Επτά μοναδικές μπιραρίες με αυλές στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Επτά μοναδικές μπιραρίες με αυλές στην Αθήνα | 0 bovary.gr
06|07|2019 13:30
SHARE
BEER O 'CLOCK

Επτά μοναδικές μπιραρίες με αυλές στην Αθήνα


Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει, όλοι -ακόμα κι όσοι δεν αγαπούν το αλκοόλ- δύσκολα μπορούν να αντισταθούν σε ένα παγωμένο ποτήρι μπίρα.

Πόσω δε μάλλον όταν μπορεί κανείς να την απολαύσει σε ένα δροσερό περιβάλλον! Εμείς λοιπόν βρήκαμε μπιραρίες με κήπους και αυλές, που έχουν μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες και καλό φαγητό, και σας τις προτείνουμε για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή έξοδο.

Beer Garden Ritterburg

Πρόκειται για το πρώτο γερμανικό εστιατόριο που άνοιξε στην Ελλάδα από τον Παναγή Ζαπάντη, Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, που το 1974 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και αποφάσισε να συστήσει τη γαστρονομία της χώρας όπου έζησε χρόνια στους συμπατριώτες του. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία σε έναν εξωτερικό κατάφυτο χώρο να απολαύσετε αυθεντικές γερμανικές μπίρες σε μπουκάλι ή ποτήρι και να τις συνοδεύσετε με κάποιο από τα πιάτα του «ζωντανού καταλόγου» -έτσι αποκαλούν το μενού οι ιδιοκτήτες γιατί έχει προκύψει από έναν ανοιχτό διάλογο με τους θαμώνες και φίλους τους.  Θα βρείτε μια εξαιρετική ποικιλία από λουκάνικα, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και το αυθεντικό σνίτσελ Βιέννης από μοσχάρι γάλακτος, που συνοδεύεται με μαριναρισμένο λάχανο και μαϊντανοπατάτες, ή το παραδοσιακό Κaese Kraut Haenchen, ήτοι φιλέτο κοτόπουλο πανέ με μυρωδικά (φασκόμηλο, βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι), που σερβίρεται με κόκκινη σάλτσα βασιλικού, με ξινό λάχανο και παρμεζάνα.

Εθν. Αντιστάσεως 214 και 2ας Μαΐου 12 Καισαριανή, 210 7222235

 Local pub

Ψηφίστηκε ως μια από τις καλύτερες μπυραρίες στην Ευρώπη από το αμερικάνικο site RateBeer, καθώς διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε μπύρες draught -περί τις είκοσι βρύσες- και ετικέτες σχεδόν από όλο το κόσμο, που βασίζονται στις αποκλειστικές εισαγωγές που κάνουν οι ιδιοκτήτες του, γι’ αυτό και δεν θα τις βρείτε πουθενά αλλού. Tο καλοκαίρι βγάζει και τραπέζια έξω στον πεζόδρομο, ενώ το έμπειρο προσωπικό του βρίσκεται στη διάθεσή σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε γύρω από τον ζύθο και να  σας συμβουλεύσει για τα πρέπει να παραγγείλετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, 694 086 4443

O’ canto
O’ canto

Beer Way

Στα Μελίσσια βρίσκεται μια μικρή αλλά εξαιρετικά όμορφη μπιραρία, με έναν καταπληκτικό κήπο με ξύλινους πάγκους πλαισιωμένους από πεύκα, που θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο θέρετρο διακοπών. Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία σε μπίρες -θα βρείτε πάνω από 120 ετικέτες, αρκετές ελληνικές μικροζυθοποιίες, και περίπου έντεκα βαρέλια. Συνοδεύστε το ποτό σας με λουκάνικα, ποικιλίες, τυριά και αλλαντικά, κότσι αλλά και burgers για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Κύπρου 2 και Σωκράτους, Μελίσσια, 211 2125430

 

O’ canto

Οι ιδιοκτήτες την ονομάζουν «pub της γειτονιάς», όμως αυτό η ιρλανδέζικη μπιραρία των νοτίων προαστίων, που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία με καταπράσινο κήπο, είναι πολλά παραπάνω από ένα συνοικιακό στέκι, χωρίς να σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα εδώ δεν είναι άνετη και χαλαρή. Ειδικεύεται στις βαρελίσιες μπύρες, τις οποίες θα συνοδεύσετε με λαχταριστά burgers και ποικιλίες κρεατικών, αλλά και μερικά πιάτα αμερικανικής κουλτούρας που παντρεύονται αρμονικά με μεσογειακά υλικά. Ιδανική και για παιδιά, που μπορούν να παίζουν ανενόχλητα στο γρασίδι, χωρίς   να κινδυνεύουν!

Αριστοτέλους 31, Άλιμος, 21 0983 1712

Beer Garden Ritterburg
Beer Garden Ritterburg

B&A Bierhouse

 Από τα πιο γνωστά στέκια για μπύρα, το Bierhouse στην Γλυφάδα διαθέτει έναν απίστευτο κήπο -όαση που ενδείκνυται για τις ζεστές νύχτες, αλλά και για όσους αναζητούν ένα  ρομαντικό σκηνικό. Ο ευφάνταστος και πρωτότυπος κατάλογός του θα σας εντυπωσιάσει -στα συν επίσης οι πολύ προσιτές τιμές- ενώ το προσωπικό μπορεί να σας συμβουλεύσει τι να επιλέξετε. Σήμα κατατεθέν του μενού το αυθεντικό κότσι, που σιγοψήνεται τρεις ώρες, ενώ πολύ καλά και γευστικότατα είναι και σνίτσελ.

Χριστόφορου Νέζερ 19, Γλυφάδα, 211 2104059

Beerology

Μία πολύ όμορφη μπυραρία στην Ηλιούπολη, που στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Ηρώων Πολυτεχνείου, είναι γνωστή στους περίοικους -κι όχι μόνο-  για την υπέροχη αυλή της.  Ο κατάλογος αριθμεί πάνω από 200 ετικέτες, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει, ενώ από το μενού μπορείτε να επιλέξετε γεύσεις της γερμανικής κουζίνα , αλλά και έθνικ λιχουδιές, όπως καυτερά πιάτα από το Μεξικό.

Ηρώων Πολυτεχνείου 4A, Ηλιούπολη, 21 1184 8866

Pentagram
Pentagram

Pentagram

Σε αυτό τον κήπο στον Νέο Ηράκλειο, θα νομίζετε ότι ξαφνικά έχετε βρεθεί σε φεστιβάλ μπίρας στην Βαυαρία. Τα ξύλινα τραπεζάκια και η αισθητική της διακόσμησης που έχει επιρροές από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 δημιουργούν μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα, που συμπληρώνεται από τις πολύ καλές μουσικές επιλογές. Συχνά μάλιστα διοργανώνονται βραδιές με live από επιλεγμένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.  Θα βρείτε πάνω από 70 ετικέτες σε εμφιαλωμένες και draught μπίρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και άλλες χώρες του κόσμου, που μπορείτε να συνοδεύσετε με τα νόστιμα πιάτα του καταλόγου.

Πρασίνου Λόφου 5, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, Νέο Ηράκλειο, 21 5540 5339