Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα πιο cozy εστιατόρια: 10 προτάσεις από 25 έως 65 ευρώ (θα σου μείνουν λεφτά και για ποτό) | 0 bovary.gr
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα πιο cozy εστιατόρια: 10 προτάσεις από 25 έως 65 ευρώ (θα σου μείνουν λεφτά και για ποτό) | 0 bovary.gr
ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2016

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στα πιο cozy εστιατόρια: 10 προτάσεις από 25 έως 65 ευρώ (θα σου μείνουν λεφτά και για ποτό)


Οι φετινές γιορτές μπορεί να βρουν πολλούς από εσάς στην πρωτεύουσα και όχι σε κάποιο από τα αγαπημένα σας σαλέ κι αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε πως θα αξιοποιήσετε την παραμονή σας στην πόλη, με τρόπο που να σας μείνει αξέχαστος.

Η ιδέα έχει ως εξής: Οργανώστε συγγενείς και καλούς φίλους και ετοιμαστείτε να κάνετε κράτηση στο καλύτερο τραπέζι!

Εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και bar restaurants έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους και διαμορφώνουν ειδικά μενού με ιδιαίτερες γιορτινές γαστρονομικές προτάσεις, υπό τη συνοδεία καλής μουσικής, μέσα σε άκρως φιλόξενη και «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Φυσικά, το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων δεν σημαίνει πως πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία ανά άτομο, αφού υπάρχουν και επιλογές, όπως οι δέκα παρακάτω, που είναι αναμφίβολα value for money. Και σίγουρα θα σου μείνου και λεφτά για το ποτό. 

Η επιλογή είναι δική σας!

  • Fuga Restaurant

Είναι το εστιατόριο – έκπληξη του Μεγάρου Μουσικής, αφού βρίσκεται στον κήπο του και τις γιορτές σας περιμένει με θέα τη στολισμένη Αθήνα, με ένα απολαυστικό μενού, που είναι βασισμένο στην απλότητα και τις αυθεντικές γεύσεις.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Ζεστό κρασί
  • Amuse Bouche
  • Βελουτέ καρότου με φασκόμηλο και μασκαρπόνε
  • Μους σολωμού με ρίζα ηλιοτρόπιου και άγριο κύμινο
  • Σαλάτα μανιταριών με βινεγκρέτ μαύρης ελιάς και παλαιωμένη παρμεζάνα
  • Λαυράκι με λαχανίδες και καπνιστά μύδια ή
  • Χοιρινό καρέ με δαυκι, μήλα κρασάτα και τσάι του βουνού
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός

Το μενού κοστίζει 50 ευρώ ανά άτομο.

Fuga Restaurant: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι

Cosca

Γιορτές στο Cosca, στο γνώριμο ιταλικό στέκι στο Κουκάκι! Στο μικρό cozy εστιατόριο μύρισε «Χριστούγεννα» με αρώματα και μουσικές από τον ιταλικό Νότο. Απολαυστικό εορταστικό μενού Χριστουγέννων βγαλμένο από τη ζεστασιά της ιταλικής κουζίνας. Εορταστικά πιάτα με έμπνευση και ανατροπές φτιαγμένα με τη μοναδική ιταλική γαστρονομική διάθεση.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Aperitivo & stuzzichini 
  • Zuppa velouté με άγρια μανιτάρια του δάσους & λευκή τρούφα
  • Σαλάτα εποχής με καπνιστό σολομό & πέστροφα σε dressing lime
  • Sorbetto di limone
  • Fagottini di tacchino (πουγκιά ζυμαρικών με γέμιση γαλοπούλας σε σάλτσα από κάστανα)
  • Μιλφέιγ χοιρινού φιλέτου με κρέμα Mascarppone & σπανάκι baby μαγειρεμένο με φασκόμηλο
  • Torre dei folletti (μικρές λαχταριστές μαρέγκες σε λευκή κρέμα & φρούτα του δάσους)
  • Liqueur della casa

Το μενού κοστίζει 38 ευρώ ανά άτομο.

Cosca: Πραμάντων 10, Κουκάκι 
www.cosca.gr / 201-9210229

  • Mono Restaurant

Ενα wine restaurant στην Πλάκα, πολύ κοντά στη Μητρόπολη των Αθηνών, για εσάς που θέλετε να κλείσετε τραπέζι στην καρδιά της ιστορικής πόλης. Λιτή διακόσμηση, ατμοσφαιρική μουσική και αυθεντικό μεσογειακό φαγητό συνθέτουν το σκηνικό αυτού του εστιατορίου.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Σφαίρα παντζαριού με παλαιωμένο κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια
  • Βελουτέ κάστανου με μανιτάρια και φουντούκια
  • Μενταγιόν αστακού φρικασέ με αγγινάρα Ιερουσαλήμ, αρακά και μάραθο
  • Λιγκουίνι με πορτοκάλι, κουνέλι και συνάπι τουρσί
  • Σιγομαγειρεμένο στήθος πέρδικας με βύσσινα, μανιτάρια και πουρέ πατάτας.
  • Κουραμπιές με κρέμα κάστανο, σταφίδες με ρούμι και τραγανή σοκολάτα

Το μενού κοστίζει 50 ευρώ ανά άτομο.

 Mono Restaurant: Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα

  • Μάνη Μάνη

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εκτελείτε με σύγχρονο τρόπο και η Μάνη γίνεται η πηγή έμπνευσης για τις αξίες της γνησιότητας και της αυθεντικότητας. Η Παραμονή των Χριστουγέννων στο Μάνη Μάνη έχει αρώματα, γεύσεις και χρώματα που ξυπνούν τις αναμνήσεις και τις αισθήσεις.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Ποτήρι αφρώδους οίνου
  • Βελουτέ κολοκύθας με γιαούρτι και ξινοτύρι
  • Ανάμεικτη σαλάτα με παντζάρια, φλοίδες κεφαλογραβιέρας, λουσμένα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
  • Μαύρο ραβιόλι με θαλασσινά σε σάλτσα οστρακοειδών
  • Κοκοράκι ψημένο, γεμιστό με κάστανα, πουρέ γλυκοπατάτας και πατατούλες αρωματισμένες με φρέσκα βότανα
  • Σπιτικές δίπλες με κρέμα μελιού και πούδρα από μελομακάρονα

Το μενού κοστίζει 40 ευρώ ανά άτομο.

Μάνη Μάνη: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη

facebook
facebook
  • Verde Papagalo

Ενα από τα πιο μοντέρνα και στιλάτα εστιατόρια στον Κορυδαλλό, με άψογο σέρβις και υπέροχες γεύσεις όλο το χρόνο. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει επιλογές σε πρώτο πιάτο, σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό και εμφιαλωμένο κρασί, ενώ ο χώρος θα πλαισιωθεί από λαϊκή ορχήστρα.

Το μενού κοστίζει 25 ευρώ ανά άτομο.

Verde Papagalo: Αβέρωφ 41 Κορυδαλλός, Αθήνα

  • Ελλάδος Εικόνες

Ενα εστιατόριο που πορεύεται στον κόσμο της γαστρονομίας, με δυνατές γεύσεις, παλιές και νέες από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Με παραδοσιακό στιλ, σας ταξιδεύει σε γωνιές της χώρας!

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Πλατό από αρωματισμένα τυριά και αλλαντικά συνοδευόμενα από μπρουσκετάκια με κρέμα τυριού, σύκο και τραγανά κριτσίνια
  • Εορταστική πανδαισία με ρόκα, εσκαρόλ, iceberg, σύκο αρωματισμένο με κρασί, τοματίνια, κρανμπερις και πούδρα παρμεζάνας
  • Ριζότο του δάσους
  • Φιλέτο χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας
  • Ζεστό ανατολίτικο μπουρέκι με κρέμα πορτοκαλιού, ανθόνερο και παγωτό
  • Ρακόμελο

Το μενού κοστίζει 35 ευρώ ανά άτομο, με ξεχωριστή χρέωση στο ποτό.

Ελλάδος Εικόνες: Λεωφόρος Ποσειδώνος 10 (πρώην Μπακαλόγατος), Αλιμος

elladoseikones.gr
elladoseikones.gr
  • Κουκουνάρι

Σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον δημιουργούνται υπέροχα πιάτα υψηλής γαστρονομίας! Οι γευστικές προτάσεις έχουν ως γνώμονα την Ελληνική κουζίνα αλλά είναι εμπνευσμένες μέσα από μια μοντέρνα γαστρονομική "ματιά".

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Σούπα βελουτέ κολοκύθας
  • Πουγκί με πάπια κονφί
  • Ταρτάρ παντζαριού
  • Ρολό αγριόχοιρου
  • Μους σοκολάτας

Το μενού κοστίζει 30 ευρώ ανά άτομο

Κουκουνάρι: Λεωφόρος Μεσογείων 262, Χολαργός

  • Καστελόριζο Βάρκιζα

Το Καστελόριζο στη Βάρκιζα προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί, χάρη στη μεσογειακή κουζίνα που εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά και τις εικόνες καλοκαιριού όλον τον χρόνο. Φιλικός και οικείος χώρος με country στιλ.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Βελούδινη σούπα μανιτάρι και κάστανο σε λάδι τρούφας και άχυρο πράσου
  • Πουγκάκια γεμιστά με παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γέμιση και τσάτνει σύκου
  • Σαλάτα κηπευτικών με ξινόμηλο, λιαστή ντομάτα, ψητό χαλούμι και βινεγκρέτ ροδιού
  • Κριθαρώτο παντζάρι με απάκι και καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • Μελωμένο μπουτάκι γαλοπούλας με πατατούλες Νάξου και φρέσκο θυμάρι
  • Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα κάστανο
  • Λευκό / κόκκινο κρασί

Το μενού κοστίζει 29 ευρώ ανά άτομο.

Καστελόριζο Βάρκιζα: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας

  • Dante – La Pierrade Italian Restaurant

Στιλάτο ιταλικό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, από τα καλύτερα της Αθήνας, με δημιουργίες που βασίζονται σε υψηλές γαστρονομικές αρχές. Ο χώρος του έχει μίνιμαλ διακόσμηση και είναι ιδανικό για γεύματα κάθε περίστασης.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Welcome Drink Prosecco, Kir
  • Σούπα βελουτέ λαχανικών
  • Σαλάτα με ρόκα, τσιπς παντζαριού, κουκουνάρι, ξινόμηλο, πεκορίνο
  • Γαρίδες κανταΐφι, με σος φρέσκιας ντομάτας αρωματισμένης με Sambuca
  • Ριζότο με ρόδι και τσιπς παρμεζάνας
  • Γεμιστό φιλέτο χοίρου με ρόκα, κατσικίσιο τυρί, προσούτο σε σος πόρτο ή
  • Bistecca με σος δενδρολίβανο
  • Mille- Feuille με κρέμα σοκολάτας και «σος» από πορτοκάλι
  • Καφέ, digestivo

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ ανά άτομο.

Dante – La Pierrade Italian Restaurant: Σπευσίππου 30, Αθήνα

  • Artisanal

Σκηνικό θεατράλε με πανέμορφο ντιζάϊν! Το Artisanal ανακατεύει τη φιλοξενία, τηνν εξυπηρέτηση, την ευγένεια,την ποιότητα στην πρώτη ύλη, τη γεύση,τη χαλάρωση, την τέχνη και την αισθητική για να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

Μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων δια χειρός του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη

  • Welcome drink
  • Βελουτέ άγριων μανιταριών με αφρόγαλα και σκόνη μαύρης τρομπέτας
  • Parfait από συκωτάκια πουλιών, μαρμελάδα σύκο, κυδώνια με ιβίσκο και ψωμί brioche
  • Αρωματική σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια, ραπανάκι και βινεγκρέτ από καπνιστό χέλι / αγγούρι / δενδρολίβανο
  • Loin αγριογούρουνου σοτέ με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, δαμάσκηνα γεμιστά και σάλτσα από μούρα
  • Ελαφριά κρέμα σοκολάτας / καφέ σε τραγανό μπισκότο και παγωτό εσπεριδοειδών
  • Καφές / miniardise

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ ανά άτομο.

Artisanal: Ζηρίνη 2, Κηφισιά