Aν δεν περάσεις από το «Le Greche» για παγωτό, δεν θα καταλάβεις καλοκαίρι  | 0 bovary.gr
Aν δεν περάσεις από το «Le Greche» για παγωτό, δεν θα καταλάβεις καλοκαίρι  | 0 bovary.gr
22|06|2019 12:29
SHARE
LE GRECHE

Aν δεν περάσεις από το «Le Greche» για παγωτό, δεν θα καταλάβεις καλοκαίρι 


Περνώντας την Μητροπόλεως, αποκλείεται να μην σας κινήσει την προσοχή η gelateria «Le Greche»: όχι μόνο γιατί μοιάζει με κοσμηματοπωλείο, αλλά γιατί έξω από την πόρτα της συνωστίζεται πλήθος κόσμου, -Έλληνες και τουρίστες- περιμένοντας να γευτούν τα   φοβερά παγωτά της κυρίας Εύης Παπαδοπούλου.

Η ίδια σπούδασε μαθηματικά και δούλεψε για χρόνια ως καθηγήτρια, όμως, κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο από όλα: δηλαδή τη ζαχαροπλαστική.

Έτσι πήγε στην Μπρέσια της Ιταλίας, όπου για τέσσερα χρόνια έμαθε τα μυστικά του gelato.

Όλες αυτές τις εμπειρίες τις μετέφερε στην δική της επιχείρηση, προσθέτοντας ελληνικό χρώμα. Οι Ιταλοί, τα χρόνια των σπουδών της στη χώρα τους, την αποκαλούσαν «Η Ελληνίδα» και, κάπως έτσι, εμπνεύστηκε το δικό της παγωτό: συνδυάζοντας την ιταλική τεχνική με ελληνικές πρώτες ύλες.

Η ονομασία, άλλωστε, που βρήκε για την επιχείρηση -«Le Greche»- -όπως και το λογότυπό της- το προφίλ μιας αρχαίας Ελληνίδας- δηλώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της.

Φυσικά, για την παρασκευή επιλέγονται προσεγμένες πρώτες ύλες, όπως ανθότυρο Κρήτης, σύκα Καλαμάτας, κορινθιακή σταφίδα, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία, γλυκό κρασί Σάμου: παράλληλα, γίνονται και κάποιες εισαγωγές για προϊόντα που δεν υπάρχουν στη χώρα μας, όπως, ας πούμε, την πάστα φιστικιού που έρχεται από το Bronte της Σικελίας και θεωρείται το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο .

Η προσπάθεια και η επιμονή της κυρίας Παπαδοπούλου τη δικαίωσαν, καθώς το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό, οπότε σύντομα το κατάστημά της βρέθηκε στη λίστα του καλά ενημερωμένου spoonuniversity.com ως ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα στην Ευρώπη. Σκοπός της, όπως  δηλώνει, ήταν μας μάθει να τρώμε παγωτό όλο το χρόνο και από ό,τι φαίνεται τα κατάφερε. Ο λόγος είναι ότι δίνει μεγάλη σημασία στη διαδικασία παρασκευής και φυσικά στον σωστό τρόπο ψύξης, γιατί το φρέσκο παγωτό είναι πολύ πιο ευαίσθητο από όσα είναι γεμάτα συντηρητικά-  γι’ αυτό και δεν πουλάνε χονδρική, παρόλο που τους έχουν γίνει πολλές προτάσεις.

 Εδώ, λοιπόν, δεν θα δείτε βουνά από παγωτά, καθώς όλα φυλάσσονται στο ψυγείο και είναι σκεπασμένα με καπάκι, ώστε να διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία και να μην γεμίζουν κρυστάλλους. 

Το παγωτό έχει βελούδινη υφή, δεν περιέχει γαλακτωματοποιητές, τεχνητά αρώματα ή χρώματα, μαργαρίνες και τεχνητά πρόσθετα, γι’ αυτό και είναι υγιεινό και όχι ιδιαιτέρως παχυντικό, αφού περιέχει μόλις 8% λιπαρά, ενώ το σορμπέ 0% .

Θα βρείτε αρκετές ιδιαίτερες γεύσεις- ζητήστε να δοκιμάσετε πριν αποφασίσετε, αν και, μάλλον, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Μπορείτε να το πάρετε σε κυπελλάκι ή σε ένα τραγανό χειροποίητο χωνάκι, που τα προμηθεύονται από μια οικογενειακή επιχείρηση στη Νάπολη που φτιάχνει χωνάκια πάνω από 100 χρόνια. Δοκιμάστε, μεταξύ άλλων, το all time classic φιστίκι (σε αυτή τη γεύση δοκιμάζεται άλλωστε η σωστή gelateria), σοκολάτα με ρούμι, ιταλική κρέμα με κρόκο αβγού, βανίλια και ξύσμα εσπεροειδών, ανθότυρο  με περγαμόντο, εκλεπτυσμένο αμύγδαλο, ενώ πολύ καλή είναι και η Rafaello, μια λευκή σοκολάτα με καρύδα, αλλά και το mascarpone με καραμελωμένα σύκα. 

Φυσικά, υπάρχουν και κάποιες γεύσεις που ακολουθούν την εποχικότητα, ανάλογα με τα προϊόντα που βρίσκουν στην αγορά.

Πέρα, όμως, από τα παγωτά στο «Le Greche» θα απολαύσετε εξαιρετικό καφέ ναπολιτάνικο καφέ -που είναι πιο δυνατός στο άρωμα από όσους έχουμε συνηθίσει- affogato (δηλαδή εσπρέσο με παγωτό), αλλά και παγωμένα γλυκά, που βασίζονται στο gelato, όπως brioches, ταρτάκια κρέμας, από μια μικρή φωλιά τραγανού φύλλου κρούστας, με αρωματική κρέμα βανίλιας, σάντουιτς-παγωτό, όπως δύο φέτες carrot cake που έχουν στη μέση παγωμένη κρέμα εσπεριδοειδών, brownie με παγωμένο ανθόγαλα, ή παντεσπάνι για παγωτά σε ρολό.

Εντυπωσιακά είναι και τα semifreddo (το παρφέ των Ιταλών) που σερβίρεται σε χαριτωμένα βαζάκια με καπάκι, - τα οποία η κυρία Παπαδοπούλου τα προτείνει και σε όσους θέλουν να της εμπιστευτούν την γαμήλια δεξίωσή τους.

Επίσης, εδώ, κατόπιν παραγγελίας, μπορείτε να αγοράσετε και υπέροχες τούρτες, διακοσμημένες σαν πίνακες ζωγραφικής, για εξαιρετικές περιπτώσεις ή απλώς γιατί έχετε κέφι να μοιραστείτε ένα γλυκό με την παρέα σας. Υπάρχουν πολλοί περίεργοι συνδυασμοί, όπως η τούρτα σοκολάτα virgin mojito, που παντρεύει αρμονικά το λεμόνι, τον δυόσμο και τη σοκολάτα.

 Συνοπτικά, πάντως, το «Le Greche» είναι μια εμπειρία που απογειώνει  τον όρο παγωτό και μια απόλαυση που δεν πρέπει να στερήσετε  από τον εαυτό σας, είτε κάνει ζέστη είτε όχι!

Κεντρικό κατάστημα: Μητροπόλεως 16Α,  Αθήνα, 2167006458

Εργαστήριο-κατάστημα: Αποστόλου Παύλου 2, Αγία Παρασκευή, 2167006416

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού, 21 3041 6299

TAGS