8 μικρά, κρυφά μπαρ στην Αθήνα για να ακούσεις τζαζ- Μεθυστική ατμόσφαιρα, γευστικά ποτά | 0 bovary.gr
8 μικρά, κρυφά μπαρ στην Αθήνα για να ακούσεις τζαζ- Μεθυστική ατμόσφαιρα, γευστικά ποτά | 0 bovary.gr
16|01|2017 18:57
SHARE
ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

8 μικρά, κρυφά μπαρ στην Αθήνα για να ακούσεις τζαζ- Μεθυστική ατμόσφαιρα, γευστικά ποτά


Μικρές γωνιές στην Αθήνα που θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ της Νέας Ορλεάνης, αφού οι ιδιοκτήτες τους αγαπούν με πάθος την τζαζ. Εδώ ο Λούις Άρμστρονγκ συναντάει την Έλα Φιτζέραλντ, ο Ντίζι Γκιλέσπι έχει την τιμητική του και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε το ποτό σας και να αφεθείτε στη μαγεία των μουσικών αυτοσχεδιασμών.

Σε κάποια από αυτά συχνά διοργανώνονται και μουσικές βραδιές, όπου οι καλύτεροι τζαζίστες της πόλης τζαμάρουν μέχρι πρωίας. Αν είστε λάτρεις του είδους, πρέπει οπωσδήποτε να τις επισκεφτείτε. Θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και θα δείτε ότι και στην Ελλάδα έχουμε ισχυρή τζαζ σκηνή με δεξιοτέχνες που κάνουν θαύματα.

Jazz In Jazz

Πηγή φωτό: http://stories.mysecretathens.gr/jazz-in-jazz.html

Ίσως το πιο παλιό στέκι των φίλων της τζαζ, δίπλα στην Πλατεία Δεξαμενής, αυτό το μαγαζί που θυμίζει παμπ, είναι γεμάτο με αφίσες μεγάλων μουσικών, εξώφυλλα ιστορικών δίσκων, ακόμα και τρομπέτες, και φυσικά πολλά βιβλία που μπορείτε να ξεφυλλίσετε με την ησυχία σας, απολαμβάνοντας το ποτό σας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε πολύ σπάνιες ηχογραφήσεις από την πρώτη περίοδο της τζαζ έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60, αλλά οι πιο σύγχρονες τάσεις και τα «μπερδέματα» απαγορεύονται. Για τους παλαιότερους, το κατάστημα αυτό ανήκε στον θρυλικό Κώστα Σπάνο, έναν φανατικό φίλο της τζαζ και απίστευτο γνώστη του είδους, αλλά μετά το θάνατό του πέρασε στα χέρια του ανιψιού του, ο όποιος φαίνεται πως έχει το ίδιο πάθος με το θείο του.

(Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι)

Half Note Jazz Club

Εδώ η τζαζ είναι θρησκεία. Η πιο συνεπής μουσική σκηνή του είδους στο Μετς, με μετακλήσεις από εξωτερικό αλλά και εγχώριες συναυλίες, χρόνια τώρα δίνει το στίγμα της. Έχει φανατικούς θαμώνες, καθώς έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς την αφρόκρεμα της τζαζ. Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που πρωτοάνοιξε και ακόμα αυτό το δυναμικό λαϊβάδικο συνεχίζει να προσφέρει στους μουσικόφιλους ξεχωριστές εμπειρίες, να συστήνει νέους καλλιτέχνες, ενώ μπορεί να καυχιέται ότι από τη σκηνή έχουν περάσει διεθνούς φήμης μουσικοί.

(Τριβωνιανού 17, Μετς)

Κεραμείο

Αν κυκλοφορείς μεταξύ Κεραμεικού και Μεταξουργείου, θα έχεις ακούσει γι'αυτό. Τζαζ, blues, ροκ, funk, εκεί θα βρεις το αγαπημένο σου είδος μουσικής απολαμβάνοντας το ποτό σου. Τα live του ξεχωρίζουν, οι τιμές του προσιτές, η διακόσμησή του επηρεασμένη από το παρελθόν του, καθώς το Κεραμείο ήταν εργαστήρι κεραμοποίιας.

Πλαταιών 27, Κεραμεικός

 

(Αθανασίας 4 & Ευτυχίδου)

Minnie The Moocher

Eίναι, κατά κοινή ομολογία, ένα από τα hot spot του Κολωνακίου. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Τσακάλωφ. Ενα all day μπαρ, «μυστικό» σημείο για απολαύσεις το ποτό σου και να χαθείς στους ήχους της τζαζ. Χώρος ατμοσφαιρικός, διακόσμηση που αποπνέει μια αίσθηση ότι είσαι μέρος της δεκαετίας του 30. Καλές τιμές, στιλ και ένα vintage ταξίδι στο χρόνο.

Τσακάλωφ 6 ,Πλατεία Κολωνακίου, Αθήνα

 

Petite Fleur

Ένα μαγαζί σαν κουκλόσπιτο με ρετρό διακόσμηση και παριζιάνικη αύρα, που λειτουργεί και ως καφέ- μάλιστα φημίζεται για την αυθεντική σοκολάτα Valrhona που σερβίρει, αλλά και για τα γλυκά του. Εδώ διοργανώνονται συχνά τζαζ βραδιές, που σε μεταφέρουν σε άλλες δεκαετίες, ενώ τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας ένα δίσκο από βινύλιο και να τον ακούσετε στο πικάπ.

(Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι)

Μαύρος γάτος

 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ των Εξαρχείων με επιρροές από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης. Ξεχωρίζει η δωδεκάμετρη μπάρα του, με τα χαμηλά φωτιστικά, ενώ διαθέτει μια πολύ καλά ενημερωμένη κάβα. Δεν παίζει αποκλειστικά τζαζ, αλλά και οι μεγάλοι του είδους πρωταγωνιστούν στις επιλογές των Djs. Η όλη ατμόσφαιρα όμως και η τεράστια φωτογραφία του Σικάγου που κοσμεί τους τοίχους γοητεύουν του λάτρεις του είδους, οπότε εύκολα ακούνε και καμιά ροκιά.

(Κωλέττη 40-42 (Μπόταση), Εξάρχεια)

Speakeasy

Σε ένα υπόγειο στο Σύνταγμα, που παλιά αν ήθελες να το επισκεφτείς έπρεπε να γνωρίζεις τη διεύθυνση, βρίσκεται ένα από τα πρώτα secret bars που άνοιξαν στην πόλη μας. Βέβαια σήμερα το Speakeasy είναι διάσημο, αν και ακόμα πολλοί δυσκολεύονται να το βρουν και χτυπούν σε διπλανές πόρτες. Εδώ η ατμόσφαιρα έχει άρωμα Μεσοπολέμου, θα σας ταξιδέψει στην «αμαρτωλή» εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, ενώ οι μουσικές επιλογές, αν δεν παίζει κάποια μπάντα, κινούνται στη δεκαετία του ‘20 και του ‘30. Οπότε πάρτε το ουίσκι σας ή ένα καλό ρούμι και απολαύστε τζαζ και «παρανομία».

( Σύνταγμα)

Jazz point

Mια καλή επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ του, να πιει ένα ποτήρι κρασί ,ή να γευματίσει ελαφρά με σπιτικές πίτες, καλοφτιαγμένα σάντουιτς και ωραίες σαλάτες, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακούγοντας μουσικές από όλο το εύρος της τζαζ. Παράλληλα εδώ συχνά διοργανώνονται jamm nights, όπου επαγγελματίες του χώρου συγκεντρώνονται και αυτοσχεδιάζουν, μοιράζοντας την αγάπη τους για την τζαζ στο κοινό.

(Ακαδημίας 18 - εντός στοάς)