The Creatures: Σε αυτό το pet shop μπορείς να πιεις τον καφέ σου  | 0 bovary.gr
The Creatures: Σε αυτό το pet shop μπορείς να πιεις τον καφέ σου | 0 bovary.gr
17|06|2019 13:00
SHARE
ΤΗΕ CREATURES

The Creatures: Σε αυτό το pet shop μπορείς να πιεις τον καφέ σου


Θα μπορούσε να ήταν μπαράκι στο Δουβλίνο ή μια ρετρό μπιραρία σε ένα στενάκι της Πράγας. 

Ομως, «The Creatures» στη Λεωφόρο Μεσογείων είναι ένα pet shop που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Εμπνευστές του, ένα ζευγάρι που έχει εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο Νίκος Κατσιγιώργης και η Σοφία Βιδάλη.

 «Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες του χώρου, αλλά αγαπάμε πολύ τα ζώα. Όλα τα ζώα στο μαγαζί είναι δικά μας, δεν κάνουμε εμπόριο, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις για τις οποίες μπορούμε να κάνουμε παραγγελία. Κατοικίδια, όμως, δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες, αλλά και τα κουνέλια και τα πτηνά και τα αμφίβια. Έχουμε τον Μάιλο, έναν παπαγάλο Μουλούκαν, τη Λούσυ, -είναι, επίσης, παπαγάλος Caique (Κάικ), ο Μπαγκς και η Λόλα είναι κουνέλια και είναι ζευγάρι, η Μαίρη ένα ροτβάιλερ και η Ψείρα μια όμορφη κεραμιδόγατα που τη βρήκαμε στον δρόμο.

Όλα αυτά τα ζώα μπορούν και συμβιώνουν αρμονικά, οπότε γιατί να μην μπορούμε κι εμείς οι άνθρωποι;  Αυτό είναι το σκεπτικό μας, γι’ αυτό κι όλα τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα στο μαγαζί και έρχονται σε επαφή με όλο τον κόσμο. Στην είσοδο μόνο έχουμε κάγκελα για να μην μπορούν να αποδράσουν στην λεωφόρο και κινδυνεύσουν», μας εξηγεί ο Νίκος

Ο Άλεξ Πετράκης μετά από το «Noel», το «Μπρίκι» και το «Rodriguez» έβαλε κι εδώ το χεράκι του, δημιουργώντας μια vintage ατμόσφαιρα, ιδανική για τους ζωόφιλους που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους και να απολαύσουν τον καφέ τους, ή ένα νεγκρόνι, ενώ αναλόγως την εποχή, θα βρείτε και κάποια υγιεινά smoothies. 

Γιατί το «The Creatures» είναι εκτός από όλα τα υπόλοιπα και χώρος συνάντησης

«Θέλαμε κάτι διαφορετικό, που να μην μοιάζει με σουπερμάρκετ. Φυσικά έχουμε τροφές και είδη για κατοικίδια, όλα ποιοτικά. Ειδικά με τις τροφές είμαστε πολύ προσεκτικοί, γι' αυτό συνεργαζόμαστε με επιλεγμένες εταιρείες. Θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται εδώ να απολαμβάνουν τον καφέ και το ποτό τους, και να μαθαίνουν πληροφορίες για το πώς μπορούν να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συνεχίζει ο Νίκος.

Τα Σάββατα, μάλιστα, διοργανώνονται και κάποια προγράμματα, όπου μπορείτε να έρθετε με τα παιδιά σας, προκειμένου να αποκτήσουν επαφή με τα ζώα και να μάθουν πληροφορίες για το βασίλειό τους -θα σας κεράσουν και γλυκό, θα παίξετε με τα κατοικίδια του Νίκου και της Σοφίας και σίγουρα θα βγείτε ανανεωμένοι. 

Το grooming, που περιλαμβάνει πλύσιμο, στέγνωμα, καθάρισμα αυτιών, κούρεμα και περιποίηση νυχιών, είναι η βασική υπηρεσία του μαγαζιού και ξεκινάει από τα είκοσι ευρώ.

Γίνεται σε σκύλους, γάτες και κουνέλια, που είναι και τα πιο δύσκολα γιατί είναι πολύ φοβητσιάρικα και λιποψυχούν με το παραμικρό, όμως ο Νίκος και η Σοφία, έχοντας εμπειρία από τα δικά τους, έχουν βρει το κόλπο και τα καταφέρνουν.

Το μπάνιο γίνεται σε μια vintage μπανιέρα, χρυσή με μπρούτζινα ποδιά, την οποία επεξεργαστεί εξωτερικά με χρώματα, κρατώντας όμως την πορσελάνη στο εσωτερικό. 

Αυτή η μπανιέρα, άλλωστε, είναι και σήμα κατατεθέν του μαγαζιού -ήδη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Instagram.

«Στο μέλλον θα κάνουμε και φύλαξη ζώων, όχι σε κλουβιά αλλά σε δωματιάκια με δραστηριότητες.

 Για παράδειγμα, τα δωμάτια για τις γάτες θα έχουν τοίχο αναρρίχησης και  σχοινιά για να παίζουν. Δεν θα έχουμε επαφή με τις γάτες, ο ιδιοκτήτης θα τις επισκέπτεται κι εμείς από την εξωτερική πλευρά του δωματίου θα αλλάξουμε την άμμο και θα τους βάζουμε φαγητό και νερό. 

Μέχρι στιγμής, κάνουμε φύλαξη επιλεγμένα σε κάποια σκυλάκια, τα οποία φιλοξενούμε για μικρό χρονικό διάστημα, φροντίζοντας το φαγητό τους και την υγιεινή τους, και βγάζοντάς τα τρεις φορές τη μέρα βόλτα», συμπληρώνει ο Νίκος.

Τέλος, μια ακόμη σημαντική υπηρεσία του «The Creatures» είναι η συνεργασία με τον Θοδωρή Τριάντη, Πρόεδρο εκπαιδευτών Ελλάδας.

Οπότε, αν ο σκύλος σας έχει περίεργη ή επιθετική συμπεριφορά, μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν συνεδρία για έλεγχο και αξιολόγηση από το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων.

Λεωφόρος Μεσογείων 176-178, Xoλαργός,  2106515200 & 6986515200

Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά   9.00-21:00