Το Wood του Μιχάλη Ντουνέτα είναι κάτι παραπάνω από steak house  | 0 bovary.gr
Το Wood του Μιχάλη Ντουνέτα είναι κάτι παραπάνω από steak house | 0 bovary.gr
10|09|2019 14:20
SHARE
WOOD RESTAURANT

Το Wood του Μιχάλη Ντουνέτα είναι κάτι παραπάνω από steak house


Βραβεία Ελληνικής κουζίνας, βραβεία gourmet, Χρυσοί Σκούφοι και θητεία δίπλα σε μεγάλους σεφ, είναι μόνο μερικές από τις περγαμηνές του Μιχάλη Ντουνέτα, που εδώ και λίγους μήνες έχει αφιερωθεί στο νέο του «παιδί» .

Ο λόγος για το «Wood» στην Κηφισιά, που θα το βρείτε εκεί που µέχρι πρόσφατα στεγάζονταν το «Εν Ελλάδι». Ο ίδιος πιστεύει ότι το φαγητό είναι μια ολιστική εμπειρία, γι' αυτό στο «Wood» ο συνδυασμός είναι τριπλός: υψηλή γαστρονομία, καλά ποτά και ζεστή ατμόσφαιρα. 

Ο Μιχάλης, μάλιστα, oνομάζει το εστιατόριό του «Μodern Greek wood fire meat restaurant» και κυριολεκτικά βάζει το χέρι του στη φωτιά, παντρεύοντας με επιτυχία παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με ιδιαίτερες τεχνικές. 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ξύλο με την πέτρα, οι πίνακες του Νίκου Γερασιμόπουλου δίνουν μια καλλιτεχνική διάθεση, ενώ, τα φυτά που κρέμονται από το ταβάνι δημιουργούν έναν μικρό εσωτερικό κήπο.

To «Wood» είναι κατά βάση ένα εστιατόριο για παρέες -μπορείτε, μάλιστα, να κλείσετε και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι-, όμως, αν θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα μπορείτε να επιλέξετε το πιο ήσυχο πατάρι.

Επιπλέον, διαθέτει και τζάκι για τις κρύες μέρες, ενώ, στην μπάρα θα απολαύσετε μια εκλεκτή ποικιλία κρασιών από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, αλλά και smoked cocktails -μερικά εκ των οποίων τα παλαιώνουν σε δικά τους βαρέλια. 

Η αυλή τώρα, διακοσμημένη με μπαμπού, είναι ιδανική και για εκδηλώσεις, ενώ, διαθέτει κι έναν σκιερό χώρο με τέντα για τις ηλιόλουστες μέρες.

Κύριο μέλημα του Μιχάλη είναι η αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών, γι' αυτό, άλλωστε, γύρισε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη και αναζήτησε παραγωγούς και κτηνοτρόφους που τον προμηθεύουν με ποιοτικά κρέατα. 

Στο «Wood», λοιπόν, φτάνουν καθημερινά ολόκληρα ζώα -βόδια και μοσχίδες από την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και αμνοερίφια-, ενώ, όλες οι κοπές και οι παρασκευές -από τα μπιφτέκια μέχρι τα αλλαντικά (δοκιμάστε την μπρεζάολα, ή τη λούτζα από μαύρο χοίρο) και τα λουκάνικα- γίνονται in situ. 

Σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι ωριμάζουν το κρέας σε ειδικό ψυγείο, από τρεις έως έξι εβδομάδες, ώστε να είναι τρυφερό, ζουμερό και εύγεστo, ενώ, όλα τα ζώα είναι σιτεμένα από τρεις έως δώδεκα εβδομάδες.

Οσο για το ψήσιμο, ο Μιχάλης έχει προμηθευτεί τις καλύτερες μηχανές: μια robata από το Λονδίνο, μια παραδοσιακή σούβλα από την Θεσσαλία, αλλά και αντικριστές ψησταριές που έχει κατασκευάσει ο ίδιος.

Επίσης, χρησιμοποιεί γάστρες που θάβονται σε κάρβουνα αλλά κι έναν κλασικό ξυλόφουρνο. Μια ιδέα για το τι συμβαίνει στην κουζίνα, μπορείτε να πάρετε και από το πρωτοποριακό Live cooking, όταν δηλαδή η ομάδα του Ντουνέτα βγαίνει στη σάλα και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της, μαγειρεύοντας μπροστά σας κάποια από τα πιάτα της κουζίνας.

Από τον ξυλόφουρνο, τώρα, βγαίνει ένα μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με μανιτάρια του δάσους και γιουβέτσι, οσομπούκο λεμονάτο που σερβίρεται με ελληνικό μαύρο ρύζι και λαχανικά, μοσχάρι κοκκινιστό με μακουρούνες και πεκορίνο Αμφιλοχίας, αλλά και spare ribs, αρνίσια ή χοιρινά.

Στις αντικριστιέρες μπαίνουν αρνιά και κατσίκια, που ψήνονται αργά αλλά και γουρουνόπουλο, ενώ, από τη σούβλα μπορείτε να παραγγείλετε εξοχικό χοιρινό και μοσχαράκι, φιλέτο κοντοσούβλι, ή ένα ολόκληρο γουρουνάκι γάλακτος σεκόβια.

Δεν λείπουν, φυσικά, υπέροχα steaks, μπιφτέκια, κεμπάπ και ο ελληνικός γύρος, ενώ, τα Σαββατοκύριακα θα βρείτε περιποιημένα κοντοσούβλια και κοκορέτσια.

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με δροσερές σαλάτες, πίτες (κιμαδόπιτα, ημέρας  και πίτα αρνιού,) κρύους μεζέδες, όπως γιαουρτοµεζέδες με λεµόνι, µουστάρδα, πάπρικα, παντζάρι και σκόρδο, μερικά τηγανητά πιάτα -για παράδειγμα φαλάφελ από παντζάρι ή σφαίρες φέτας-, ενώ, αν στην παρέα έχετε χορτοφάγους, προτιμήστε ένα steak κουνουπιδιού με τραγανή κρούστα γραβιέρας.

 Στο τέλος, φυλάξτε χώρο για να κανταΐφι, φτιαγμένο αλλιώς από τα χέρια του Μιχάλη που είναι εξίσου δυνατός και στη ζαχαροπλαστική.

Μάλιστα είναι ο μοναδικός Έλληνας σεφ πιστοποιημένος από τη Varlhona για τις γνώσεις του πάνω στο θέμα «γλυκό».

 Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά: 19:30- 01:00, Σάββατο, 13:00 -00:00, Κυριακή, 12:00-20:00

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, 210 8074416