typosthes.gr
Οι Θεσσαλονικείς έχουν κέφια πάλι -Εφτιαξαν παγωτό με κρασί, μοναδική γεύση  | 0 bovary.gr
LIVING CITY

Οι Θεσσαλονικείς έχουν κέφια πάλι -Εφτιαξαν παγωτό με κρασί, μοναδική γεύση

Η Ευγενία Κουτούβελα, ο Αντώνης Μωυσιάδης και ο Λευτέρης Ελευθεριάδης από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα: ένα προιόν για αυτούς που αγαπάνε το κρασί και το παγωτό. Το όνομά του; Ice Cream Darling.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λεμονιάς Βασβάνη για το typosthes.gr, οι τρεις νέοι δημιούργησαν ένα παγωτό έξι διαφορετικών γεύσεων με βάση το κρασί: ασύρτικο με λεμόνι, ροζέ ξινόμαυρο με κρέμα βανίλιας, σαββατιανό με φράουλα, ξινόμαυρο με προσθήκη αμυγδάλου και σοκολάτας, μοσχοφίλερο με σύκο, μαλαγουζιά με ροδάκινο.

Οι πλούσιες γεύσεις των κρασιών συναντιούνται με την αγαπημένη γεύση του παγωτού και η μείξη τους δημιουργεί ένα ανεπανάληπτα γευστικό αποτέλεσμα.

Το Ice Cream Darling έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό τα περασμένα Χριστούγεννα, στο Electra Palace, στο πλαίσιο των BoρΟινών των Χριστουγέννων. Επειτα, έκανε άλλη μια εμφάνιση στο εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop -Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το κοινό μπορεί να το προμηθευτεί από τα καταστήματα Plaisir, τα εργοστάσια του οποίου ήταν ο χώρος «πειραματισμού» των τριών δημιουργών μέχρι να τελειοποιήσουν το προϊόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημιουργοί του προιόντος στοχεύουν να το προωθήσουν και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

typosthes.gr

Μια εκ των δημιουργών του -πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα- προϊόντος, η Ευγενία Κουτούβελα, μίλησε στο typosthes.gr για την προέλευση της ιδέας κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε σε περίπτερο της ΔΕΘ- HELEΧPO στα πλαίσια δύο εκθέσεων με θεματικό κέντρο τις «Καινοτομίες στο Κρασί».

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια άλλη χρήση του κρασιού. Θελήσαμε να ενώσουμε δύο αγαπημένα προϊόντα: το κρασί με το παγωτό με στόχο να προωθήσουμε περισσότερο το ελληνικό κρασί στον κόσμο. Επιλέξαμε έξι ποικιλίες ναυαρχίδες του ελληνικού αμπελώνα».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Λεμονιάς Βασβάνη, ο Αντώνης Μωυσιάδης -που επίσης συνέβαλε στη δημιουργία του προϊόντος- δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας έχει πολύ καλές πρώτες ύλες και αυτές μπορούν να μεταποιηθούν σε νέα προϊόντα και να πάρουν μια καλή θέση στην παγκόσμια αγορά. Η επιλογή των ποικιλιών κρασιού που χρησιμοποιήθηκαν για το προϊόν έγινε με γνώμονα το καλό γευστικό αποτέλεσμα. Στην παγκόσμια αγορά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν που χρειάστηκαν 10 μήνες για να το ολοκληρώσουμε».

Φωτο: typosthes.gr