Στην πιο ωραία ταράτσα της Αθήνας δοκιμάζεις tapas ενώ οι Καρυάτιδες σε χαιρετούν από το Μουσείο | 0 bovary.gr
Στην πιο ωραία ταράτσα της Αθήνας δοκιμάζεις tapas ενώ οι Καρυάτιδες σε χαιρετούν από το Μουσείο | 0 bovary.gr
03|07|2019 12:10
SHARE
Α POINT

Στην πιο ωραία ταράτσα της Αθήνας δοκιμάζεις tapas ενώ οι Καρυάτιδες σε χαιρετούν από το Μουσείο


Αν η Αθήνα είχε καρδιά -όχι με την μεταφορική, αλλά με την κυριολεκτική έννοια- αυτή θα χτυπούσε ρυθμικά ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά κατορθώματά της. Την Ακρόπολη και τα εκθέματα του Μουσείου της. 

Εκεί ακριβώς που χτυπά το πιο σημαντικό όργανο της ίδιας της ζωής, άνθρωποι που σέβονται την ιστορία, την ενέργεια και την ίδια την πόλη, δημιούργησαν έναν μοναδικό χώρο. Έναν χώρο από τον οποίο θαυμάζεις, τόσο τον ιερό και επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης, όσο και την βιτρίνα του Μουσείου της Ακρόπολης με τα συγκλονιστικά εκθέματά της. Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική εικόνα που επισκέπτες αλλά και κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη που την αντικρίζουν.

Τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, ένα μπαρ με μοναδικό χαρακτήρα και σε ειδυλλιακή τοποθεσία, με αυτή ακριβώς την πολυπόθητη θέα, η οποία μας κάνει να αφήνουμε πίσω μας τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να κοιτάξουμε την πόλη από ψηλά, δεν μπορεί παρά να είναι ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση. 

Μία από τις πιο ωραίες ταράτσες με προνομιακή θέση και εκλεπτυσμένη αισθητική είναι αυτή του Point a, τοποθετημένη στο roof garden του Herodion Hotel, εκεί όπου θα απολαύσετε τη φιλοξενία του Point a | Bar.

Στον πρόσφατα ανανεωμένο χώρο του Point a | Bar -με τη θέα προς την Ακρόπολη και το Μουσείο να είναι πλέον πανοραμική, με τα εκθέματα του φωτισμένου Μουσείου να αναδεικνύονται από τις γυάλινες προσόψεις του τελευταίου του ορόφου- στέκεται μία από τις ομορφότερες ξύλινες μπάρες του κέντρου της Αθήνας. 

Εκεί, η Barflies επιμελείται και δημιουργεί τη λίστα των φετινών Point a | Signature Cocktails αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις αναφορές της από κορυφαία μπαρ της υφηλίου, χρησιμοποιώντας τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων και τη δυναμική των εγχώριων αποσταγμάτων. 

Το Wine Spritz με μαστίχα, το Sexy Mule με ρακόμελο, το Herodion Cocktail με METAXA 12 αστέρων, το Unlikely Gimlet με τσίπουρο και το Meraki με ούζο είναι μόνο μερικές από τις δημιουργικές -tailor made προτάσεις της Barflies για το Point a | Bar. 

Παράλληλα, το Cosmopolitan Highball, η Spicy Margarita και το Cherry Negroni επαναπροσδιορίζουν με πρωτότυπα twists την έννοια του «κλασικού» στα ποτήρια σας.

Από τον κατάλογο δεν απουσιάζουν τα Mocktails, ένα Virgin Mary και οι Fancy Lemonades που δεν περιέχουν αλκοόλ αλλά είναι συνταγές γεμάτες γεύση. 

Στην ίδια μπάρα προσφέρεται μία γαστρονομική εμπειρία σε μερίδες που προορίζονται για να τις μοιραστείτε. Το tapas bar menu του έχει την υπογραφή των αναγνωρισμένων και ταλαντούχων σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριου Πιρπιρίδη που μας ταξιδεύουν στις γειτονιές του κόσμου κάνοντας πολλές και ποιοτικές στάσεις στην Ελλάδα.

Το Tapas Bar Menu έχει δημιουργηθεί με υλικά και μεθόδους παρασκευής του Μεξικού, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας, με μανούρι Ελασσόνας, τόνο Αλοννήσου, ζαμπόνι Νάξου και λούζα Μυκόνου που μεταξύ πολλών άλλων συνθέτουν την εκλεκτή πρώτη ύλη που έχει συγκεντρώσει η κουζίνα του Point a. 

Στα tapas λαχανικών θα συναντήσετε ένα τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού, στα tapas θαλασσινών, ένα λαβράκι ceviche με Συριανό λουκούμι πιπερόριζας θα σας τραβήξει την προσοχή, στα tapas κρεατικών θα σας κερδίσουν τα ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό ενώ στα tapas αλλαντικών θα σας γοητεύσει μια αφράτη βάφλα με πράσο και γκοργκοντζόλα. Και υπάρχουν ακόμα πολλοί αναπάντεχοι συνδυασμοί για να ανακαλύψετε. 

Οι συνταγές του tapas bar menu έχουν δημιουργηθεί για να απογειώσουν την fine drinking εμπειρία του Point a | Bar σε μια ταράτσα της Αθήνας που θα σας μείνει αξέχαστη. Συνοδεύστε τα μ’ ένα ποτήρι από τη λίστα κρασιών, ή μ’ ένα signature cocktail και απολαύστε την πιο ακαταμάχητη θέα της Αθήνας. 

Point a 

Ροβέρτου Γκάλλι 4 | Ακρόπολη | τ. 210-9238991