Colonial: Mια γαστρονομική αποικία στο Golf της Γλυφάδας  | 0 bovary.gr
Colonial: Mια γαστρονομική αποικία στο Golf της Γλυφάδας | 0 bovary.gr
13|08|2019 12:00
SHARE
COLONIAL

Colonial: Mια γαστρονομική αποικία στο Golf της Γλυφάδας


Αρχές του καλοκαιριού έσκασε η είδηση ότι το Golf της Γλυφάδας ανοίγει τις πόρτες του για το ευρύ κοινό με ένα εστιατόριο ονόματι «Colonial». 

Μέσα σε αυτούς τους μήνες, το νέο εγχείρημα του ομίλου απέκτησε φανατικούς οπαδούς.

Πλέον, δεν χρειάζεται να είστε άσσοι του αθλήματος ή μέλη του κλαμπ, ούτε να περιμένετε κάποιον να κάνει εκεί μια δεξίωση και να σας καλέσει για ν'απολαύσετε τις υπέροχες εγκαταστάσεις, αρκεί απλώς να πάρετε την παρέα σας και να κάνετε μια κράτηση. 

Το «Colonial» είναι «μικρή αποικία», όπως δηλώνει και ο τίτλος του, που λειτουργεί σε μία all day λογική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από τις 9 το πρωί με καφέ και smart snacks μέχρι τις 12 το βράδυ, οπότε κλείνει η κουζίνα του εστιατορίου. Το μεγάλο ατού του χώρου είναι, φυσικά, ο κατάφυτος με πεύκα και φοίνικες κήπος με απεριόριστη θέα στο δάσος, που ενδείκνυται για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Το εσωτερικό, τώρα, που αποτελεί με έναν τρόπο μια φυσική συνέχεια του τοπίου, ακολουθεί μια αποικιακή αισθητική.

Την επιμέλεια της διακόσμησης ανέλαβε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης σε συνεργασία με αρχιτεκτονικό γραφείο Starchitects της Λίλας Σαραντίτης και Κάτιας Τσούνη που με βάση το ξύλο, το μάρμαρο και τις γήινες αποχρώσεις έχουν αξιοποιήσει και να αναδείξει το τοπίο.

Οι ζωγραφιστοί πίνακες και οι ταπετσαρίες συνδυάζονται με φωτιστικά εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο και πετρόλ καναπέδες, δημιουργώντας μια «μικρή ζούγκλα», που ηρεμεί και χαλαρώνει τις αισθήσεις.

Την επιμέλεια του καταλόγου έχει ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ενώ, την εκτέλεση έχει αναλάβει ο  Άγγελος Καραμούζης, που εδώ και δεκαπέντε χρόνια δουλεύει στην ομάδα του κυρίου Μπαξεβάνη, οπότε ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά του. 

Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα έχουν την τιμητική τους με μοντέρνες γκουρμέ πινελιές και φρέσκες πρώτες ύλες που προμηθεύονται από επιλεγμένους μικροπαραγωγούς.

Ξεκινήστε με μια βιολογική πράσινη σαλάτα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και αρωματικά από τον Καρελάκη από την Κρήτη, μικρές φύτρες από τα μαυρομάτικα φασόλια -που ο ίδιος καλλιεργεί- και ψητό κατσικίσιο τυρί από τα Στύρα.

Καλοκαιρινές επιλογές από ορεκτικά, όπως προτείνει και ο σεφ, είναι τα τηγανιτά κολοκυθάκια με ξύγαλο και μαντζουράνα, η φέτα με το θυμαρίσιο μέλι, αλλά και το μαριναρισμένο λαβράκι με φακές και σάλτσα από ρέγκα. 

Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά, θα βρείτε χειροποίητα τορτελίνια γεμιστά με κόκορα από τους Μολάους, λινγκουίνι σε μια συριανή εκδοχή της Alfredo’s με τυρί Σαν Μιχάλη, ενώ, υπάρχει κι ένα χορτοφαγικό ριζότο με μανιτάρια και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας.

Η ταλιάτα από διάφραγμα με αρωματικά από την Κωνσταντινούπολη -ο κος Μπαξεβάνης έχει καταγωγή από την Σμύρνη- και το πελαγίσιο φιλέτο λαβράκι με χόρτα εποχής και πουρέ σελινόριζας ανήκουν στην κατηγορία των σπέσιαλ συνταγών, ενώ, αν προτιμάτε ένα αμιγώς παραδοσιακό πιάτο δοκιμάστε τον χωριάτικο κόκορα, που έρχεται κατευθείαν από κοτέτσι, με μακαρούνες χαρουπιού και αρσενικό τυρί Νάξου.

Για επιδόρπιο, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στον signature μπακλαβά του σεφ με τραγανά, χειροποίητα φύλλα, ή μια ελαφριά τούρτα αμυγδάλου που λιώνει στο στόμα.

Στην κάβα, θα βρείτε μια πολύ καλά ενημερωμένη ποικιλία κρασιών, αλλά και κοκτέιλς που έχουν εμπνευστεί έμπειροι bar-tenders, ενώ αν επισκεφτείτε τον χώρο Σάββατο ή Κυριακή πρωί, έχετε την δυνατότητα για ένα περιποιημένο brunch.

Το «Colonial», όμως, θέλει να είναι ένα μέρος όπου μπορεί η οικογένεια να μαζευτεί το μεσημέρι και να περάσει καλά, γι’ αυτό έχει φροντίσει να παρέχει στους μικρούς θαμώνες έναν περιφραγμένο παιδότοπο, όπου μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστα τόσο οι μικροί όσο και οι γονείς τους το παιχνίδι.  

Το εστιατόριο, επίσης, παραχωρείται τμηματικά για εκδηλώσεις ή εταιρικές συναντήσεις, κατόπιν συνεννόησης, ενώ διαθέτει άπλετο χώρο για πάρκινγκ και μάλιστα, δωρεάν.

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα,  210 3420002

TAGS