Σε αυτό το καφέ στο Ελληνικό είναι σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι της Μόνικα από τα «Φιλαράκια» | 0 bovary.gr
Σε αυτό το καφέ στο Ελληνικό είναι σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι της Μόνικα από τα «Φιλαράκια» | 0 bovary.gr
25|09|2019 12:15
SHARE
CAP CAP

Σε αυτό το καφέ στο Ελληνικό είναι σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι της Μόνικα από τα «Φιλαράκια»


Μπορεί οι τίτλοι τέλους να έχουν πέσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια για τα «Φιλαράκια», όμως, η θρυλική παρέα της Μόνικα, του Τζόι, της Ρέιτσελ, του Ρος, της Φοίβης και του Τσάντλερ παραμένει πάντα σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής.

Γι’ αυτό και ο γνωστός Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο του «Cap Cap» στο Ελληνικό διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι μια ρετροσπεκτίβα στην εμβληματική σειρά, στήνοντας ένα σαλόνι που θυμίζει αυτό της Μόνικα και μαγειρεύοντας τις λιχουδιές που συχνά πυκνά πρωταγωνιστούσαν στις προτιμήσεις των πρωταγωνιστών.

Το αφιέρωμα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, οπότε αποφάσισαν να κρατήσουν το Central Perk ως φόρο τιμής στην πιο επιδραστική τηλεοπτική εκπομπή που έγινε ποτέ. Έτσι γεννήθηκε το «The One with The Cap Cap», που, όπως πολύ καλά θα γνωρίζουν οι φαν, παραπέμπει στο όνομα των επεισοδίων.

«Στο Cap Cap πάντα ασχολούμαστε με θεματικές και οτιδήποτε κουβαλάει  μια νοσταλγία. Μέχρι στιγμής, οι ενότητες εμπνέονταν από βιβλία, ιστορίες και παραμύθια, που αγαπώ. Όμως, ως παιδί της δεκαετίας του ’90, έχω κι άλλες αναμνήσεις, πιο pop. Έτσι, ξεκινήσαμε στο κατάστημα στο Αιγάλεω με ένα αφιέρωμα στα 90’s και μετά επιλέξαμε τα «Φιλαράκια» για το Ελληνικό, επειδή θεώρησα ότι έδενε πολύ ωραία χωροταξικά στο συγκεκριμένο κατάστημα. Επιπλέον, τα Φιλαράκια ήταν για μενα τα μεσημέρια μου, τα Σαββατοκύριακα μου και ήθελα να μεταφέρω εκείνη την περίοδο και στους επισκέπτες μας.  Η ιδέα είχε απήχηση, οπότε αποφάσισα να μείνω σε αυτή τη θεματική. Φυσικά κι εδώ θα γίνονται συνεχώς αλλαγές ανάλογα με την εποχή -Χριστούγεννα, Απόκριες κτλ- αλλά πάντα μέσα από τη σειρά», μας εξηγεί ο Δημήτρης Μεργούπης, η ψυχή και ιθύνων νους του «Cap Cap». Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να δείτε από κοντά το σαλόνι και την κουζίνα της Mόνικα, αλλά και την περιβόητη καφετέρια όπου απολάμβανε τον καφέ της η πιο αγαπημένη τηλεοπτική παρέα των 90s. Σε αυτό το σημείο, που λειτουργεί με ένα τρόπο ως photo booth, μπορείτε αν θέλετε να  φωτογραφηθείτε για τα social media!

  Όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είναι από την ΙΚΕΑ που λανσάρει μια νέα σειρά με θέμα τα «Φιλαράκια», ενώ, παράλληλα, οι υπεύθυνοι έχουν κάνει και κάποιες εισαγωγές σε αντικείμενα, από επισήμους αντιπροσώπους. Το υπόλοιπο κατάστημα είναι εμπνευσμένο από το Central Perk και το διαμέρισμα της Μόνικα. 

Το μενού κι εδώ το έχει σχεδιάσει ο κύριος Μεργούπης, με σαφείς αναφορές στην αμερικανική κουλτούρα.

Oι συνταγές της Μόνικα, οι λιχουδιές του Central Perk, τα αλμυρά πιάτα που «δεν μοιράζεται ο Τζόι» αλλά και η αγαπημένη του πίτσα, τα μπισκότα της γιαγιάς της Φοίβης, το κέικ που είναι «καλύτερο κι από το σεξ», καθώς και το κανονικό trifle που προσπάθησε να φτιάξει η Ρέιτσελ με πατισερί βανίλια, σαβουαγιάρ, μαρμελάδα φράουλα, φρέσκες φράουλες, μπανάνα και σαντιγί, αλλά και τα φημισμένα νεοϋορκέζικα μιλκσέικς σερβίρονται καθημερινά από τα Ξωτικά του «Cap Cap».

 

Δοκιμάστε τα γιγάντια κέικ με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα, ή σοκολάτα, καθώς και τον ανανά με την κρέμα πατισερί και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Θα βρείτε, επίσης, ένα αφράτο σου με γέμιση πατισερί σοκολάτας γάλακτος και αλμυρή καραμέλα, εμπνευσμένο από το τραγούδι «Smelly Cat» της Φοίβη, αλλά και μια βάφλα χωρισμένη στη μέση, που θυμίσει το break της Ρέιτσελ και του Ρος: η μια πλευρά είναι γεμάτη πραλίνα σοκοφρέτα και τρίμμα σοκοφρέτας, και η άλλη με καραμέλα, πραλίνα Bueno και ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα Break. Παγωτό βανίλια έχουν και τα δυο κομμάτια, ώστε, να μην «κλέβετε» το παγωτό των φίλων σας.

Υπάρχει, επίσης, κι ένα μικρό section, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα αντικείμενα, όπως κούπες, θερμός, μαγνητάκια, σημειωματάρια, την επίσημη κορνίζα της σειράς και αλλά πολλά, ενώ αν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε κι ανάλογη τούρτα για να κάνετε μια έκπληξη στο δικό σας αγαπημένο φιλαράκι, όπως μια συγκλονιστική red velvet με γέμιση βουτυρόκρεμα με cream cheese και μαρμελάδα με ολόκληρες φράουλες!

Ώρες λειτουργίας:  

Δευτέρα- Πέμπτη: 16:00-23:00

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 10:00- 23:00

Λεωφ. Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, 210 96 45 008