Τζαϊαντ-Το Ρεβίθι: Δύο γευστικές αφίξεις στο Κουκάκι  | 0 bovary.gr
Τζαϊαντ-Το Ρεβίθι: Δύο γευστικές αφίξεις στο Κουκάκι | 0 bovary.gr
08|10|2019 12:52
SHARE
KOYKAKI

Τζαϊαντ-Το Ρεβίθι: Δύο γευστικές αφίξεις στο Κουκάκι


Το Κουκάκι είναι πάντα στις προτιμήσεις όσων αγαπούν το κέντρο της πόλης, γιατί εδώ τα μαγαζιά γίνονται στέκια, λες και υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια αίσθηση γειτονιάς και χαλαρότητας, που ξέρουμε ότι θα μας ηρεμήσει ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα.

 Eπειδή βρίσκεται πολύ κοντά στην Ακρόπολη και τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενδείκνυται για μια νυχτερινή έξοδο μετά από μια απογευματινή βόλτα στην ωραιότερη πλευρά της πόλης.

Η περιοχή έχει πολλά μπαράκια, wine bars, μπιστρό, εστιατόρια και αρκετές επιλογές σε street food, όμως πάντα υπάρχει χώρος και για να ανακαλύψει κάνεις νέες προτάσεις.

Τζάιαντ

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων ποτέ δεν κατάλαβαν ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο της πολυεθνικής της οικογένειας των Δράκων στη θρυλική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, στην «Τζάιαντ» που πρόσφατα άνοιξε στην Βασιλέως Ολύμπου δεν θα έχετε αμφιβολίες.

Εδώ μιλάμε για μια ελληνικότατη πιτσαρία που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το αγαπημένο μας φαγητό και τίποτα άλλο!

Ο χώρος, αν και μικρός, έχει την σφραγίδα του Bob Studio που έδωσε στο μαγαζί μια ρετρό αισθητική, όπως και η πίτσα του.

Το ζυμάρι λεπτό και αφράτο, ωριμάζει για 48 ώρες ακολουθεί περισσότερο την ελληνική παρά την ιταλική παράδοση που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τα street food της πόλης και θυμίζει έντονα τις πίστες που τρώγαμε παλιά. 

Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε πίτσες που θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια ή θα σας μάθουν, αν είστε νεότεροι, τις γεύσεις των γονιών σας. 

Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές γεύσεις, όπου εκτός από κλασικές συνταγές, θα βρείτε και κάποιες που παραπέμπουν σε ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, όπως αυτή με το μοσχάρι και τη μελιτζάνα ή μια με πατάτα, κολοκύθι και ξινομυζήθρα που είναι εμπνευσμένη από τα κρητικά μπουρεκάκια.

Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο ψαγμένες επιλογές, όπως αυτή με το σύκο και τα τέσσερα τυριά, ή εκείνη με το ιταλικό λουκάνικο και το μπρόκολο.

Οι χορτοφάγοι της παρέας δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού μπορούν να απολαύσουν τρεις ιδιαίτερους συνδυασμούς: ο ένας με αντζούγια και ελιά, ο δεύτερος επίσης με ελιά, κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης σε πέστο με αμύγδαλο, ενώ, τέλος, υπάρχει και μια εκδοχή με τέσσερα διαφορετικά είδη φρέσκων μανιταριών, σάλτσα και λάδι τρούφας.

Όποια γεύση κι αν διαλέξετε πάντως, μπορείτε να την απολαύσετε σε δύο μεγέθη, στα 25 και στα 35 εκατοστά, και να την συνοδεύσετε με μια κρύα βαρελίσια μπίρα!

Γεωργάκη Ολυμπίου 21, Κουκάκι

Το Ρεβίθι

Είναι το νέο falafel bar στην Παρθενώνος, που ακολουθεί την παραδοσιακή αιγυπτιακή συνταγή -άλλωστε ένας από τους ιδιοκτήτες του έχει καταγωγή από την χώρα του Νείλου και ξέρει καλά τα μυστικά της- σερβίροντας τραγανό και ζουμερό φαλάφελ, διαθέσιμο σε τέσσερις υπέροχες επιλογές.

Μπορείτε, λοιπόν, να το παραγγείλετε τυλιχτό, σε μερίδα (περιλαμβάνει έξι τεμάχια) ή σε burger, ενώ, υπάρχει και το Ρocket Falafel, που έρχεται μέσα σε φωλιά αραβικής πίτας γεμιστή με ντομάτα, κρεμμύδι, μελιτζάνες, μαρούλι, πίκλες, σος από ντομάτα, γιαούρτι και ταχίνι -ήδη έχει γίνει ανάρπαστο.

Να ξέρετε ότι οι χειροποίητοι ρεβιθοκεφτέδες τηγανίζονται την στιγμή της παραγγελίας σας, ενώ, εσείς θα φτιάχνετε τους δικούς σας συνδυασμούς, με μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες, και τρεις σος: μια με ταχίνι για τους vegan, γιαούρτι ταχίνι για τους υπόλοιπους και harissa sauce για όσους αγαπούν τις καυτερές και πικάντικες γεύσεις.

Μπορείτε να πάρετε το γεύμα σας στο χέρι και να συνεχίσετε τον περίπατό σας, ή να καθίσετε και να το απολαύσετε με την ησυχία σας στα λιγοστά τα τραπέζια του μαγαζιού.

Επίσης στο Ρεβίθι φτιάχνουν και υπέροχους φρεσκοστυμμένους χυμούς από εξωτικά φρούτα, αλλά και δροσερές σαλάτες να συμπληρώσετε το γεύμα σας με τον πιο υγιεινό τρόπο.   

Παρθενώνος 1 & Βεΐκου, Κουκάκι