Facebook /@AllouFunPark
Facebook /@AllouFunPark
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Σαββατοκύριακο στην πόλη: 6 ιδέες για να περάσεις καλά με τα παιδιά σου


Παιχνίδι σε καταπράσινους κήπους, ψυχαγωγία στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας και ατέλειωτες βόλτες θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Ο καλός καιρός σε συνδυασμό με το... Σαββατοκύριακο, αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα, που οι περισσότεροι δεν εργάζονται και οι οικογένειες βρίσκουν το χρόνο για να μαζευτούν ξανά και να κάνουν όλα όσα δεν πρόλαβαν μέσα στην εβδομάδα, δίνουν αφορμή να οργανώσετε μικρές, ευχάριστες «αποδράσεις» στην Αθήνα, οικονομικές και ποιοτικές.

Και τι θέλουν τα παιδιά για να είναι χαρούμενα; Απλετο χώρο, λιχουδιές, κούνιες και παιχνίδια!

Η πόλη προσφέρει μερικά ιδανικά και όμορφα σημεία για να διασκεδάσετε οικογενειακώς  και εμείς σας τα προτείνουμε.

Βόλτα στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο –Χαϊδάρι

Τι θα λέγατε, αν σήμερα φέρνατε τα παιδιά σας λίγο πιο κοντά στη φύση; Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος Χαϊδαρίου είναι μια ενδιαφέρουσα Κυριακάτικη εξόρμηση και παρότι βρίσκεται μέσα στην πόλη, δεν θυμίζει καθόλου το πολύβουο κέντρο της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με απίστευτη οργάνωση και εντυπωσιακή βλάστηση από φυτά και δέντρα. Ο χώρος ενδείκνυται για πικ –νικ, αλλά και για ένα παιχνίδι γνώσεων, αφού θα βρείτε ειδικές ταμπελίτσες με τα ονόματα των φυτών, γραμμένες στα ελληνικά και τα λατινικά, που σας κατατοπίζουν για τα είδη των φυτών που συναντάτε μέσα στον κήπο. Αφήστε τα παιδιά σας να νιώσουν ελεύθερα μέσα στη φύση και αν κουραστείτε ξαποστάστε στα παγκάκια κάτω από τα δέντρα ή στρώστε στο γρασίδι.

Ιερά Οδός 401 -ΧαΪδάρι

shutterstock
shutterstock

Πάρκο Φλοίσβου -Παλαιό Φάληρο

Εχει γίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς μικρών και μεγάλων! Ενας χώρος δίπλα στη θάλασσα κατάλληλος για παιχνίδι και σουλάτσο. Μέσα στον παράδεισο αυτό θα βρείτε καφετέρια, δύο μεγάλες παιδικές χαρές με κούνιες και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, ειδικό χώρο για τα σκυλιά, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε και μικρά οχήματα ή αμαξίδια για να κάνετε τη βόλτα σας και να περιηγηθείτε κατά μήκος του πάρκου μαζί με τα αγγελούδια σας.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο -Σπάτα

Ανοιχτό από τις εννιά το πρωί, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας υπόσχεται να σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία. Με πάνω από 2000 ζώα, από τουλάχιστον 360 είδη, δίνει έμφαση στην ψυχαγωγία και την επιμόρφωση μικρών και μεγάλων επισκεπτών, μέσα από ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους. Ναι καλά διαβάσατε! Εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα, περάστε μέσα από ζούγκλες, περπατήστε μέσα σε άγρια φυτά και ζώα, ακούστε τους εξωτικούς παπαγάλους να σας τραγουδούν, θαυμάστε τα δελφίνια να χορεύουν συντονισμένα, μετρήστε τα δόντια ενός κροκόδειλου, ταΐστε μια ταραντούλα και όταν κουραστείτε, κάντε μια στάση, στους Λεμούριους, που δεν χορταίνουν παιχνίδια!

Θέση Γιαλού, Σπάτα

Facebook /@AtticaZoologicalPark
Facebook /@AtticaZoologicalPark

Πάρκο Τρίτση -Ιλιον

Το πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» είναι μια έκταση 1150 στρεμμάτων, γεμάτη με υδροβιότοπους, γεφυρούλες, δάση και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδήλατο, πικ –νικ, να φωτογραφίσετε τις πάπιες και τις χελώνες, να απολαύσετε τον καφέ σας στη δροσιά.

Ιλιον

shutterstock
shutterstock

Ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι

Ενας χώρος δίπλα στην Αθήνα ξεκούρασης για αναζωογόνηση. Ιδανικός για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο βουνό. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.158 μέτρα. Το καταφύγιο Φλαμπούρι είναι κρυμμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς τις κορφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, του Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής. Μαζί με τους έμπειρους οδηγούς και συνοδούς του καταφυγίου μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας διαδρομή προσαρμοσμένη στα μέτρα και τις διαθέσεις της παρέας σας. Περιηγηθείτε στο βουνό με ένα διαφορετικό τρόπο, κάνοντας ποδηλασία. Γνωρίστε την απόλυτη εμπειρία στον κόσμο των κάθετων βράχων, μέσα από την αναρρίχηση και λάβετε μέρος σε άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Facebook /flampouri
Facebook /flampouri

Allou! Fun Park 

Μια στάση στο μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας θα σας μεταφέρει αλλού για αλλού! Αποτελεί όλο το χρόνο τον πιο φαν προορισμό διασκέδασης για εφήβους, νέους και όσους θέλουν να αισθάνονται ακόμα παιδιά. Συνδυάστε παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης, φαγητό, βόλτα, δράση και όλα αυτά μέσα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο, ασφαλές περιβάλλον.

Κηφισού & Πέτρου Ράλλη, Αγ.Ι.Ρέντης

Facebook /@AllouFunPark
Facebook /@AllouFunPark