Shutterstock
Shutterstock
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

To 72% των ανθρώπων αρνείται να φορέσει αυτά τα παπούτσια σε ένα καλό εστιατόριο


Ευτυχισμένη ζωή είναι ουσιαστικά μια ευχάριστη καθημερινότητα: η ευχάριστη καθημερινότητα δεν είναι παρά το άθροισμα μικρών, ποιοτικών στιγμών, που τις φτιάχνουμε εμείς. Εχει, λοιπόν, τεράστια σημασία η αξία που δίνουμε στις καταστάσεις και περιστάσεις.

Η προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες -που, τελικά, κάνουν την διαφορά.

Μπορεί ο παραπάνω πρόλογος να φαίνεται απλά μια μικρή φιλοσοφική θεώρηση για τη ζωή, ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων, επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς: ότι σε μικρές, ποιοτικές στιγμές της καθημερινότητάς μας αξίζει να επενδύσουμε την προσοχή μας.

Μια από αυτές, είναι και ένα γεύμα ή δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο. Εσείς, ποια ρούχα επιλέγετε (ή δεν επιλέγετε ποτέ) για την εμφάνισή σας εκεί;

Έρευνα (που διεξήχθη από το Τrunk Club, -διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει έναν «προσωπικό στιλίστα» για κάθε χρήστη της- σε δείγμα 2000 Αμερικάνων) έδειξε ότι η εμφάνιση σε ένα καλό εστιατόριο είναι «πονοκέφαλος», πηγή στρες, για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Η κομψή εμφάνιση σε ένα καλό εστιατόριο είναι το ζητούμενο: υπάρχουν, όμως, κομμάτια, που μπορούν να υποβαθμίσουν στιλιστικά ένα outfit και να δείξουν προχειρότητα. Το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι σαγιονάρες (flip flops) και τα σανδάλια είναι τα παπούτσια που δεν θα επέλεγαν ποτέ για μια εμφάνιση σε ένα καλό εστιατόριο. Ενα κολάν, μια αθλητική φόρμα και ένα αμάνικο T-Shirt είναι επίσης για τους περισσότερους απαγορευτικές στιλιστικές επιλογές.

Πάμε να δούμε την λίστα:

1) Σαγιονάρες: 38%

2) Σανδάλια: 34%

3) Αθλητική φόρμα: 32%


 

Unsplash/ Siarhei Plashchynski
Unsplash/ Siarhei Plashchynski

4) Σορτς: 30%

5) Καπέλα: 29%

6) Tank top: 28%

Pexels/Valeriia Miller
Pexels/Valeriia Miller

7) Κολάν: 28%

8) Cargo παντελόνια: 28%

9) Σαλοπέτα: 28%

10) Τ-Shirt: 26%

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα φλατ που θα φορέσεις με το τζιν σου -Άνετα και chic