Ηπίτου: Ο «κρυφός» πεζόδρομος του κέντρου με τα μπαράκια ανάμεσα σε νεοκλασικά και νερατζιές [εικόνες] | 0 bovary.gr
Ηπίτου: Ο «κρυφός» πεζόδρομος του κέντρου με τα μπαράκια ανάμεσα σε νεοκλασικά και νερατζιές [εικόνες] | 0 bovary.gr
16|11|2016 19:10
SHARE
ΗΠΙΤΟΥ

Ηπίτου: Ο «κρυφός» πεζόδρομος του κέντρου με τα μπαράκια ανάμεσα σε νεοκλασικά και νερατζιές


Μόνο οι φανατικοί του κέντρου γνωρίζουν αυτό τον υπέροχο πεζόδρομο, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Σύνταγμα- θα τον βρείτε κατεβαίνοντας την Μητροπόλεως, αν στρίψετε στην Βουλής και μετά κοιτάξετε δεξιά σας.

Ο «κρυφός» αυτός δρόμος αποτελεί έναν μικρό παράδεισο μέσα στην πόλη. Ανάμεσα σε υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά και νεραντζιές, η Ηπίτου έχει άρωμα Πλάκας, χωρίς όμως την τουριστική της κίνηση και τη φασαρία. Εδώ μπορείτε να βρείτε χαριτωμένα μαγαζιά και ανενόχλητοι να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας από το πρωί ως το βράδυ.

Ipitou the bar

Ένα μικροσκοπικό street cocktail bar, που αν και με το ζόρι χωρά 15- 20 άτομα, γίνεται το αδιαχώρητο. Οι θαμώνες του κατακλύζουν τον πεζόδρομο, μερικοί κάθονται ακόμα και σε σκαλιά για να απολαύσουν το ποτό τους. Υπάρχουν και τραπεζάκια που θερμαίνονται από μεγάλες σόμπες, ενώ αν κρυώνετε πολύ, μπορείτε να ζητήσετε και μια κουβέρτα. Το must του μαγαζιού είναι τα cocktails ( μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 24 signature), που θα σας τα ετοιμάσει ο βραβευμένος bartender Διονύσης Πολάτος . Οι μουσικές επιλογές που κινούνται από swing και funky ως groovy και new age, δημιουργούν μια ρετρό ατμόσφαιρα. Μπορείτε να συνοδεύεστε το ποτό σας με ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και μαρμελάδων που φέρνουν οι ιδιοκτήτες του από την Τοσκάνη. Το μαγαζί αυτό λειτουργεί και το πρωί, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, έχοντας την αίσθηση της παλιάς Αθήνας.

Blue Bird

Άνοιξε το 2012 και φημίζεται για τα αυθεντικά και καθαρά ποτά του: διαλέξτε από την καλά ενημερωμένη κάβα του malt ουίσκι, αλλά και μπέρμπον: εξεζητημένες ετικέτες από την Ιαπωνία, ή συγκλονιστικά καπνιστά από τη Σκωτία κερδίζουν την προσοχή μας. Στον κατάλογο όμως περιλαμβάνονται και old fashioned cocktails. Εδώ θα ακούσετε κυρίως τζαζ, καθώς και μουσικές από τη δεκαετία του ‘60 και ‘70 , ενώ κάποιες βραδιές- τις Τετάρτες ως επί το πλείστον- φιλοξενούνται γνωστοί DJs, όποτε δεν αποκλείεται να χορέψετε κιόλας. Αν επισκεφτείτε το μαγαζί πρωινές ή απογευματινές ώρες, σας προτείνουμε να παραγγείλετε ζεστή σοκολάτα, που έρχεται κατευθείαν από τη Βενεζουέλα. Δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες, είναι σε flakes που λιώνουν, γι’ αυτό έχει μια πολύ πηχτή υφή και πλούσια γεύση.

Kiki de Grèce

Το wine bistrot του δρόμου, που το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την Alice Ernestine Prin, μούσα καλλιτεχνών, ζωγράφο, μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιό που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’20 στο Παρίσι κι έγινε γνωστή ως Kiki de Montparnasse. Εδώ μπορείτε να βρείτε περίπου 50 ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες ( οι 30 από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι), αλλά και πιάτα με εκλεκτούς μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως ένα τραχανώτο με σαλάμι Λευκάδος και κοπανιστή Σύρου, σουτζουκάκια και μια καταπληκτική τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα από κατίκι Δομοκού. Το μενού το επιμελούνται ο Μανώλης Παδουβάς και ο Λευτέρης Χρηστακόπουλος και ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την εποχή. Κάθε Τετάρτη γίνονται «γευστικά ταιριάσματα»: μπορείτε δηλαδή σε πολύ καλή τιμή να δοκιμάστε δύο κρασιά από τον αμπελώνα που έχει επιλέγει τη συγκεκριμένη μέρα και να τα συνοδεύεστε με δύο μεζέδες, που φτιάχνονται ειδικά για το κρασί. Επίσης μια φορά το μήνα διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας και γνωριμίας με κάποιον Έλληνα οινοπαραγωγό.


 

Lacandona

Ένα ιδιαίτερο παντοπωλείο- παραδοσιακό καφέ, που συνεργάζεται με δίκτυα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου με σκοπό να στηρίξει μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά προϊόντα, που έρχονται απευθείας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Αιθιοπία, η Βραζιλία, το Νεπάλ, το Εκουαδόρ, η Ρουάντα ή η Νότιος Αφρική. Το κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα είδη καφέ, αλλά και τσάι, ζάχαρη, σοκολάτες ζεστές, ρύζι, σπάνια μπαχαρικά και ιαματικά βότανα, σαπούνια, ακόμα και καλάθια από το Μπαγκλαντές . Τα περισσότερα προϊόντα είναι βιολογικά: δοκιμάστε αυθεντική κανέλα από την Σρι Λάνκα, ταχίνι από τη Δράμα, ή αυθεντικό αλάτι Μεσολογγίου. Αν θέλετε, εδώ μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή κάποιο άλλο ρόφημα και να το συνοδεύσετε με κουλουράκια από τον γυναικείο συνεταιρισμό Φτελιά, ή ένα παραδοσιακό παστέλι . Κάθε Παρασκευή το μαγαζί μένει ως αργά και σερβίρει cocktails.

Εκτός όμως από τα μπαράκια, η Ηπίτου φιλοξενεί και δύο καταστήματα με vintage άποψη: το πρώτο είναι το Preloved, που βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στον αριθμό 5 του πεζόδρομου και το έχει η εικαστικός Ιωάννα Κυνγκ: ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ second hand, αλλά και αντικείμενα ιδιαίτερης αισθητικής για όσους αγαπάνε το παλιό στυλ, φιγουράρουν στα ράφια του. To δεύτερο βρίσκεται στο ίδιο κτήριο, στο ημιυπόγειο, λέγεται Matalou at home και το έχουν η η Ματαλού Σκουλικαρίτη και η Άννα Πολυδώρου. Είναι περισσότερο ένας χώρος έκθεσης όχι μόνο αντικειμένων, αλλά και ιδεών, ένα σημείο συνάντησης πολλών σχεδιαστών, με έμφαση στο «σουβενίρ».

 

 

.