Περνώντας την Μητροπόλεως, αποκλείεται να μην σας κινήσει την προσοχή η gelateria «Le Greche»: όχι μόνο γιατί μοιάζει με κοσμηματοπωλείο, αλλά γιατί έξω από την πόρτα της συνωστίζεται πλήθος κόσμου, -Έλληνες και τουρίστες- περιμένοντας να γευτούν τα φοβερά παγωτά της κυρίας Εύης Παπαδοπούλου.
Η ίδια σπούδασε μαθηματικά και δούλεψε για χρόνια ως καθηγήτρια, όμως, κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο από όλα: δηλαδή τη ζαχαροπλαστική.
Έτσι πήγε στην Μπρέσια της Ιταλίας, όπου για τέσσερα χρόνια έμαθε τα μυστικά του gelato.
Όλες αυτές τις εμπειρίες τις μετέφερε στην δική της επιχείρηση, προσθέτοντας ελληνικό χρώμα. Οι Ιταλοί, τα χρόνια των σπουδών της στη χώρα τους, την αποκαλούσαν «Η Ελληνίδα» και, κάπως έτσι, εμπνεύστηκε το δικό της παγωτό: συνδυάζοντας την ιταλική τεχνική με ελληνικές πρώτες ύλες.
Η ονομασία, άλλωστε, που βρήκε για την επιχείρηση -«Le Greche»- -όπως και το λογότυπό της- το προφίλ μιας αρχαίας Ελληνίδας- δηλώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της.
Φυσικά, για την παρασκευή επιλέγονται προσεγμένες πρώτες ύλες, όπως ανθότυρο Κρήτης, σύκα Καλαμάτας, κορινθιακή σταφίδα, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία, γλυκό κρασί Σάμου: παράλληλα, γίνονται και κάποιες εισαγωγές για προϊόντα που δεν υπάρχουν στη χώρα μας, όπως, ας πούμε, την πάστα φιστικιού που έρχεται από το Bronte της Σικελίας και θεωρείται το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο .