Under the Palm: Αυτό το καλοκαίρι πίνουμε κοκτέιλ κάτω από τον φοίνικα στην Πραξιτέλους  | 0 bovary.gr
Under the Palm: Αυτό το καλοκαίρι πίνουμε κοκτέιλ κάτω από τον φοίνικα στην Πραξιτέλους | 0 bovary.gr
16|05|2019 11:12
SHARE
UNDER THE PALM

Under the Palm: Αυτό το καλοκαίρι πίνουμε κοκτέιλ κάτω από τον φοίνικα στην Πραξιτέλους


Εκεί που άλλοτε βρισκόταν το «Key», ένα αγαπημένο μπαρ των φανατικών του κέντρου, διάσημο για τις καλές μουσικές του και τα καθαρά του ποτά-  πέντε φίλοι με εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο Ιάσονας, ο Μάριος, ο Στράτος, ο Κάρολος και ο Κώστας, ένωσαν τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να φτιάξουν μια μικρή καλοκαιρινή όαση.

Έτσι γεννήθηκε το «Under the Palm», που έχει κάτι από την ατμόσφαιρα και τα vides των beach bars.

Οι ίδιοι, βέβαια, ονομάζουν τον χώρο τους boutique bar, επειδή ανοίγει από το πρωί σερβίροντας ποιοτικό καφέ Caffeistas Blend Moja που συνδυάζει ποικιλίες αφρικάνικης προέλευσης, ενώ από το μεσημέρι και μετά- μέχρι τη μία το βράδυ- ανοίγει και η κουζίνα. Μπορεί να μην έχετε επισκεφτεί ακόμα τον χώρο, όμως, σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας το logo του, που αλλάζει συνεχώς χρώματα, κι έχει φωτογραφηθεί πολύ στο Instagram από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Το εσωτερικό τώρα, φωτεινό και χαρούμενο, σηματοδοτείται από τον ξύλινο φοίνικα, ενώ η τοιχογραφία με την Μέριλιν Μονρόε που καπνίζει νωχελικά, δίνει  χρώμα σε όλο το μαγαζί. 

Στον πρώτο όροφο, στο πατάρι δηλαδή, που θα δείτε αν κοιτάξετε πάνω από το  φοίνικα, διοργανώνονται pop up events, για παρουσιάσεις προϊόντων, συνοδευόμενα πάντα από τα ανάλογα launch parties, ενώ τις Κυριακές ένας dj ή -και- ένας barman θα κάνουν guest εμφανίσεις.

Ο Κάρολος και ο Στράτος, πίσω από τα decks, διαλέγουν πάντα ανεβαστικές μουσικές, όπως ταιριάζει σε ένα καλοκαιρινό μαγαζί και μας υπόσχονται τις καλύτερες διακοπές στην καρδιά της πόλης.

Τραπεζάκια και πάγκοι υπάρχουν και μέσα κι έξω, όμως, πάντα μπορείτε να σταθείτε όρθιοι και να λικνιστείτε στον ρυθμό. 

Άλλωστε, εδώ, όπως μαρτυρούν και τα hashtags που έχει επιλέξει  οι ιδιοκτήτες για τα social media, -το #TheSeDoStoFoinika και #MeTaPaidia -όλοι θέλουν να περάσουμε καλά.

Γι’ αυτό τα παιδιά του «Under the Palm» δεν ενδιαφέρονται για εντυπωσιασμούς, άλλωστε ο στόχος τους είναι να μας δώσουν μια νότα καλοκαιριού και να φτιάξουν ένα μαγαζί, που μπορεί να γίνει στέκι.

Και στέκι κάνουμε τους χώρους που δεν είναι «περίεργοι», «ψαγμένοι» και κάπως, αλλά μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και χαλαρά.  

Ο Μάριος, ο Ιάσωνας και ο Κώστας, λοιπόν, πίσω από την  μπάρα  ετοιμάζουν κοκτέιλ λιτά, και ελαφριά, με  φρέσκα φρούτα και εξωτικά υλικά που θα σας έρθουν σε σχήμα φοίνικα, ενώ υπάρχει και η κατηγορία «bubbles», για όσους θέλουν ένα ποτό μετά τη δουλειά.

Πολύ καλό είναι το «Aviation Fizz» με τζιν, lime, βιολέτα, κακάο, τσάι από μπιζέλι και σόδα, αλλά και το «Pearl Diver», με ρούμι, lime, μπαχαρικά, ένα δικό τους homemade σιρόπι μέλι βουτύρου, αλλά και το «Juicy Lucy» επίσης με τζίν, λευκό βερμούτ, σιρόπι καρύδας και ένα ασιατικό superfood.

Κυρίως, όμως, εδώ θα βρείτε δυνατές εκδοχές του all time classic Gin and Tonic, καθώς και δυνατές επιλογές σε straight ποτά. 

Στο «Under the Palm» όμως δεν πίνουμε μόνο, τρώμε κιόλας.

Το μενού έχει επηρεαστεί κυρίως από την ιταλική κουζίνα, είναι ελαφρύ και χαλαρό, όπως ταιριάζει στο μέρος. 

Μπορείτε, λοιπόν, να δοκιμάσετε  μια εξαιρετική χειροποίητη πίτσα  (σε πέντε διαφορετικές γεύσεις) που φτιάχνεται από την αρχή μέχρι το τέλος στο μαγαζί-  θα βρείτε και μια χορτοφαγική παραλλαγή που έχει ενδιαφέρον-  αλλά και bar food όπως ένα αλμυρό κρουασάν, συνταγές με ψωμιά ιταλικής καταγωγής, τάρτες και δροσερές σαλάτες.

Από το τέλος του μήνα, πάντως, μάθαμε ότι θα σερβίρεται και brunch, οπότε αναμένουμε με ανυπομονησία.

 Αφού,λοιπόν, το καλοκαίρι δεν μας κάνει τη χάρη φέτος να έρθει γρήγορα, κατεβαίνουμε στην Πραξιτέλους.

Πραξιτέλους 37 Αθήνα, 2103317175