Veritable: Μπαίνοντας σε αυτή τη bistronomie στο Νέο Ψυχικό, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο Παρίσι | 0 bovary.gr
Veritable: Μπαίνοντας σε αυτή τη bistronomie στο Νέο Ψυχικό, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο Παρίσι | 0 bovary.gr
31|05|2019 14:15
SHARE
VERITABLE

Veritable: Μπαίνοντας σε αυτή τη bistronomie στο Νέο Ψυχικό, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο Παρίσι


Ένα γαλλο - αγγλικό λογοπαίγνιο που συνδυάζει τρεις διαφορετικές σημασίες -πολύ, αληθινό και τραπέζι- ενώ ταυτόχρονα  παραπέμπει και στο τραγούδι του Charles Aznavour επέλεξε ο αγαπημένος Γάλλος σεφ των Ελλήνων, ο Alain Parodi για το νέο του εστιατόριο στο  Νέο Ψυχικό, εκεί που παλιότερα βρισκόταν το Polly Magoo.

Ο λόγος που οι Έλληνες αγαπάνε τον αστεράτο και μισελενάτο κύριο Parodi, δεν είναι μόνο επειδή επέλεξε την χώρα μας για να ζει, αλλά και γιατί έφερε μια νέα γαστρονομική πρόταση, που ταιριάζει στα γούστα μας: δηλαδή γαλλική κουζίνα με μεσογειακές όμως επιρροές. Άλλωστε ο ίδιος αν και γεννημένος στην πόλη Γκρας, κοντά στις Κάννες, έχει ιταλικές ρίζες που σίγουρα διαμόρφωσαν τη γαστρονομική του ταυτότητα. Έτσι αφήνοντας πίσω του το «L’ Audrion» αποφάσισε μαζί με την σύζυγό του Christine, η οποία ως τέλεια οικοδέσποινα θα σας υποδεχτεί στον νέο τους χώρο, να ακολουθήσει τη λογική της γαλλικής bistronomie με έξυπνα twists, που ταιριάζουν στον δικό μας ουρανίσκο, ενώ δεν λείπουν και μερικές ασιατικές πινελιές.

Μπαίνοντας στο ισόγειο του Veritable, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια μικρή γειτονιά του Παρισιού. Η μεγάλη δύναμη όμως  βρίσκεται στον πάνω όροφο, όπου κυριαρχεί μια υπέροχη ανοιχτή κάβα. Εδώ θα βρείτε εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα- κυρίως από την περιοχή της Βουργουνδίας- ενώ εξαιρετικά είναι και τα αλσατικά ουίσκι από τα αποστακτήρια Hepps και Castan, τα οποία παλαιώνονται σε βαρέλια κρασιού, γι’ αυτό και έχουν μια  επίγευση κονιάκ. Οι σκουροπράσινοι τοίχοι φωτίζουν τον χώρο, ενώ τα λιτά ξύλινα τραπέζια συνδυάζονται με υπέροχα βελούδινα καθίσματα και βιεννέζικες καρέκλες δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για τις ζεστές μέρες όμως -ή για όσους καπνίζουν- υπάρχει και μια υπέροχη βεράντα  όπου μπορείτε να δειπνήσετε ρομαντικά.

Ο Αlain δίνει μεγάλη σημασία στην επιλογή των πρώτων υλών, επιμένοντας σε γαλλικά, ισπανικά κι ιταλικά προϊόντα -θα βρείτε μια εξαιρετική ποικιλία σε τυριά κι αλλαντικά- μάλιστα πολλά από αυτά τα προμηθεύεται από τον Hernández Jiménez, έναν από τους πιο γνωστούς αλλαντοποιούς παγκοσμίως- αλλά και φουά γκρα για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Συνδυάζονται μοναδικά με χειροποίητη συνοδευτική μαρμελάδα: για παράδειγμα δοκιμάστε chèvre με μαρμελάδα τζίντζερ, reblochοn με μαρμελάδα γάλα από σουσάμι, ή ένα comté με 36μηνης ωρίμανσης μαρμελάδα κάστανο.

Στα ορεκτικά, τα οποία ο σεφ προτείνει να μοιραστούμε στη μέση, όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια pissaladière- ένας τύπος πίτσας από την Προβηγκία-  με κρεμμύδια, ελιές και αντσούγιες, ή το ταρτάρ τόνου, με πουρέ αβοκάντο, κρεμμύδια και σουσάμι.

Από τα  ψαγμένα πιάτα του καταλόγου είναι τα φιλετάκια μπαρμπουνιού, με αρακά, λεμόνι και σος από τα κόκαλά τους, το μαγιάτικο με σπαράγγια και αρωματισμένο πουρέ αβοκάντο, ενώ συχνά ο σεφ φτιάχνει και συνταγές με περιστέρια, που ο ίδιος τα θεωρεί το «καλύτερο κρέας».

Φυσικά δεν λείπουν από τον κατάλογο και οι πιο ρουστίκ επιλογές της γαλλικής κουζίνας, που έρχονται σε γενναίες μερίδες, όπως ένα ελαφρά πειραγμένο boeuf bourguignon, μια υπέροχη cote de veau με μανιτάρια morille, ένα κλασικό ταρτάρ μοσχαριού με πατάτες τηγανητές και σαλάτα, το κονφί πάπιας, ή ένα λαχταριστό rib-eye Angus Ιρλανδίας με φρέσκα μανιτάρια. Αν πλάι αγαπάτε τις ανατολίτικες γεύσεις, τολμήστε τον κοκκινιστό πατσά με γίγαντες, που έχει έντονα μαροκινό χρώμα, αφού μαγειρεύεται σε ταζίν με διάφορα μπαχαρικά.

Αν και ο Alain δεν είναι ζαχαροπλάστης, (και) στα επιδόρπια έχει βάλει τον καλύτερο εαυτό του: κλασική crème caramel με βανίλια μπουρμπόν, μπαμπάς με ρούμι, τάρτα λεμονιού, ή ένα εξαιρετικό mille-feuille με βανίλια κι αλμυρή καραμέλα σας περιμένουν για ένα γλυκό φινάλε.

Ένα ακόμα ατού του Veritable είναι ότι  παρόλο που μιλάμε για ένα εστιατόριο υψηλών επιδόσεων, θα αισθανθείτε σαν το σπίτι σας, και κυρίως δεν θα πληρώσετε μια περιουσία, αφού οι τιμές σε σχέση με την ποιότητα είναι ιδιαιτέρως προσιτές.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 17:00-01:00, Σάββατο: 14:00- 01:00, Κυριακή κλειστά

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 2111829109