Koσμοπολίτικη αύρα και fusion γεύσεις στο ολοκαίνουριο Grand by Interni  | 0 bovary.gr
Koσμοπολίτικη αύρα και fusion γεύσεις στο ολοκαίνουριο Grand by Interni | 0 bovary.gr
17|05|2019 10:45
SHARE
GRANDI BY INTERNI

Koσμοπολίτικη αύρα και fusion γεύσεις στο ολοκαίνουριο Grand by Interni


Στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου Grand Hyatt στη Λεωφόρο Συγγρού άνοιξε πρόσφατα το νέο εστιατόριο «Grand by Interni» και από τα πρώτα δείγματα που έχουμε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μονοπωλήσει τα καλοκαιρινά βράδια των καλοφαγάδων.

Δίνοντας έμφαση στο interior design, που την ευθύνη του έχει αποκλειστικά ο όμιλος Interni, απ' όπου, άλλωστε, προέρχονται και τα design items, το Grand αποτελεί μια έκρηξη υψηλής αισθητικής και γαστρονομίας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως high-end gastronomy place to dine. 

Ο χώρος, κομψός και casual, ονομάζεται από τους δημιουργούς του urban garden, αφού το πράσινο κυριαρχεί, ενώ, η φιλοσοφία της διακόσμησης εστιάζει στην ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. 

Μοναδικά κομμάτια, μοντέρνα κι εξωτικά, από το Interni, όπως οι αυθεντικές 70’ς καρέκλες της Bonaccina σε λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, τα κεραμικά διακοσμητικά Botecca, ή τα υπερμεγέθη πλεκτά φωτιστικά του Kenneth Cobonpue, τραβούν την προσοχή, ενώ, αν θέλετε μπορείτε να  απολαύσετε ένα signature κοκτέιλ στην εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα, όπως ένα δροσερό Dulce Vita με ρούμι Havana, dulce de leche caramel, passion fruit, γάλα καρύδας και bitter σοκολάτα.

Αναμφίβολα, όμως, από τα μεγάλα ατού του «Grand» είναι  η συναρπαστική του θέα: Ακρόπολη, Λυκαβηττός, λόφος του Φιλοπάππου και φυσικά η θάλασσα, απλώνονται μπροστά σας σαν ονειρεμένες καρτ ποστάλ, από την υπεροχή τζαμαρία, ενώ, όταν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να δειπνήσετε στην  ταράτσα, δίπλα στην τεράστια side-glass πισίνα, που ενδείκνυται για private party dinners & events.

Ο executive Chef, Θάνος Κακαράς, του κοσμοπολίτικου εστιατορίου «Interni» της Μυκόνου, έχει την επιμέλεια  της κουζίνας, όπου συνδυάζοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις της Μεσογείου και της Ασίας δημιουργεί ένα γαστρονομικό fusion που διεγείρει τις αισθήσεις.

Ο executive chef Θάνος Κακαράς
Ο executive chef Θάνος Κακαράς

Ξεκινώντας το δείπνο, θα σας προσφέρουν ψωμάκια μακράς ωρίμανσης και μους ταραμοσαλάτας.

Συνεχίστε με ένα από τα ψαγμένα ορεκτικά, όπως το beef tataki, που έρχεται μαριναρισμένο με σουσάμι και ροζ πιπέρι σε σάλτσα ponzu, γιαπωνέζικες χάντρες φασολιών edamame και κλωστές από ρέβα, ένα ceviche λαβράκι με ψητή γλυκοπατάτα και Lechede Tigre με μάνγκο, νιόκι ρικότας  με καραμελωμένο σύκο, λάδι τρούφας και πεκορίνο, αλλά και φρέσκες γαρίδες τυλιγμένες σε φύλλο κανταΐφι, chutney κυδώνι και σάλτσα από γάλα καρύδας, αρωματισμένη με σαφράν.

Ακολουθούν πέντε εξαιρετικές σαλάτες, σε ευφάνταστους συνδυασμούς, όπως αυτή με το βασιλικό καβούρι και το αβοκάντο, που παντρεύεται ιδανικά με μάνγκο, βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ και λάδι κόλιανδρου.

Για τους φανατικούς της pasta μια ιδανική επιλογή είναι τα  paccheri γεμιστά με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, κρέμα παρμεζάνας και μπεσαμέλ σελινόριζας, ενώ στην κατηγορία αυτή υπάρχει και ένα πολύ καλό ριζότο αστακού με γλυκοπατάτα και λάδι τρούφας.

Στα κυρίως θα βρείτε καθημερινά φρέσκα ψάρια, ψημένα με αριστοτεχνικό  τρόπο, που  συνοδεύονται από λαχανικά, αλλά και θαλασσινές υπέροχες συνταγές του εμπνευσμένου Θάνου όπως το φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου μαριναρισμένο σε miso ή το φιλέτο σολομού με πουρέ από παντζάρι, κινόα και σος  γιαουρτιού. 

Από το μενού, βέβαια, δεν λείπουν και οι κρεατοφαγικές επιλογές, όπως ένα τρυφερό Hanger Steak με πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης και σος Μαδέρα, το τραγανό κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών και κάσιους που σερβίρεται με σαλάτα κους κους και τσιπς γλυκοπατάτας, αλλά κι   ένα   μοσχαρίσιο Chateaubriand με πολύχρωμη σαλάτα.

Τέλος, στα επιδόρπια υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως ένα half-baked cookie  με τρίμματα σοκολάτας και παγωτό βανίλια, ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς, όχι όμως όπως τον έχετε  συνηθίσει, αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, με τραγανά καραμελωμένα κομμάτια φύλλων ζαχαροπλαστικής κρέμα πραλίνας κελυφωτού φυστικιού και  παγωτό μαστίχα, μαμαδίστικος, σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό καϊμάκι, ή ένα σουφλέ σοκολάτας με  παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης και σος από αλατισμένη καραμέλα.

 Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, η κοσμοπολίτικη Μύκονος συναντάει την funky Αθήνα σε ένα περιβάλλον ιδανικό για όσους έχουν λεπτά γούστα και υψηλές απαιτήσεις.

 Ώρες λειτουργίας:

 Δευτέρα- Κυριακή : 13:00- 23:30

Ξενοδοχείο  «Grand Hyatt Athens»), Λεωφ. Συγγρού 115, Ν. Κόσμος, 2144021234