σε συνδυασμούς που, ίσως, δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα χωρούσαν σε ένα ποτήρι, όπως ο καταπληκτικός χυμός από παντζάρι ή από σπανάκι.

Βέβαια, τα παιδιά ακολουθούν την εποχικότητα, όποτε οι γεύσεις εναλλάσσονται συνεχώς.

Αν, τώρα, εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας έχει γενέθλια, μπορείτε μαζί με την Κατερίνα να σχεδιάσετε μια τούρτα από βουτυρόκρεμα, διακοσμημένη δεξιοτεχνικά  έτσι ώστε να ταιριάζει στον χαρακτήρα και στα ενδιαφέροντα του εορτάζοντα. 

Επίσης, τα παιδιά αναλαμβάνουν και γάμους ή βαφτίσεις, για να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε μεγάλη εντύπωση!

Αν, πάλι, δεν καθίσετε στο μαγαζί και επιλέξετε να πάρετε τον καφέ στο χέρι και να συνεχίσετε τη βόλτα σας ή να πάτε στο γραφείο, να ξέρετε ότι ο πέμπτος θα είναι κερασμένος!

 Ώρες λειτουργίας: 9:00- 22:00   

Πετράκη 30, Αθήνα, 210 3249945