Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
12|10|2019 12:00
SHARE
CHILANGOS

Γιατί όλοι θέλουν να πάνε στο Chilangos, το νέο μεξικάνικο του Χολαργού


Η πιάτσα του Χολαργού  αποκτάει συνεχώς νέα μαγαζιά που δίνουν ζωή στη γειτονιά, καθιστώντας την περιοχή ένα από τα πιο hot στέκια των βορείων προαστίων κι όχι μόνο.

Το νέο της απόκτημα είναι μια μεξικάνικη taqueria- tequileria, με εξαιρετικό φαγητό και άφθονη τελικά, το «Chilangos». Στη μεξικάνικη αργκό έτσι ονομάζονται οι κάτοικοι του Νέου Μεξικού, μια ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στην urban αισθητική του χώρου, που θυμίζει μια αυθεντική καντίνα σε κάποια συνοικία του Μέξικο Σίτι.

Η street art τοιχογραφία με τους κάκτους πάνω από την μπάρα που έχει δημιουργήσει ο Γάλλος καλλιτέχνης Niko, ο οποίος ζει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, η οροφή από λαμαρίνα και μια σειρά από λαμπιόνια που φωτίζουν τον χώρο, δίνουν τον τόνο στο νέο all day bar restaurant που έφτιαξαν τέσσερις φίλοι, ο Γιώργος Τσουροπλής, ο Σπύρος Μαμάης, ο Γιώργος Βαρβαρίτης και ο Άρης Αδάμης: «Αγαπάμε την συγκεκριμένη κουζίνα αλλά και την τεκίλα και θέλαμε να φτιάξουμε ένα εστιατόριο που να συνδυάζει φαγητό και ποτό, όπως ανάλογα μέρη που έχουμε συναντήσει στα ταξίδια μας στο Μεξικό αλλά και σε άλλες χώρες της  Λατινικής Αμερικής. Να φέρουμε δηλαδή μια κουλτούρα που δεν υπήρχε μέχρι στιγμής στον Χολαργό», λέει ο Σπύρος.

Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος

Αφού έψαξαν πολύ κι όργωσαν κυριολεκτικά τα μεξικάνικα της πόλης σημειώνοντας τα πιο δυνατά τους στοιχεία, έφτιαξαν ένα ζωηρό και πολύχρωμο μαγαζί, όπου οι μεξικάνικες γεύσεις συναντούν την μεσογειακή παράδοση.

Στον κατάλογο θα συναντήσετε γνωστά μεξικάνικα πιάτα που έχουμε ήδη αγαπήσει, όπως nachos, quesadillas, burritos, tacos, enchiladas kai fajitas που παρασκευάζονται από τις εκλεκτές πρώτες ύλες, με πιο μεσογειακά twists ώστε να ταιριάζουν στον δικό μας ουρανίσκο. Τα nachos και οι τορτίγιες για τα tacos είναι χειροποίητες και παρασκευάζονται στην κουζίνα με την παραγγελία σας, ενώ το guacamole, που αποτελεί κατά βάση κριτήριο για ένα μεξικάνικο εστιατόριο εδώ αποκτάει μια ιδιαίτερη  γεύση από το λάιμ, τον φρέσκο κόλιανδρο και το κύμινο.

Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος

Το φαγητό σας μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια Margherita, η οποία εκτός από την κλασική συνταγή, προσφέρεται και σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές: με μάνγκο, Passion fruit, φράουλα και ανανά. Μπορείτε να την παραγγείλετε και σε κανάτα, για δυο ή τέσσερα άτομα, ώστε να σας έρθει και πιο οικονομικά!

Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος

Στη λίστα των κοκτέιλς που επιμελείται ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, γνωστός από το «Odori» και το «Frater & Soror», θα συναντήσετε και μια Unusual Margarita, με σιρόπι μεξικάνικης μπίρας και αλατισμένη πάπρικα που μπαίνει στο χείλος του ποτηριού, αλλά και μια διαφορετική εκδοχή της Piña Colada. Τα υπόλοιπα τώρα ως επί το πλείστον έχουν ως  βάση τους την τεκίλα -θα βρείτε πάνω από πενήντα ετικέτες, κάποιες εκ των οποίων τις κάνουν εισαγωγή -και εκτελούνται με μαεστρία από τον Βαγγέλη Κορκίδη.  Αξίζει να δοκιμάσετε μια εξαιρετική signature συνταγή, το Paloma με cordial από φασκόμηλο, λάιμ και καπνιστό αλάτι, αλλά και μια «πειραγμένη» παραλλαγή του διάσημου Negroni, με τεκίλα και μεσκάλ. 

Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος

Κι επειδή οι Μεξικανοί έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, από τα ηχεία  θα ακούσετε παραδοσιακούς αλλά και πιο σύγχρονους ήχους από τη χώρα, με πρωταγωνιστές φυσικά τα μαριάτσι.

Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος
Φωτογραφία: Γιώργος Αδάμος

Extra Tip: Πριν φύγετε, περάστε και από τον πρώτο όροφο, για να θαυμάσετε ακόμα ένα εντυπωσιακό γκράφιτι από τον Έλληνα καλλιτέχνη Vome.

Ώρες  λειτουργίας

Καθημερινά: 19.00 μέχρι τις 02.00

Τις Κυριακές ανοίγει από  τις 12:00 για μεσημεριανό.

Λεωφ. Μεσογείων 258, 210 6536293