Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό: δροσερή, ελαφριά, ταιριάζει με όλα τα φαγητά, ενδείκνυται, όμως, και χωρίς συνοδευτικά: η παγωμένη μπίρα είναι, αναμφίβολα, στις προτιμήσεις όλων μας τις ζεστές μέρες.
Υπάρχουν, βέβαια, και οι φανατικοί του ζύθου, που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες γεύσεις και να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά παραγωγής.
Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, στις 22 και 23 Ιουνίου, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, για δεύτερη χρονιά, θα πραγματοποιήσει ένα απολαυστικό διήμερο δράσεων με τίτλο «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».
Πέρσι, όταν εγκαινιάστηκε αυτός ο θεσμός, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή την απολαυστική εμπειρία, γεγονός που έδωσε στους διοργανωτές δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουν και φέτος, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ, παράλληλα προωθούν την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.
Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, λοιπόν, ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες, στον χώρο τους, όπως σεμινάρια και γευσιγνωσίες, ακόμα ετικέτες εντελώς καινούργιες, κυριολεκτικά μέσα από το καζάνι. Το σκεπτικό της όλης διοργάνωσης είναι να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.