Το Mad About Arts By Campari ξεκίνησε με την Πέννυ Μπαλτατζή και τη μπάντα της
Το Mad About Arts By Campari ξεκίνησε με την Πέννυ Μπαλτατζή και τη μπάντα της
CAMPARI

Mad About Arts By Campari: Όλα όσα συνέβησαν στα πιο unexpected βραβεία δημιουργικότητας νέων καλλιτεχνών


Φώτα, λάμψη, glamour, μουσική, χορός, υπέροχοι άνθρωποι. Στο πάρτι, με host τον πάντα λαμπερό και γεμάτο ενέργεια Σάκη Ρουβά, κυριάρχησε η fun διάθεση, το σαγηνευτικό χρώμα του διαχρονικού bitter ποτού και η δημιουργικότητα. 

Με πολλές (πολλές) δόσεις από τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, το Campari, καταγράψαμε όλες τις σικ εμφανίσεις, αφήσαμε να μας παρασύρει η Τέχνη, σηκώσαμε τα ποτήρια ψηλά στον αέρα και ήπιαμε άπειρες μικρές γουλιές, από την διάχυτη στο χώρο έμπνευση. 

Η Αννούσα Μελά και ο Γαβριήλ Νικολαϊδης ήταν οι ambassadors του Campari και ήταν πολύ χαμογελαστοί και πρόθυμοι να μας κατατοπίσουν στο event.

Το πρώτο Mad About Arts By Campari, ένας νέος θεσμός του Mad και του Campari, με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών και δημιουργών από οκτώ unexpected κατηγορίες Τέχνης, ολοκληρώθηκε. Και το βράδυ της Δευτέρας, 3 Ιουνίου, οι πιο δημιουργικοί κάθε κατηγορίας βραβεύτηκαν σε μια από τις πιο glam συναθροίσεις στην πόλη. Αυτές που μόνο το Campari σε συνεργασία με το Mad μπορούν να διοργανώσουν. 

Το... κόκκινο κινητό μπαρ με το Campari
Το... κόκκινο κινητό μπαρ με το Campari

The Venue

Αρχικά μπήκαμε σε έναν cozy και ατμοσφαιρικό χώρο με κόκκινο σκηνικό, διακοσμημένο με μπαλόνια. Ο ήχος από τα παγάκια μάς έδωσε την αίσθηση ότι κάναμε μια αναζωογονητική βουτιά σε ένα ποτήρι γεμάτο Campari! Βγήκαμε σε έναν εντυπωσιακό χώρο με elegant πολυελαίους και κόκκινες κουρτίνες. Εκεί μας περίμενε το φωτισμένο Campari Bar όπου το δροσιστικό Campari Tonic έμπαινε με χάρη σε ψηλά ποτήρια και συνοδευόταν από άφθονο πάγο για να... Unlock the Unexpected!

Το μπαρ του Campari
Το μπαρ του Campari

Το Campari είναι ένα ιταλικό bitter που έχει συνδεθεί με το αριστοκρατικό στιλ και το elegance ενώ αποτελεί ένα διαχρονικό ποτό. Έχει έντονο πορφυρό χρώμα, άρωμα και χαρακτηριστική γεύση. Είναι εξαιρετικά versatile και mixable και αποτελεί συστατικό πολλών αγαπημένων cocktails, όπως το διάσημο Negroni. Το Campari αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσης.

Το μπαρ του Campari και η σκηνή της μπάντας
Το μπαρ του Campari και η σκηνή της μπάντας

Στο κέντρο, δέσποζε μια μικρή στρογγυλή σκηνή, όπου η πολυτάλαντη τραγουδίστρια του swing Πέννυ Μπαλτατζή με τη μπάντα της μας έδωσαν μια πρώτη γεύση από το κλίμα της βραδιάς. Τα video wall της Campari έδιναν το artsy στίγμα του αγαπημένου μας ποτού, ενώ πιο δίπλα, στο ευφάνταστο neon installation που έγραφε «Hello Artists» ένα κόκκινο διαβολάκι κι ένας άγγελος έδιναν τη μάχη του καλού με το κακό για τα περισσότερα φωτογραφικά κλικ. 

Η Πέννυ Μπαλτατζή και η μπάντα της
Η Πέννυ Μπαλτατζή και η μπάντα της

Το σκηνικό μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στον χώρο βράβευσης, μια μεγάλη αίθουσα με αναπαυτικούς καναπέδες στους οποίους οι καλεσμένοι «βυθίστηκαν» για να απολαύσουν την υπέροχη βραδιά.

The Star & the Judges

Και τότε βγήκε ο ένας, ο μοναδικός, ο star και λαμπερός παρουσιαστής της βραδιάς Σάκης Ρουβάς. Φορώντας ένα σατέν γαλάζιο tuxedo, (έκανε το τέλειο color blocking με το κόκκινο του Campari), παρουσίασε την κριτική επιτροπή και τις unexpected κατηγορίες.

Ο παρουσιαστής Σάκης Ρουβάς
Ο παρουσιαστής Σάκης Ρουβάς

Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής το χορογράφο, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο και σπουδαίες προσωπικότητες, όπως τον Σάκη Ρουβά, τον Άρης Βεζενέ, chef, την Ορσαλία Παρθένη, σχεδιάστρια μόδας, τον Βασίλη Βελισκιώτη, Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager, για Ελλάδα και Κύπρο, Coca-Cola Τρία Έψιλον, τον Κώστα Βογιατζή, interior stylist και trend forecaster, τη Μαρίνα Βρανοπούλου, ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, τον Λέλο Γεωργόπουλο, συνιδιοκτήτη του Clumsies, τη Ρεγγίνα Κουρή, Communications Director του MAD, τον Νίκο Υφαντή, Style Consultant και Fashion Director και την Καλλιόπη Χαραλάμπους, Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, ανέδειξε, τα πιο  δημιουργικά ταλέντα για το 2019 που καινοτομούν με όπλο τους την έμπνευση και την σκληρή δουλειά τους σε όλες τις μορφές της τέχνης.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος

Παρακολουθήκαμε την μυστηριακή short movie της Campari με τίτλο «Entering Red», που μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα της Τέχνης και του τι θα επακολουθούσε.

The Artists

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η βράβευση των οκτώ ταλαντούχων καλλιτεχνών, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν έχουν πολύ μέλλον στον χώρο της τέχνης.

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε τους νικητές με γνώμονα τρεις έννοιες: 
Inspiration
Creativity
και Ιnnovation.

Άλλωστε, σκοπός του νέου θεσμού που γεννάται είναι η επιβράβευση της τέχνης, της πρωτοτυπίας, της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο Σάκης Ρουβάς με τους νικητές
Ο Σάκης Ρουβάς με τους νικητές

Στη σκηνή ανέβηκαν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες -και όχι μόνο- για να παραδώσουν τα βραβεία.

Το πρώτο βραβείο Art & Design έδωσαν ο Κώστας Βογιατζής και η Μαίρη Συνατσάκη στον Διονύση Παππά, έναν ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο νέο εικαστικό. Το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι το χαρτί ενώ η δουλειά του έχει να κάνει με σχέδια με μολύβι ή κάρβουνο, κατασκευές από ψηφιακές εκτυπώσεις και κολάζ από φωτοτυπίες εικόνων.

Στη συνέχεια, ο Agent Greg και η Demy ανέβηκαν στη σκηνή για να παραδώσουν το βραβείο Music στις Someone Who Isn’t Me, κατά κόσμον Μαριλένα Ορφανού, Μαρία Χατζάκου και Τζίνα Δημακοπούλου. Το μουσικό σχήμα χαρακτηρίζεται από ηλεκτρονικό ήχο με κλασσικά στοιχεία και έγχορδα, τέκνο μπιτ, κιθάρες και new wave. Μάλιστα, το video clip τους «Gomenaki» σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου έχει βραβευτεί στην Αμερική στο Indie Memphis Film Festival.

Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Gastronomy παρέδωσαν στην Γωγώ Δελογιάννη οι Μύρωνας Στρατής και Δημήτρης Μακρυνιώτης. Πρόκειται για την σεφ που δημιουργεί μοναδικά πιάτα καθημερινά με στόχο την επανένταξη της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας στο σύγχρονο τραπέζι.

Επόμενο βραβείο, η κατηγορία Mixology. H Αννούσα Μελά με τον Ίαν Στρατή κάλεσαν τον Θάνο Τσεκούρα στη σκηνή για να το παραλάβει. Ο πάντα δημιουργικός mixology expert χαρακτηρίζεται για την αναζήτηση και δημιουργία νέων γεύσεων για τα ευφάνταστα ποτά και cocktails που σερβίρει.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε το βραβείο της κατηγορίας Performance Art στην Ελεάνα Ανδρεούδη. Πρόκειται για την πρώτη χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ίδια αποτελεί επάξια εκπρόσωπο της Ελλάδας στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Ξεχωρίζει για το πάθος της, τη σκληρή της δουλειά και θέληση, την έμπνευση και κυρίως την αγάπη της για το χορό.

Στην κατηγορία Photography & Direction, νικήτρια ήταν η Ευαγγελία Κρανιώτη. Η Έλενα Χριστοπούλου με τον Μιχάλη Πάντο έδωσαν το βραβείο σε μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες εικαστικούς και σκηνοθέτες. Η ταλαντούχα δημιουργός πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα με τις ταινίες της, ενώ έχει διακριθεί σε σημαντικά φεστιβάλ στον κόσμο.

Στην κατηγορία Fashion, η Τζένη Μπαλατσινού και ο Απόστολος Μητρόπουλος βράβευσαν την Αναστασία Καίσαρη. Η δημιουργός έχει μεγάλο ταλέντο και εντυπωσιακές ιδέες πάνω στο σχεδιασμό μοντέρνων, πανέμορφων κοσμημάτων.

Τέλος, ήρθε η σειρά του πιο unexpected βραβείου. Unexpected Artist Of the Year αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Ντούρας. Το βραβείο παρέδωσαν ο Γιάννης Στράτος, Managing Director SEMEA Partnership Markets Gruppo Campari και ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Ο ανερχόμενος δημιουργός ασχολείται με το γλυπτικό φως και την κεραμική, την αλληλεπίδραση που έχουν τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το φως και τη δυνατότητα κατασκευής ατμόσφαιρας, ενώ κέντρο της δουλειάς του αποτελεί ο άνθρωπος και η βελτίωση της διάθεσής του.

Ο ατμοσφαιρικός χώρος με την σκηνή
Ο ατμοσφαιρικός χώρος με την σκηνή

Με την ολοκλήρωση των βραβείων, ξεκίνησε ένα ξέφρενο πάρτι. Στη σκηνή ανέβηκαν οι ΜΕΛΙSSES για το πιο Unexpected Grand Finale Live Concert και μας ξεσήκωσαν με την διάθεσή τους! Το δροσερό Campari Tonic καθώς και τα all time classic, Negroni συνέβαλαν σε αυτό ενώ γευστικά bites και σνακς έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι ΜΕΛΙSSES μας ξεσήκωσαν με την μουσική τους
Οι ΜΕΛΙSSES μας ξεσήκωσαν με την μουσική τους

Όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκωθήκαμε όρθιοι, χορεύοντας και τραγουδώντας στον ρυθμό της μουσικής! Το πιο Unexpected Highlight ήταν η guest εμφάνιση της Τάμτα, που μας ξεσήκωσε με τα δυνατά hits της.

Ο Χρήστος Μάστορας με την Τάμτα «τα σπάνε»
Ο Χρήστος Μάστορας με την Τάμτα «τα σπάνε»

The feeling

Η βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με πιο υπέροχο τρόπο: Δυνατές μουσικές, ξέφρενος χορός, φωτογραφίες και πολύ χαμόγελο και καλή διάθεση, με την συνοδεία της πιο δροσιστικής και απολαυστικής νότας της βραδιάς: του Campari Tonic με το κομψό ποτήρι και τα άφθονα παγάκια!

Η Κατερίνα Μισιχρόνη με το Campari Tonic
Η Κατερίνα Μισιχρόνη με το Campari Tonic

#MadAboutArts
#ExploreYourCreativity
#CampariGreece
#MadTV