Frankie: Ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα και λαϊκό γκουρμέ στο δάσος Χαϊδαρίου  | 0 bovary.gr
Frankie: Ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα και λαϊκό γκουρμέ στο δάσος Χαϊδαρίου | 0 bovary.gr
29|08|2019 11:12
SHARE
NEW ENTRY

Frankie: Ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα και λαϊκό γκουρμέ στο δάσος Χαϊδαρίου


Στο υπέροχο δάσος του Χαϊδαρίου, ο Στάθης Καλύβας μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Φωτοπούλου, που έχουν και το παραπλήσιο Café wine Bar «Momenti», δημιούργησαν εδώ και λίγους μήνες ένα καινούργιο στέκι, προσθέτοντας πολλούς πόντους στη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

«Το δάσος Χαϊδαρίου είναι μια περιοχή με ακριβό real estate, θα λέγαμε ότι είναι η πρώτη όμορφη γειτονιά που συναντάει κανείς ερχόμενος από τη βιομηχανική ζώνη της Αττικής. Αφουγκραστήκαμε, λοιπόν, ότι υπήρχε η ανάγκη για έναν πολύ καλό χώρο φαγητού κι έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το «Frankie», ανοίγοντας από νωρίς το πρωί ώστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και σε επίπεδο business lunch», μας εξηγεί ο Στάθης που έχει μεγάλη αδυναμία στον Φρανκ Σινάτρα, εξού και η επωνυμία.

Ο αρχιτέκτονας, Αγκόπ Κασκαριάν, σχεδίασε έναν εντυπωσιακό χώρο που μοιάζει με φυσική προέκταση του τοπίου, όπου τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να δειπνήσετε και στο εξωτερικό του, απολαμβάνοντας τη θέα στο δάσος και τη δροσιά από τα δέντρα. 

H Δήμητρα Κατσαρού που έχει κάνει τη διακόσμηση, μαζί με τους ιδιοκτήτες, έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό ένα αναπαυτικό σαλόνι που αποπνέει οικειότητα.

Οι δερμάτινοι καναπέδες και η μεγάλη ξύλινη μπάρα που εκπληρώνει και με το παραπάνω τις προσδοκίες μας, δίνουν τον τόνο στην ατμόσφαιρα, όπου η κλασική κομψότητα και η μοντέρνα αισθητική παντρεύονται αρμονικά, ενώ, το αίθριο σε σχήμα τρύπιου τετραγώνου, που μοιάζει με  κρεμαστό μπαλκόνι, κυριαρχεί στο κέντρο.

Το «Frankie» λειτουργεί όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντας επιλογές για πρωινό και brunch που σερβίρεται από τις 10:00 μέχρι τις 17.00, καθώς και διατροφικούς φυσικούς χυμούς, εξωτικά τσάγια και ροφήματα, σνακς αλλά και χειροποίητα γλύκα.

Το βράδυ, η σκυτάλη περνάει στη συγκλονιστική κάρτα που έχει επιμεληθεί ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης. Η φιλοσοφία των πιάτων στηρίζεται στη λογική του «λαϊκού γκουρμέ», όπως την αποκαλούν, πράγμα που σημαίνει εκλεπτυσμένες γεύσεις αρκετά προσιτές στον καθένα.Οπότε, εδώ, θα δοκιμάσετε πληθωρικά πιάτα με εξεζητημένα υλικά μεν, που, όμως, παραπέμπουν σε οικείες γεύσεις, από την ελληνική, την ιταλική, αλλά και την γαλλική κουζίνα που εκτελεί με μαεστρία ο σεφ Ιωάννης Σέρρας.

Η μεγάλη, όμως, πρωτοτυπία του καινούργιου Frankie είναι ότι μιλάμε για μια μαγειρική tailor made που εμπνέεται από την προσωπικότητα του πελάτη. Ο γνωστοί και φίλοι, δηλαδή, του μαγαζιού εκφράζουν τις προτιμήσεις, ο σεφ μελετάει τις παραγγελίες και τα υλικά που έχουν ζήτηση και κάπως, έτσι, εμπνέεται τα πιάτα της ημέρας. 

Μάλιστα, αν κάνετε την παραγγελιά σας μια δυο μέρες πριν, μπορούν να σας ετοιμάσουν και το πιάτο που εσείς επιθυμείτε. 

Οπότε μιλάμε για μια καθαρά διαδραστική διαδικασία με αποτέλεσμα μια ξεχωριστή, εντελώς ιδιοσυγκρασιακή μαγειρική, που βασίζεται σε ολόφρεσκες πρώτες ύλες- οι προμήθειες εδώ είναι καθημερινές και γίνονται με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια.

Ξεκινήστε με μια σαλάτα, όπως την βασιλική quinoa με γαρίδες, ψητά λαχανικά, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ σύκου και συνεχίστε με ένα ορεκτικό, όπως, τα μοσχαρίσια μάγουλα σε φωλιά πατάτας ή τα κανελόνια γλυκοπατάτας γεμιστά με κοτόπουλο, φρέσκα μυρωδικά, κρέμα παρμεζάνας και αυγό φέτας.

Οι λάτρεις της πίτσας θα ενθουσιαστείτε από την τραγανή ζύμη, το σωστό ψήσιμο και την χειροποίητη σάλτσα, καθώς και τους ευφάνταστους συνδυασμούς που έχει να προτείνει ο σεφ. Δοκιμάστε αυτή με την ιταλική coppa (μοσχαρίσιο αλλαντικό), αχλάδι και κρέμα πεκορίνο, αλλά και το πεϊνιρλί με guacamole, αυγό και chorizο. 

Στα κυρίως, τώρα, θα βρείτε τρεις εκδοχές μεσογειακού ριζότο -με δημητριακά, χαλούμι ή φραγκοστάφυλο- ενώ, υπάρχουν και εξαιρετικά ημέρας από εξειδικευμένα κρέατα, όπως ο μαύρος χοίρος, ιδιαίτερες κοπές, όπως η γαλλική ή η ταλιάτα, αλλά και κρέατα ωρίμανσης. 

Για τους ψαροφάγους, ο σολομός με πλιγουρότο με λευκό κρασί και άνηθο ή το κριθαρότο γαρίδας με σχοινόπρασο, ντοματίνια και ξύσμα λεμονιού αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Κρατήστε χώρο στο τέλος για ένα tiramisu semifreddo με σιρόπι από espresso και amaretto, κακάο, πέρλες με γεύση καφέ και καραμελωμένα φουντούκια, ένα μερακλίδικο πούρο γαλακτομπούρεκο με λευκή σοκολάτα, σιρόπι σαμπάνιας και παγωτό μανταρίνι, ή ένα αυθεντικό New York Cheesecake.

Στην μπάρα, τώρα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κοκτέιλ αλλά και μοκτέιλ (κοκτέιλ δηλαδή χωρίς αλκοόλ) που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου -όχι αυτός των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά εξίσου ταλαντούχος στο χώρο του-, αφού έχει διαπρέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην σκηνή των bar, που τα υλοποιεί ο Βασιλάκης Δημήτρης.

Ο Δημήτρης, λοιπόν, έχει ετοιμάσει μια κάρτα που ονομάζει «spirit experience around the world» και με ένα δροσερό απεριτίφ υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Στην κάβα, επίσης, θα βρείτε περίπου σαράντα καλά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. 

Συχνά, εδώ, διοργανώνονται και lives με jazz, soul, funky, αλλά κι επιλογές από τη δεκαετία  του 80s, ενώ δεν λείπουν και οι θεματικές βραδιές που εκπλήσσουν.

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτό καθημερινά από τις 08:00 μέχρι το αργά το βράδυ.

Τιμή: περίπου 22 ευρώ ανά άτομο

Εμπορικό Κέντρο Δάσος Χαϊδαρίου, Γεωργίου Παπανδρέου 57, 210 5321882

TAGS