Η Λυκόβρυση, τηρώντας την παράδοσή της, ξεκινάει από τις 8: 30 το πρωί με καφέ και πρωινό, ενώ η κουζίνα αρχίζει να σερβίρει από τις 12.30 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ.
Φυσικά, εδώ μπορείτε να απολαύσετε κι ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά που έχετε τη δυνατότητα να συνοδεύσετε με ένα πλατό εκλεκτών τυριών, ή να απολαύσετε ένα κοκτέιλ το βράδυ, χαζεύοντας την κίνηση του δρόμου.
Την επιμέλεια της κουζίνας έχουν δυο μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας, ο executive σεφ Παύλος Κυριάκης (επικεφαλής σε τρία ξενοδοχεία του ομίλου Andronis, στη Σαντορίνης) και ο head σεφ, Γιώργος Ρουσσάκης, ο οποίος ήρθε από τη Γαλλία και το τριάστερο εστιατόριο της Ann Sophie Pic.
Επιμένοντας σε ένα μεσογειακό comfort food με τις ελληνικές και ιταλικές γεύσεις να πρωταγωνιστούν, έχουν στήσει ένα ευφάνταστο μενού που εντυπωσιάζει.
Από τις πρώτες ύλες μέχρι το σερβίρισμα όλα είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, επιβεβαιώνοντας την φήμη των δημιουργών.
Ξεκινήστε με μια τάρτα σπανάκι, με διάφορα χόρτα εποχής, κατσικίσιο τυρί και τραχανά, μια δροσερή μπουράτα, με ντοματίνια σε βινεγκρέτ από πετιμέζι, ενώ υπάρχει μια πιο ελληνική παραλλαγή που έρχεται σε μια πάστα από ελιές Καλαμών.
Οι πίτσες, το ριζότο και τα ζυμαρικά φυσικά έχουν την τιμητική τους. Για όσους αγαπούν τα καυτερά, η πίτσα Diavola είναι μια εξαιρετική επιλογή, ενώ πολύ καλά είναι τα θαλασσινά fettuccine με αυγοτάραχο και αχινό, αλλά και το ριζότο με καλαμάρι, σπανάκι και γιαούρτι.
Στα κυρίως πιάτα ενδιαφέρον έχει ο μουσακάς, με μελιτζάνα γεμιστή με ραγού μοσχαρίσιο και μπεσαμέλ κρεμμυδιού, ενώ, πολύ καλό είναι το χτένι σε πάστα από παρμεζάνα και αρωματικά με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, αλλά και η σφυρίδα με αφρό.
Στο τέλος για επιδόρπιο επιλέξετε ένα μιλφέιγ με τραγανό φύλλο, σοκολάτα και υπέροχη κρέμα τόνκα, ή ένα αξεπέραστο τιραμισού μεταξύ άλλων.
Από τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες της Λυκόβρυσης είναι και οι ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας, όπου θα φιλοξενηθούν διακεκριμένα ονόματα της γαστρονομικής σκηνής.
Προσφάτως καλεσμένος ήταν ο Chef Hervé Deville, που έχει βραβευτεί δυο φορές με αστέρι Michelin, ο οποίος ετοίμασε ένα γκουρμέ μενού που μας άφησε άφωνους.
Κι έπεται συνέχεια!
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 5, Κολωνάκι, 2103388222