Για το La Pantera negra και τον Δημήτρη Κατριβέση, που είχε την ιδέα να φτιάξει το απόλυτο περουβιανό στέκι στην καρδιά της Πλάκας, μου μίλησε για πρώτη φορά ένας διακεκριμένος σεφ.
Κι αυτό δείχνει ότι η κουζίνα του Δημήτρη είναι αποδεκτή από τους ομότεχνούς του. Ο ίδιος άλλωστε είναι ένας διακεκριμένος σεφ , με δυναμική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, που φημίζεται για τη δημιουργική του « τρέλα».
Τώρα στο La Pantera negra , που σημαίνει μαύρος πάνθηρας, στεγάζει τις νέες του αναζητήσεις. Στην οδό Λυσίου, δίπλα στα all day εστιατόρια , ο κύριος Κατριβέσης έχει δημιουργήσει έναν υπέροχο χώρο με άρωμα μπιστρό, συνδυάζοντας τη σύγχρονη industrial αισθητική με περουβιανά στοιχεία - τη διακόσμηση μάλιστα την έχει επιμεληθεί ο ίδιος. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή και απολαμβάνοντας το δείπνο σας , μπορείτε να βλέπετε τον ίδιο και την ομάδα του να δημιουργούν τα πιάτα σας.
Για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με την περουβιανή κουζίνα όταν ζούσε στην Ισπανία . «Το 2003 γνώρισα τη γαστρονομική κουλτούρα της λατινικής Αμερικής. Το La pantera negra είναι το απόσταγμα των γαστρονομικών μου ταξιδιών ανά τον κόσμο την τελευταία δεκαετία. ‘Ήθελα κάτι ροκ, άνετο και δημιουργικό ταυτόχρονα, φαγητό βγαλμένο από την καρδιά, χωρίς σύνορα και παρωπίδες», μου εξηγεί .Επηρεασμένος από την κουζίνα Νikkei, ακολουθεί τη fusion τάση που επικρατεί στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, συνδυάζοντας γεύσεις δύο πολιτισμών, της Ιαπωνίας και του Περού, με το δικό του μοναδικό τρόπο. Tα χρόνια που εργαζόταν στο Λονδίνο μυήθηκε στα μυστικά της και θεωρεί πως αυτή του η εμπειρία είναι ένα σημείο- σταθμός στην δημιουργική του ανησυχία.