Folk
Folk
02|05|2019 13:30
SHARE
FOLK.

Folk.: Νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας μέσα στο ξενοδοχείο Blend


 Mια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, μόλις έκανε την εμφάνισή της.

Ο λόγος για το νέο project της Εβίτας Κουτσοπούλου και του Alex Calvin, που ξέρουμε από το αγαπημένο και διάσημο για τα πρωινά και τα brunch του «Different Beast» της Κηφισιάς. 

Ίσως γι’ αυτό και η HOTELCO στην οποία ανήκει το «Blend», τους πρότεινε να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη συνέχεια, στην παρέα προστέθηκε και η TAF, που προμηθεύει τον χώρο με τους εκλεκτούς καφέδες της και κάπως έτσι η Εβίτα και ο Alex αποφάσισαν να κατέβουν προς κέντρο, δημιουργώντας ένα all day στέκι που δεν απευθύνεται μόνο στους ενοίκους του ξενοδοχείου αλλά σε όλους μας.  

Άλλωστε και η ονομασία - με την «τσαχπίνικη» τελεία στο τέλος-, που στα αγγλικά σημαίνει «λαός» αλλά και «παράδοση», δείχνει μια διάθεση εξωστρέφειας με ελληνικό, ταυτόχρονα, χρώμα. Μετά από διάφορα ταξίδια, κυρίως στην Αμερική, η Εβίτα και ο Alex είχαν την έμπνευση να συνδυάσουν το fine dining με το  street food, ενώνοντας την πολυτέλεια ενός κεντρικού ξενοδοχείου με μια πιο casual διάθεση, όπως θα συναντήσει κανείς σε πολλά μαγαζιά στο Λος Άντζελες, πράγμα που εφαρμόζουν στο νέο τους βήμα. Στο χώρο, που  έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι με προσοχή, κυριαρχεί το βιομηχανικό στοιχείο, η μίνιμαλ διακόσμηση ακολουθεί το σκανδιναβικό interion design -οπότε το ξύλο πρωταγωνιστεί-  ενώ τα φυτά και οι πρασινάδες δημιουργούν μια αστική ζούγκλα, ιδανική για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. 

Folk
Folk

Το μπαρ, από φυσικό ξύλο οξιάς χωρίς γωνίες, σε στιλ floating και η ανοιχτή κουζίνα είναι από τα δυνατά σημεία του Folk., ενώ από τρία περιμετρικά παράθυρα, το φως λούζει διάπλατα τον χώρο ανεβάζοντας κατακόρυφα την διάθεση.

Την κουζίνα, τώρα, έχει αναλάβει ο σεφ Λουκάς Τσάβος, που ακολουθεί την West coast γαστρονομική παράδοση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες, που τις προμηθεύονται από την κεντρική αγορά, αλλά και παραπλήσια μαγαζιά, όπως τα «Καραμανλίδικα του Φάνη».  

Πολλά, όμως, προϊόντα φτιάχνονται in house από την ομάδα του εστιατορίου, οπότε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εποχιακές χειροποίητες μαρμελάδες, γιαούρτια, αλλά και γλυκά, που παρασκευάζονται με τον πιο υγιεινό τρόπο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. 

Κι εδώ, όπως και στο «Different Beast» δίνεται μεγάλη βάση στο healthy brunch, που σερβίρεται καθημερινά από τις  10:30, αν και ο χώρος αρχίζει να λειτουργεί από τις 7:30, ώστε να εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.  Το πλήρως εξοπλισμένο bar της TAF προσφέρει διαφορετικά blends καφέ, που, αν θέλετε, μπορείτε να τα πάρετε και take away, ή να τα απολαύσετε στα coffee table books, χαζεύοντας τον εμπορικό δρόμο της Βύσσης. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τα αφεψήματα της βρετανικής εταιρείας Teapigs.

 Από τις πρωινές επιλογές ξεχωρίζει το χειροποίητο brioche, λίγο αρπαγμένο -φαίνεται σαν καμένο αλλά δεν είναι, αντίθετα, πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική που σβήνει κάπως την γλύκα του  ψωμιού-, με χειροποίητη ricotta και σπιτική μαρμελάδα, ενώ, πολύ καλό είναι και το τηγανητό άγριο ρύζι με τηγανητό αυγό -ελαφρώς καψαλισμένο επί τούτου- με μοβ μπρόκολο, κέιλ, ανοιξιάτικα μπιζέλια, φύλλα μουστάρδας, φρέσκο τσίλι και πράσινο κρεμμυδάκι.

Για τους vegan πάλι, ιδανικό είναι το χορταστικό Buddha bowl με πικάντικο φαλάφελ, χούμους παντζαριού, σαλάτα από μοβ λάχανο, αβοκάντο κομμένο σε φέτες, κολοκυθόσπορο, φύλλα μουστάρδας, φύτρες αρακά και χειροποίητες ινδικές πιτούλες νάαν. 

Για βραδινό, τώρα, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε βιολογικό κόκορα, με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, ένα σιγομαγειρεμένο αρνί με harissa τριαντάφυλλο, φέτα και γλυκόξινο αγγούρι, ένα κουνουπίδι καβουρδισμένο σε βούτυρο, ή χειροποίητες φαρφάλες με λεμόνι και ραγού από ανοιξιάτικα μπιζέλια, ενώ, για τους λάτρεις των θαλασσινών υπάρχει μια σολωμοπέστροφα γλυκού νερού με nori puree, miso βούτυρο, χτένια, kefir sauce και yuzu kosho dressing.

Για επιδόρπιο, ανατρέξτε στην κατηγορία Heaven που σερβίρεται όλη μέρα.

Θα βρείτε μια τηγανητή μηλόπιτα σε σχήμα φακέλου με παγωτό γιαούρτι, γαρνιρισμένη με ένα σπέσιαλ μπάτερσκοτς, αλλά και ένα δυναμωτικό μους φαγόπυρου με coffee kick, sorbet λεμονιού και αλατισμένη καραμέλα.

Folk
Folk

Τέλος, στην κάβα, υπάρχουν δεκαέξι προσεγμένες ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες, μια  καλή ποικιλία από μπύρες τοπικών μικροζυθοποιών με ιδιαίτερα αρώματα, και μια λίστα με κοκτέιλς που έχουν επιμεληθεί  η Εβίτα και ο Alex, όπου πέρα από τα  κλασικά  negroni και dry martini, θα βρείτε και μερικές πιο ψαγμένες προτάσεις, όπως  το «She’s so sweet and sour» με βότκα, χυμό λάιμ, φύλλα σίσο, σιρόπι αγαύης και bitters από ραβέντι. 

Αν, πάλι, απέχετε από το αλκοόλ, δοκιμάστε ελληνικά soft drinks όπως η σόδα από ροζ γκρέιπφρουτ της Three Cents.

Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα,  210 3221219

TAGS