Για τους αρχαίους λαούς,το κακάο ήταν το ιερό φρούτο των Θεών και πολλές φυλές το χρησιμοποιούσαν στις τελετουργίες τους, καθώς θεωρούσαν ότι η ενέργειά του αντιπροσώπευε το στοιχείο της φωτιάς και τη δύναμη της δημιουργίας.
Στους λαούς της Κεντρικής Αμερικής, το κακάο ήταν βασικός άξονας της οικονομικής και πνευματικής ζωής. Μάλιστα οι ιθαγενείς, κάνοντας φυσική απόσταξη, διαχώριζαν ακόμα και το βούτυρό του για ιατρικούς, ακόμα και για καλλωπιστικούς λόγους.
Όλα αυτά τα «περίεργα» κινητοποίησαν το ενδιαφέρον του Άρη Φλόκα και του Τάσου Θεοδοσιάδη, που μια μέρα μάζεψαν τις βαλίτσες τους και άρχισαν τα ταξίδια. Φίλοι από χρόνια μοιράζονται το πάθος για τη σοκολάτα, όποτε όργωσαν την Νότια Αμερική και μαζί εκπαιδεύτηκαν στην παραγωγή της.
Έμαθαν, λοιπόν, τις συνταγές των Μάγιας, απέκτησαν εμπειρίες και, κάπως έτσι, αποφάσισαν να φέρουν τα μυστικά της σοκολάτας και στην Αθήνα. Αφού πειραματίστηκαν στην κουζίνα του σπιτιού τους και είδαν ότι το αποτέλεσμα είχε απήχηση στους φίλους τους, νοίκιασαν έναν χώρο, αγόρασαν μηχανήματα κι έτσι έφτιαξαν την «Kakau Worship», που εξειδικεύεται στην κατεργασία του Κακάο και την παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους, που έπονται σε πολιτικές δίκαιου εμπορίου.