Local Green/ Facebook
Local Green/ Facebook
05|08|2019 12:00
SHARE
LOCAL GREEN

Το Local Green αποδεικνύει ότι η υγιεινή διατροφή είναι γκουρμέ


Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για υγιεινή διατροφή έχει αρχίσει να διαδίδεται και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα καινούρια στέκια να ξεπηδούν σε κάθε γωνία της πόλης, προσφέροντας στους θαμώνες τους την δυνατότητα ισορροπημένων γευμάτων.  

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η νέα γευστική άφιξη της Αθήνας, το «Local Green» στην Περικλέους, που εν μέσω θερινής σεζόν φτιάχνει δροσερές γκουρμέ σαλάτες, wraps και grain bowls, προτείνοντας νόστιμες γεύσεις για όλους.

Ο Χρήστος Φασσέας, που έχει χρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Στάθης Κρίκος και ο Νίκος Παπαδόσηφος βρίσκονται πίσω από το όλο εγχείρημα.

Λάτρεις και οι ίδιοι της υγιεινής διατροφής, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο, όχι μόνο για τους μυημένους, σερβίροντας οικονομικές και γρήγορες λύσεις με γνώμονα πάντα την ποιότητα.  

«Έχει αρχίσει και υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση σχετικά με το τι σημαίνει υγιεινή διατροφή. Όμως, εμείς, θέλουμε να απευθυνθούμε και σε ένα κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο, γι’ αυτό προτείνουμε ενδιαφέρουσες γεύσεις για όλους. Υπάρχουν, δηλαδή, επιλογές για vegan και vegetarian, όμως, έχουμε και πολλά πιάτα με κρέας και ψάρι.  Φυσικά δεν υπάρχουν τηγανητά, όλα ψήνονται στη σχάρα, αποφεύγουμε με κάθε κόστος επεξεργασμένες έτοιμες τροφές και συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων, ενώ τα περισσότερα προϊόντα μας είναι βιολογικά», μάς εξηγεί ο Χρήστος.

Στο «Local Green» μπορείτε να γευματίσετε στον εξωτερικό χώρο, που μοιάζει με μια μικρή όαση στην καρδιά της πόλης, ενώ, και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις θα βρείτε δροσιά.

Σύντομα θα αρχίσει και η υπηρεσία delivery, που θα γίνεται με ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, ενώ, όλες οι συσκευασίες είναι από υλικά βιοδιασπώμενα ή 100% ανακυκλώσιμα, καθώς η οικολογική συνείδηση για τους ιδιόκτητες αποτελεί τρόπος ζωής.

Local Green/ Facebook
Local Green/ Facebook

Ο Χρήστος έχει επιμεληθεί προσωπικά το μενού, παντρεύοντας αρμονικά μεσογειακές, ασιατικές και αμερικανικές με ελληνικές πρώτες ύλες, που προμηθεύονται από μικρούς παραγωγούς.

Υπάρχουν έτοιμες επιλογές για σαλάτες, grain bowls και wraps, όμως, μπορείτε αν θέλετε να «χτίσετε» το δικό σας πιάτο επιλέγοντας υλικά από τον μπουφέ, συνδυάζοντας ολόφρεσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, υγιεινές πρωτεΐνες και γεμάτα ενέργεια super foods- όπως βιολογική κινόα, φρέσκο kale και goji berries.  

 Ζητήστε σε αυτή την περίπτωση τη βοήθεια των παιδιών, που μπορούν να σας κατευθύνουν ώστε να καταλήξετε στο τέλειο γεύμα.

 Στις σαλάτες, την προσοχή μας τραβάει, η Quinoa Blue Cheese, με πρωταγωνιστή το blue cheese, τα φιστίκια Αιγίνης, τα σύκα Κύμης και το τραγανή κινόα, που θα σας γεμίσει ενέργεια (με 550-600 θερμίδες).

Το αγαπημένο πιάτο του Χρήστου είναι το Saigon Bowl, με noodles ρυζιού, cornfed κοτόπουλο σχάρας, λαχανικά και PortoBello σχάρας κι ένα kick από την roasted Jalapeno sauce ( 380-420 θερμίδες).

 

Για τους vegan, ιδανική επιλογή είναι το Acai Bowl, που συνδυάζει το acai berry του Αμαζονίου με μπανάνα, βούτυρο αμυγδάλου και toppings από διάφορα φρούτα και superfoods με 480-520 θερμίδες.

Η υγιεινή διατροφή δεν αποκλείει τα γλυκά, όπως πολλοί νομίζουν, αντίθετα υπάρχουν εξαιρετικές συνταγές με ελάχιστες θερμίδες.

Θα το διαπιστώσετε αν δοκιμάστε το Chocolate Mousse Avocado,ένα άκρως απολαυστικό και θρεπτικό 100% vegan επιδόρπιο με 350 θερμίδες, μια sugar, dairy & gluten free επιλογή με βάση το avocado που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να δώσει εναλλακτικές σε όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς.

Mπορείτε να συνδυάσετε το γεύμα σας με υγιεινά ροφήματα όπως σπιτικές λεμονάδες, παγωμένο τσάι με προβιοτικά (Kombucha), νερό με κεφίρ, φυσικούς χυμούς ψυχρής έκθλιψης, βιολογικά αναψυκτικά, από ελληνικές εταιρείες, ενώ, υπάρχουν και δυο ετικέτες σε μπίρα, αλλά και κρασί.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις  11:30, εκτός από την Κυριακή  που είναι κλειστά.

Περικλέους 30-32,  Αθήνα,  2103214500