Shutterstock
Shutterstock
26|04|2019 10:30
SHARE
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πασχαλινό γεύμα στην Αθήνα -13 γαστρονομικοί προορισμοί για όλα τα γούστα


Δύσκολη μέρα από μαγειρικής άποψης η Κυριακή του Πάσχα, καθώς οι ετοιμασίες για το εορταστικό γεύμα όχι μόνο κοστίζουν ακριβά, αλλά απαιτούν και πάρα πολύ χρόνο. 

Οπότε η καλύτερη λύση για όσους παραμείνετε στο κλεινόν άστυ και δεν εκδράμετε σε χωριά και νησιά για να απολαύσετε τον παραδοσιακό οβελία, είναι να πάρετε την οικογένειά σας και την παρέα σας και να βγείτε μια πασχαλινή βόλτα.

Εμείς βρήκαμε ενδιαφέροντες γαστρονομικούς προορισμούς για όλα τα γούστα ώστε να συνδυάσετε την έξοδό σας με ένα πλούσιο γεύμα. Φροντίστε, όμως, να κάνετε γρήγορα κράτηση για να μην μείνετε χωρίς τραπέζι. 

Όσοι δεν μπορούν να αποχωριστούν το κέντρο με τίποτα,  ο «Κούβελος», (Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, 21 1405 2418) με σκηνικό που θυμίζει παλιά Αθήνα, θα ανάψει από το πρωί τα κάρβουνα και θα ψήνει κρεατικά κατευθείαν από τη φάρμα Γκαραβέλα στη Νέα Αγχίαλο –όπου αφήνουν τα ζώα να βοσκούν ελεύθερα.

Το μενού περιλαμβάνει κοκορετσάκι ρουμελιώτικο, κρεατότουρτα Χανίων, αρνί στο λαδόχαρτο με σταμναγκάθι και σπανάκι αλλά και κατσικάκι στη γάστρα.    

Kouvelos/ Facebook
Kouvelos/ Facebook

Αστική πολυτέλεια θα βρείτε στους «Ορίζοντες Λυκαβηττού» (Αριστίππου 1, 21 0721 0701) όπου θα γευματίσετε με πιάτο την Αθήνα. Το γεύμα της Λαμπρής είναι πλούσιο με αποκορύφωμα το αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φρέσκα βότανα και κυδωνάτες πατάτες φούρνου. 

orizonteslycabettus.gr
orizonteslycabettus.gr

Στο ανακαινισμένο αίθριο, τώρα, του ξενοδοχείου Athens Mariott (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, 21 0947 1000) επίσης θα στηθεί πασχαλινός μπουφές, με αμέτρητες επιλογές σε ζεστά και κρύα ορεκτικά, όλων των ειδών τα κρεατικά και φυσικά, εκλεκτά γλυκά, όπως το επιβάλλει η μέρα. 

Athens Marriott Hotel/ Facebook
Athens Marriott Hotel/ Facebook

Μπουφέ, όμως, ετοιμάζει και το Hilton (για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210-7281400)  για να μας βάλει στο κλίμα της Λαμπρής , ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακές συνταγές, ενώ δεν θα λείπει κι ένα συντριβανάκι σοκολάτας αλλά και δραστηριότητες που θα ξετρελαίνουν τα παιδιά.

Παραδοσιακά και η ταράτσα του  «GB Roof Garden», ( Βασ. Γεωργίου Α 1,21 0333 0000) θα έχει εορταστική ατμόσφαιρα, που θα ξεκινήσει  με μεζεδάκια συνοδεία ούζου δίπλα στις σούβλες, για να περάσουμε στη συνέχεια σε έναν καταπληκτικό μπουφέ, που οι σεφ του  εστιατορίου έχουν δημιουργήσει με φαντασία για τη μέρα.

Μια διαφορετική πρόταση για όσους δεν ξετρελαίνονται με το σούβλισμα, σας περιμένει στο «New hotel» (Φιλελλήνων 16, 21 0327 3000) που από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις πέντε θα σερβίρει brunch με πασχαλινό χρώμα, από όπου δεν θα λείπουν πιάτα όπως τηγανητά αυγά με λουκάνικο chorizo, burgers, σαλάτα από ρεβίθια, αλλά και σοκολατένια αυγά για επιδόρπιο.

 Αν, πάλι, θέλετε να δείτε σούβλες στη σειρά και να αναπνεύσετε και καθαρό αέρα, κατευθυνθείτε προς τον «Άγιο Μερκούριο» (Ά Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, 21 0816 9617) όπου με θεά την Πάρνηθα θα σουβλίσετε, όπως το επιβάλλει το έθιμο . 

Εξοχικό Κέντρο "Άγιος Μερκούριος"/ Facebook
Εξοχικό Κέντρο "Άγιος Μερκούριος"/ Facebook

Στους πρόποδες τώρα του βουνού, η «Πελοπόννησος» (Πάρνηθος 375, Αχαρνές, 21 0246 3318) από τη δεκαετία του ’70 στήνει πασχαλινά γλέντια με εκλεκτά κρέατα και μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά.

Πηγαίνοντας προς Σταμάτα, θα βρείτε τον «Πιπινιό» (25ης Μαρτίου & Γ. Ν. Πέππα 1, Πλ. Σταμάτας, 210 62 16 250) που ξέρει τη σούβλα και τη σχάρα όσο κανείς. Πέρα από τα κλασικά εδέσματα της ημέρας, δοκιμάστε και το  αρνάκι γάστρας, που είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

Στα Καλύβια, παραδοσιακά αυτή τη μέρα οι σούβλες θα πάρουν φωτιά στους τρεις ναούς της κρεατοφαγίας δηλαδή στο «Τρίγωνο»  (Αθηνών 36, Καλύβια, 2299048540), στον «Χριστόφορο», (Καλύβια Θορικού, 2299 048266) και στον «Μουρούζη» (Β’ Γεωργάκη 2,  22990 48371), όπου πέρα από αρνί και κατσίκι  θα βρείτε και τέλεια παϊδάκια στη σχάρα.

Τέλος, το «Μargi Farm» (Θορικό, 21 0967 0924) του ξενοδοχείου «The Margi» σε ένα κατάφυτο χώρο ιδανικό και  για παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το « Πασχαλινό κυνήγι αυγών», ετοιμάζει ένα μεγάλο γλέντι.

Στην εξωτερική κουζίνα, ο πέτρινος ξυλόφουρνος θα ψήνει τα κρεατικά, ενώ από τον μπουφέ μπορείτε να σερβιριστείτε σπιτικές πίτες, αμπελοσαρμαδάκια αβγολέμονο και κρέπες με σπανάκι και φορμαέλα, αλλά και μοσχαράκι γκιούλμπασι με θυμαράτες πατάτες φούρνου, για όσους δεν αγαπούν το αρνί.

The Margi Farm/ Facebook
The Margi Farm/ Facebook