Φωτογραφία: panos katranas
Φωτογραφία: panos katranas
JUAN RODRIGUEZ

Juan Rodriguez: Το νέο colonial bar στου Ψυρρή με αέρα Παναμά -Ψαγμένα cocktail και flirty vibes


Η γειτονιά στου Ψυρρή, αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει και πάλι ζωή.

Εκεί που κάποτε υπήρχαν φοιτητικά στέκια, άρχισαν να ξεπροβάλλουν ψαγμένα μπαράκια για κάθε γούστο.

Αυτό συνέβη και σε ένα στενό, στην Παλλάδος, στον αριθμό 3.

Μια μεγάλη, ευδιάκριτη πινακίδα γράφει στα Ισπανικά: Juan Rodriguez, Compañia de Bebida.

Σε προϊδεάζει για το τι θα συναντήσεις. Ωστόσο, όταν μπαίνεις μέσα είναι ακόμη καλύτερο, πηγαίνοντας την φαντασία σου πολύ παραπέρα.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό bar σε colonial style, που σε μεταφέρει στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής.

Είναι ένας χώρος βγαλμένος από τη φαντασία δύο πολύ έμπειρων ανθρώπων στο χώρο της εστίασης, του Κώστα Λούκα και της Αρμελίνας Αντωναροπούλου. Οι δυο τους ονειρεύτηκαν έναν all day προορισμό, διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει έως σήμερα στην πόλη.

Στην ουσία, πρόκειται για μία μίξη Νέας Ορλεάνης και μακρινού Παναμά. Ο εξωτικός Παναμάς είναι και ο τόπος γέννησης του Juan Rodriguez, του προσώπου όπου βασίστηκε η ιδέα του bar restaurant που ανοίγει τις πύλες του από νωρίς το πρωί, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου για όλη την ημέρα.

Ποιος είναι όμως ο Juan Rodriguez;

Ο μύθος τον θέλει να είναι ένας σκλάβος που κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Να δημιουργήσει ένα δικό του bar που θα του θυμίζει μεν την πατρίδα του αλλά και τα κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου όπου ταξίδεψε και γνώρισε τις ομορφιές τους. Νύχτες στο Moulin Rouge, μέρες σε εξωτικά στέκια, μεσημέρια γύρω από τραπέζια με αξιοζήλευτα και λαχταριστά πιάτα και ποτά για εκλεκτούς και απαιτητικούς ουρανίσκους. 

Με λίγα λόγια, μία αυθεντική Compañia de Bebida, ελκυστική για όλες τις ώρες της μέρας που δίνει έναν διαφορετικό αέρα στην περιοχή. Ένα μαγαζί classy και stylish που φλερτάρει με το μυστήριο. 

Φωτογραφία: panos katranas
Φωτογραφία: panos katranas

Τζαμαρίες που διακοσμούν παλιομοδίτικα φώτα, τα οποία χαμηλώνουν όπως πέφτει το φως του ήλιου, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη αισθητική από τα χέρια του Άλεξ Πετράκη και της Βίβιαν Δημητρακοπούλου με χειροποίητες πινελιές στη διακόσμηση. Οι ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι, οι πίνακες αλλά και οι αριστοκρατικοί πολυέλαιοι και οι φοίνικες μαρτυρούν ότι αυτό το μαγαζί είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά στο χέρι. 

Οι μοναδικές γεύσεις συμβαδίζουν φυσικά με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Juan Rodriguez. Εδώ θα βρεις την ενδιαφέρουσα κατηγορία των pre-bottled cocktails, τα τρία προ-εμφιαλωμένα ποτά που περιέχουν 2-3 αποστάγματα και παλαιώνονται σε βαρελάκια δρυός, και δεσπόζουν στο bar.

Φυσικά, θα συναντήσεις γευστικά cocktails, από τη λίστα που υπογράφει ο έμπειρος Σπύρος Αναγνώστου. Θα βρεις απολαυστικά cocktails για όλα τα γούστα, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις με τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Ο chef Διονύσης Παπανικολάου έχει δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη πρόταση γεύσης με πρωτότυπα αλλά και κλασικά, κρύα και ζεστά bites που σερβίρονται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μία από τις καινοτομίες του Juan Rodriguez είναι ότι το φαγητό είναι διαθέσιμο φρέσκο και ζεστό ακόμα και στις 2:30 τα ξημερώματα. 

Δεν θα μπορούσε να λείπει και το γλυκό πιάτο. Από το «πειραγμένο» μιλφέιγ, το λευκό κορμό χωρίς βούτυρο, τα σπιτικά παγωτά με βιολογικό γάλα μέχρι και το ιδιαίτερο σορμπέ λουκούμι τριαντάφυλλο που συνοδεύει από το πρωί τον ελληνικό καφέ στη χόβολη.

Last but not least: Η μουσική. Η καλή μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο μαγαζί.

Facebook/Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida
Facebook/Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida

Κάθε μέρα, υπάρχουν διαφορετικές μουσικές επιλογές με τους πιο περιζήτητους djs της πόλης. Όλες τους έχουν κοινό παρονομαστή το βινύλιο. Κλασικές επιλογές, «μαύροι» ήχοι, latin επιρροές και beats με μία ψαγμένη προσέγγιση. Κάθε μέρα κι ένας διαφορετικός dj αναλαμβάνει τα decks, ενώ την Τετάρτη, το bar φιλοξενεί αγαπημένους guests. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι djs αναλαμβάνουν την κονσόλα από νωρίς με σκοπό να απογειώσουν την ατμόσφαιρα.

Κάνε μια ευχή στο συντριβάνι που συναντάς μπαίνοντας: Το σίγουρο είναι ότι αν ευχηθείς να περάσεις υπέροχα, θα ανταμειφθείς και με το παραπάνω.

Τις καθημερινές είναι πιο ήσυχα και μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις το ποτό σου από νωρίς. Το Σαββατοκύριακο όμως ετοιμάσου για ξέφρενο πάρτι και πολύ χορό!

Χορός, flirty vibes, καλός κόσμος με τις ηλικίες να κυμαίνονται από late 20s και πάνω, εξαιρετικής ποιότητας ποτά. Ένας μικρόκοσμος που εξιτάρει την κάθε αίσθηση. Αυτό είναι το Juan Rodriguez και θα γίνει the place to be της πόλης.

Facebook/Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida
Facebook/Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida

Παλλάδος 3, 

Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida: Facebook