Σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι ωριμάζουν το κρέας σε ειδικό ψυγείο, από τρεις έως έξι εβδομάδες, ώστε να είναι τρυφερό, ζουμερό και εύγεστo, ενώ, όλα τα ζώα είναι σιτεμένα από τρεις έως δώδεκα εβδομάδες.
Οσο για το ψήσιμο, ο Μιχάλης έχει προμηθευτεί τις καλύτερες μηχανές: μια robata από το Λονδίνο, μια παραδοσιακή σούβλα από την Θεσσαλία, αλλά και αντικριστές ψησταριές που έχει κατασκευάσει ο ίδιος.
Επίσης, χρησιμοποιεί γάστρες που θάβονται σε κάρβουνα αλλά κι έναν κλασικό ξυλόφουρνο. Μια ιδέα για το τι συμβαίνει στην κουζίνα, μπορείτε να πάρετε και από το πρωτοποριακό Live cooking, όταν δηλαδή η ομάδα του Ντουνέτα βγαίνει στη σάλα και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της, μαγειρεύοντας μπροστά σας κάποια από τα πιάτα της κουζίνας.
Από τον ξυλόφουρνο, τώρα, βγαίνει ένα μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με μανιτάρια του δάσους και γιουβέτσι, οσομπούκο λεμονάτο που σερβίρεται με ελληνικό μαύρο ρύζι και λαχανικά, μοσχάρι κοκκινιστό με μακουρούνες και πεκορίνο Αμφιλοχίας, αλλά και spare ribs, αρνίσια ή χοιρινά.
Στις αντικριστιέρες μπαίνουν αρνιά και κατσίκια, που ψήνονται αργά αλλά και γουρουνόπουλο, ενώ, από τη σούβλα μπορείτε να παραγγείλετε εξοχικό χοιρινό και μοσχαράκι, φιλέτο κοντοσούβλι, ή ένα ολόκληρο γουρουνάκι γάλακτος σεκόβια.
Δεν λείπουν, φυσικά, υπέροχα steaks, μπιφτέκια, κεμπάπ και ο ελληνικός γύρος, ενώ, τα Σαββατοκύριακα θα βρείτε περιποιημένα κοντοσούβλια και κοκορέτσια.
Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με δροσερές σαλάτες, πίτες (κιμαδόπιτα, ημέρας και πίτα αρνιού,) κρύους μεζέδες, όπως γιαουρτοµεζέδες με λεµόνι, µουστάρδα, πάπρικα, παντζάρι και σκόρδο, μερικά τηγανητά πιάτα -για παράδειγμα φαλάφελ από παντζάρι ή σφαίρες φέτας-, ενώ, αν στην παρέα έχετε χορτοφάγους, προτιμήστε ένα steak κουνουπιδιού με τραγανή κρούστα γραβιέρας.
Στο τέλος, φυλάξτε χώρο για να κανταΐφι, φτιαγμένο αλλιώς από τα χέρια του Μιχάλη που είναι εξίσου δυνατός και στη ζαχαροπλαστική.
Μάλιστα είναι ο μοναδικός Έλληνας σεφ πιστοποιημένος από τη Varlhona για τις γνώσεις του πάνω στο θέμα «γλυκό».
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 19:30- 01:00, Σάββατο, 13:00 -00:00, Κυριακή, 12:00-20:00
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, 210 8074416