The Artist Athens/ Facebook
The Artist Athens/ Facebook
08|09|2019 14:00
SHARE
THE ARTIST

Τhe Artist: H καλλιτεχνική ταράτσα στου Ψυρρή με την urban αισθητική είναι το νέο στέκι των Αθηναίων


Στο μικρό στενάκι της Μελανθίου στου Ψυρρή, ο Παναγιώτης Σούλης, ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός, βρήκε ένα ενδιαφέρον βιομηχανικό κτίριο το μετέτρεψε σε ένα εντυπωσιακό boutique hotel δεκαπέντε δωματίων. 

Το όνομα αυτού «The Αrtist»: φόρος τιμής στην πρώτη του αγάπη, το θέατρο.  

Στη συνέχεια όμως, συνειδητοποίησε ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει τη δική του ιστορία, καθώς, για μια περίοδο λειτουργούσε ως στέκι και κοινόβιο καλλιτεχνών που στους ορόφους του διατηρούσαν ατελιέ, ενώ, αργότερα πέρασε και από φάση κατάληψης από grafitti artits. 

Από τότε ωστόσο που ήρθε στα χέρια του Παναγιώτη, ο οποίος ανέλαβε τον σχεδιασμό του χώρου σε συνεργασία με την Νατάσα Καλοτεράκη που επιμελήθηκε τη διακόσμηση, απέκτησε μια urban αισθητική που συνδυάζει το βιομηχανικό στυλ με την απλότητα και τις καθαρές γραμμές. 

The Artist Athens/ Facebook
The Artist Athens/ Facebook

«Πάντα ήθελα να δημιουργήσω και κάτι σε σχέση με τη δεύτερη ιδιότητά μου. Είδα την τάση που υπάρχει με τον τουρισμό και θέλησα να φτιάξω έναν χώρο που να μην είναι αμιγώς ξενοδοχείο, αλλά να προσφέρει  οικειότητα, να σε κάνει να αισθάνεσαι καλλιτέχνης με έναν τρόπο. Διατηρήσαμε πολλά στοιχεία του κτιρίου, ας πούμε το μωσαϊκό στην ταράτσα που παραπέμπει στην αστική πλευρά της πόλης, και  τα συνδυάσαμε με μοντέρνα στοιχεία», μας εξηγεί ο Παναγιώτης. Στο ισόγειο, θα βρείτε τη ρεσεψιόν κι ένα λόμπι που σερβίρει πρωινό και καφέ για ενοίκους και επισκέπτες, ενώ, στον πρώτο όροφο κυριαρχεί το αίθριο που απευθύνεται αποκλειστικά στους πελάτες του ξενοδοχείου και λειτουργεί ως βεράντα. 

Στις δίδυμες ταράτσες τώρα, με την άπλετη θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης αλλά και στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, που εγκαινιάστηκαν φέτος το καλοκαίρι κι είναι ανοιχτές για το κοινό, θα βρείτε ένα εξαιρετικό Café bar restaurant.

theartistathens.com
theartistathens.com

Εδώ χαζεύοντας την πόλη ή σκηνές από ταινίες του βωβού κινηματογράφου που προβάλλονται στον απέναντι τοίχο, μπορείτε να δειπνήσετε ή να πιείτε το ποτό σας, ακούγοντας χαλαρή μουσική -κυρίως διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών παλιών αγαπημένων κομματιών, σε ρυθμούς bossa nova. Τον κατάλογο έχουν επιμεληθεί ο Βαγγέλης Ρώτας από το «Yolenis» και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι δυο τους ετοιμάζουν μια international κουζίνα με επιρροές από όλο τον κόσμο, με ελληνικές πινελιές, έτσι ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τις γεύσεις του τόπου μας.

The Artist Athens/ Facebook
The Artist Athens/ Facebook

«Παίρνουμε πολλά πράγματα από την αγορά και την Ευριπίδου. Μας αρέσει με τον σεφ να κάνουμε βόλτες στην περιοχή που την αγαπάμε πολύ, να γνωρίζουμε νέους προμηθευτές, να δοκιμάζουμε προϊόντα και γι’ αυτό συχνά ανανεώνουμε το μενού, ανάλογα με την εποχικότητα», λέει ο Παναγιώτης, που το «Artist» έχει γίνει πια δεύτερο σπίτι του. 

theartistathens.com
theartistathens.com

Από τα κυρίως πιάτα του μενού έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε burges, Asian style σολομό, ή το ριζότο με προσούτο Πάρμας, αχλάδι, παρμεζάνα και gorgonzola που είναι και αγαπημένο του Παναγιώτη και να τα συνδυάσετε με μια σαλάτα. Στην μπάρα τώρα, εκτός από προσεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ο Γιώργος Ελευθεράδης έχει φτιάξει μια λίστα από signature cocktails με δικά του blends, αλλά και κλασικές συνταγές, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με finger food στη λογική του sharing.

Από τα must, η μαύρη φοκάτσια από φυτικό άνθρακα, με κρέμα από τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, που έχει γίνει ανάρπαστη, ή το πολύ καλοκαιρινό λαβράκι σεβίτσε με μάνγκο, lime, mirin, chilly και ροζ πιπέρι. Αν πάλι σας πιάσει μια υπογλυκαιμία, δοκιμάστε σούπα φράουλας με δυόσμο και παγωτό βανίλιας αρωματισμένο με μπισκότο, μια γκανάς σοκολάτας γάλακτος σε τραγανή βάση από τρίμμα βάφλας, φυστικοβούτυρο και σάλτσα από καραμέλα γάλακτος, ή μια ελαφριά τάρτα με κρέμα λεμονιού, με χειροποίητες μαρέγκιες και κούλι raspberry. 

theartistathens.com
theartistathens.com

Tα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, θα μπορείτε να απολαμβάνετε και περιποιημένα brunch, έχοντας την Αθήνα στα πόδια σας!

Τιμή γα φαγητό: 20-25 ευρώ ανά άτομο

Μελανθίου 4, Ψυρρή, 2103238012