Salero: Ενα εστιατόριο με ισπανικό αέρα στην καρδιά των Εξαρχείων που αγαπούν οι καλλιτέχνες | 0 bovary.gr
Salero: Ενα εστιατόριο με ισπανικό αέρα στην καρδιά των Εξαρχείων που αγαπούν οι καλλιτέχνες | 0 bovary.gr
02|05|2017 13:38
SHARE
SALERO

Salero: Ενα εστιατόριο με ισπανικό αέρα στην καρδιά των Εξαρχείων που αγαπούν οι καλλιτέχνες


Περπατώντας στον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, απέναντι από το θερινό σινεμά Ριβιέρα, θα συναντήσετε το bar restaurant «Salero», που αποτελεί αγαπημένο στέκι πολλών καλλιτεχνών αλλά και της νεολαίας.

Σε μια μονοκατοικία Βauhaus του 1930, που έχει ανακαινιστεί με φινέτσα και γούστο,  με φωτεινά χρώματα, απαλή μουσική που κινείται στους δρόμους της jazz και της soul,  θα απολαύσετε μοναδικές σπεσιαλιτέ από την Ιβηρική Χερσόνησο. Το όνομά του σημαίνει αλατιέρα άλλα  και γευστικός, έτσι το μαγαζί τιμώντας τον τίτλο του, προσφέρει καταπληκτικά πιάτα σε ιδανικούς συνδυασμούς, ενώ διαθέτει  μια πολύ μεγάλη ποικιλία αλατιών: μαύρες πέρλες από την Χαβάη, ροζ νιφάδες από τα Ιμαλάϊα, ή ανθούς αλατιού από την Γαλλία,  που πρέπει  οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, ειδικά με μανιτάρια πλευρώτους. Ο εσωτερικός χώρος τώρα, αποτελείται από  δυο ορόφους- οι περισσότεροι επιλέγουν να καθίσουν στο ισόγειο, οπότε αν θέλετε μεγαλύτερη ιδιωτικότητα μπορείτε να ανεβείτε στο πάνω επίπεδο. Η διακόσμηση ακολουθεί την ισπανική παράδοση με σύγχρονες μίνιμαλ πινελιές που δημιουργούν ένα ξεχωριστό στίγμα. Το μεγάλο, όμως, ατού του Salero είναι η εσωτερική του, πολύχρωμη αυλή, που θερμαίνεται  ιδανικά όλες τις εποχές του χρόνου. Μικρά χαριτωμένα τραπεζάκια, ανάμεσα σε πολλά λουλούδια , θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ισπανικό χωριό. Τους θερινούς μήνες όμως  υπάρχουν και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, όπου μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας, χαζεύοντας την κίνηση του δρόμου.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο Άρης Μπεγιάι και ο Στέλιος Μπαλλάς, που καθημερινά βρίσκονται στο μαγαζί, φημίζονται για την ευγένειά τους και την οικεία ατμόσφαιρα που δημιουργούν.« Θέλουμε όλοι να νιώθουν ότι τρώνε στο σπίτι τους, αυτό είναι το βασικό μας μέλημα», μου λέει ο κύριος Άρης. Άλλωστε οι περισσότεροι θαμώνες του είναι τακτικοί επισκέπτες: τα παιδιά του προσωπικού τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα και γνωρίζουν τις προτιμήσεις τους. Γι’ αυτό μπαίνοντας στο μαγαζί αμέσως θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε γειτονιά. Ανάμεσα στους πελάτες, θα δείτε πολλούς καλλιτέχνες. Αυτό συμβαίνει,επειδή η κουζίνα μένει ανοιχτά ως αργά, πολλές φορές ακόμα και μέχρι τις δύο, οπότε πολλοί ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις έρχονται εδώ για να αποφορτιστούν στη χαλαρή του ατμόσφαιρα μαγαζιού.

Η κουζίνα του Salero θεωρείται μεσογειακή με ισπανικές επιρροές, ενώ δεν λείπουν και πιάτα από την ελληνική παράδοση. Πέρα από το βασικό μενού, καθημερινά υπάρχουν και διαφορετικά πιάτα ημέρας, που ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (με χειροποίητες πίτες, φρέσκα ψάρια, προσεγμένα μαγειρευτά),ενώ υπάρχει κι ένα ειδικό μενού, που περιλαμβάνει  μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο, κρασί ή μπύρα και κοστίζει  12,90 ευρώ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα tapas, που μπορείτε να τα βρείτε σε μικρό ή μεγάλο μέγεθος:  έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία, που καλύπτει όλα τα γούστα, από κρέας και ψάρι, μέχρι  vegeterian  ή ethnicεπιλογές σε μοναδικούς συνδυασμούς.Όλα είναι ένα κι ένα, όμως προσωπικά αγαπώ πολύ  τα burritos με μοσχάρι και γουακαμόλε, τα κεφτεδάκια με σάλτσα ροδιού, πατάτες bravas με αϊολί, αλλά και το κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε jamon με καραμελωμένα αχλάδια και καρύδια.

Οι σαλάτες του είναι σαν μικρά κομψοτεχνήματα, που επίσης μπορείτε να τις βρείτε σε μικρό και μεγάλο μέγεθος. Όταν στο Salero μιλάμε για μικρό μέγεθος, δεν εννοούμε μεζέδες, αλλά κανονικά πιάτα, σε πολύ καλές και οικονομικές τιμές. Δοκιμάστε αυτή με τις φακές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ ελαφριά και δροσερή. Eπίσης, η ανάμεικτη με το κατσικίσιο τυρί,  τα cranberries και την  βινεγκρέτ πέστο λάιμ είναι αριστούργημα. Στο βασικό μενού θα βρείτε πιάτα με ζυμαρικά,  αλλά και την κλασική παέγια  σε μια πιο light , αλλά εξαιρετικά γευστική εκδοχή, ενώ πολύ καλά είναι και τα εσκαλόπ από μοσχαρίσιο ριμπάϊ σωτέ με σάλτσα από καπνιστό ουίσκι που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας. Από τα πιάτα ημέρας ,παραγγείλτε, αν τον πετύχετε τον κοκκινιστό κόκορα,- είναι όπως το έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές-, ενώ φρεσκότατα είναι και τα ψάρια. Το χειμώνα  θα βρείτε μοναδικές σούπες, όπως μια κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα και κρουτόν , που   πέρα από την απόλαυση, λειτουργεί και ως φάρμακο, ειδικά αν νιώθετε εξαντλημένοι ή κρυωμένοι. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κρασί από την ιδιαίτερη λίστα, που περιλαμβάνει ετικέτες κυρίως ελληνικές, αλλά και μερικές από διάφορα σημεία του πλανήτη- πολύ καλό  όμως είναι και το χύμα -  ενώ θα βρείτε και μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες. Διαθέτει επίσης και μια ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ, τα οποία προσφέρει σε τιμή happy hour καθημερινά από τις  6 ο απόγευμα έως τις εννιά το βράδυ. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα επιδόρπια: το κέικ σοκολάτας με  παγωτό, η  κρέμα κατελανα με καμένη ζάχαρη αλλά και η τάρτα καπουτσίνο  είναι  απίστευτα. Θα σας κεράσουν και λικεράκι  μαστίχα για τη χώνεψη,  γιατί το Salero φημίζεται για την γενναιόδωρη φιλοξενία του.

Τελευταία μάλιστα δραστηριοποιείται  και στον χώρο του catering, όποτε  αν θέλετε μπορείτε να διοργανώσετε εδώ μια εκδήλωση ή ένα πάρτι, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.   

Ένα από τα σημαντικά ατού του μαγαζιού είναι οι πολύ καλές τιμές, που οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν να τις κρατήσουν χαμηλά, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα στην ποιότητα για την οποία φημίζονται. 

 

Βαλτετσίου 51

Τηλέφωνο για κρατήσεις 2103813358

 

TAGS