Το καλοκαίρι έρχεται και η επιθυμία για θαλασσινό αέρα και ρομαντζάδα παρά θίν’ αλός ολοένα αυξάνεται. Η προσοχή όλων πέφτει στην αθηναϊκή Ριβιέρα -αφού οι διακοπές είναι ακόμα πολύ μακριά- που φέτος επιφυλάσσει μια σειρά από εκπλήξεις.
Το Varkiza Resort αποδεικνύοντας την καλή του φήμη, και φέτος πρωτοπορεί, εγκαινιάζοντας όχι έναν άλλα δυο καινούργιους γαστρονομικούς προορισμούς με άρωμα Ιταλίας και τη σφραγίδα του αγαπημένου σεφ Salvatore Andolina, ιδιοκτήτη του «Sale Bianco» και «Enoteca da Salvatore», που αγαπούν οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων.
Με καταγωγή από τη Σικελία, ο Salvatore ξεκίνησε να ασχολείται με την κουζίνα από μικρός, βλέποντας την μητέρα και τη γιαγιά του να μαγειρεύουν από το πρωί: «Φτιάχναμε ψωμί στο σπίτι, αλλά και ραγού, ένα πιάτο που αγαπάω πολύ. Πολλές από αυτές τις συνταγές τις κάνω κι εγώ μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια ξεκίνησα να δουλεύω στη Σικελία, μετά πήγα στην Βόρεια Ιταλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία, δούλεψα σε αρκετά νησιά στην Ελλάδα και τελικά κατέληξα στην Αθήνα. Μου αρέσει η Ελλάδα γιατί μοιάζει με την πατρίδα μου: ήλιος, θάλασσα και καλό φαγητό. Η ιταλική κουζίνα για μένα είναι κατά το καθημερινό, δεν είναι μια πολυτέλεια που απολαμβάνεις μια στο τόσο, είναι ελαφριά, δεν έχει πολλά λάδια και κρέμες, όποτε μπορείς να την τρως κάθε μέρα. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι ένα ζυμαρικό με λάδι και σκόρδο. Όμως η ιταλική κουζίνα δεν είναι τα ζυμαρικά και οι πίτσες, όπως πολλοί πιστεύουν. Η κάθε περιοχή έχει τη δική της κουλτούα και τα δικά της προϊόντα που αξιοποιεί. Στη Σικελία,ας πούμε, η ντομάτα είναι απίστευτη, νομίζεις πως τρως χαβιάρι», μου εξηγεί.