Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
27|08|2019 13:32
SHARE
ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ

Μην πελαγώνεις -Να πώς θα κάνεις τη μετακόμιση παιχνιδάκι


Νέο σπίτι, νέα γειτονιά, νέα αρχή. Κάθε μετακόμιση έχει τα ζόρια της, δεν παύει όμως να αποτελεί την έναρξη μιας νέας περιπέτειας στη ζωή σας.

Μέχρι να στηθεί όμως και το τελευταίο διακοσμητικό και να κρεμαστεί και ο τελευταίος πίνακας στο καινούργιο σπίτι, θα έχετε ήδη περάσει από πολλά κύματα. Το μυστικό σε μια μετακόμιση, είτε έχετε μεγάλο σπίτι, είτε μικρό, είναι η σωστή οργάνωση. Και όταν λέμε σωστή οργάνωση, αυτή ξεκινά από τη στιγμή που «κλείνετε» το νέο σας σπίτι. 
Μην γελιέστε. Το να πείτε στον εαυτό σας «το Σαββατοκύριακο θα τα μαζέψω όλα» είναι το απόλυτο λάθος. Όσο κι αν νομίζετε ότι τα 50 ή 60 τετραγωνικά δεν κρύβουν πολλά πράγματα, στην πορεία δεν θα πιστεύετε ότι είστε κάτοχος όλων αυτών των αντικειμένων. 

Η πιο σημαντική διαδικασία σε μια μετακόμιση είναι το πακετάρισμα, όπως αναφέρει το Leroy Merlin,το οποίο, αν το πακετάρισμα γίνει οργανωμένα θα σας λύσει τα χέρια. 

Για να γίνει σωστά όμως το πακετάρισμα θα χρειαστείτε ορισμένα υλικά:

Κούτες ανθεκτικές
Κολλητικές ταινίες
Μαρκαδόρος
Ρολό με φυσαλίδες
Σακούλες απορριμμάτων
Χαρτί περιτυλίγματος
Κοπίδι
Κατσαβίδι
Πένσα
Ψαλίδι

Πακετάρισμα και Μετακόμιση

Ξεκίνα να πακετάρεις από την στιγμή που θα «κλείσεις» το νέο σου σπίτι. Βάλε σε πακέτα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα σκεπάσματα που έχεις στην αποθήκη και δεν χρησιμοποιείς αυτή την εποχή του χρόνου.

Ξέχνα το Σούπερ Μάρκετ και έχε στο νου σου να καταναλώσεις αυτό το διάστημα όσα έχεις στο ψυγείο και στα ντουλάπια σου. 

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα και πέτα όσα πράγματα/αντικείμενα δεν χρησιμοποιείς. Σίγουρα δεν έχουν θέση άχρηστα πράγματα στο νέο σου σπίτι.

Τύλιξε τα έπιπλα με το «ψυχοθεραπευτικό» ρολό φυσαλίδας και κόλλησέ το με την ταινία. 

Φρόντισε να βγάλεις φωτογραφίες τις συνδέσεις των καλωδίων στις ηλεκτρικές συσκευές πριν τα αποσυνδέσεις. Έτσι θα ξέρεις τι μπαίνει πού. 

Φτιάξε σωστά την κούτα, έχοντας βάλει στο κάτω μέρος της κολλητική ταινία. Ξεκίνα να γεμίζεις με ρούχα από τα συρτάρια, παπούτσια, βιβλία, διακοσμητικά, πιάτα, ποτήρια, γυάλινα είδη χωρίς να αφήνεις κενά στην κούτα. Φρόντισε τα εύθραυστα με το ρολό φυσαλίδας. Βάλε εφημερίδες ή ρολό στα κενά. 
Σε ρολό φυσαλίδων (ή σε ένα μεγάλο σεντόνι) τύλιξε τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα μαζί με τις κρεμάστρες, χωρίς να τα διπλώσεις. 

Προσπάθησε να μην φορτώνεις με πολύ βάρος τις κούτες για να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα. 

Πάνω σε κάθε κούτα σημείωσε με έναν μαρκαδόρο το δωμάτιο στο οποίο πάει, το περιεχόμενό της καθώς και έναν αριθμό. 
Κάνε μια λίστα με τις κούτες και γράψε τον αντίστοιχο αριθμό ώστε να ελέγξεις αν σε περίπτωση σου λείπει κάποια κούτα.

Βγάλε όσα θα χρειαστείς την πρώτη μέρα, προσωπικά είδη, χαρτί τουαλέτας, σεντόνια κλπ σε μια βαλίτσα ώστε να μπορείς να τα βρεις εύκολα. 

Μόλις όλα φτάσουν στο νέο σπίτι και κάθε κούτα έχει πάει στο δωμάτιο που πρέπει, ξεκίνα να ξεπακετάρεις τα πιο χρήσιμα. 

Βάλε τα ρούχα από το σεντόνι κατευθείαν στη ντουλάπα.

Ξεκίνα να ξεπακετάρες και να οργανώνεις ένα δωμάτιο τη φορά, και κάνε την αρχή από την κουζίνα. Συνέχισε στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο και άφησε για το τέλος το σαλόνι.