Ο καιρός είναι πλέον πολύ ζεστός και η θερμοκρασία ανεβαίνει.
Τι καλύτερο από ένα δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό;
Ξέρω όμως ότι δοκιμάζεις ήδη το μαγιό σου και κάνεις προετοιμασίες για την παραλία...
Γι’ αυτό άρχισα να ψάχνω για ελαφριά γλυκά ψυγείου που είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτήν την εποχή.
Τότε, έπεσα πάνω σε μία συνταγή της Αργυρώς, για μουχαλεμπία.
Δεν είχα ξανακούσει γι’ αυτήν και έτσι αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα.
Η μουχαλεμπία, λοιπόν, ή μουχαλεμπί, είναι μια πουτίγκα γάλακτος, σαν κρέμα, που προέρχεται από την Περσία και είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή.
Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.