Vintage ρούχα στην Αθήνα -8 διευθύνσεις για να βρεις τα κομμάτια των ονείρων σου | 0 bovary.gr
Vintage ρούχα στην Αθήνα -8 διευθύνσεις για να βρεις τα κομμάτια των ονείρων σου | 0 bovary.gr
02|06|2017 22:15
SHARE
VINTAGE MAΓΑΖΙΑ

Vintage ρούχα στην Αθήνα -8 διευθύνσεις για να βρεις τα κομμάτια των ονείρων σου


Επειδή η μόδα κάνει κύκλους,το vintage είναι πάντα μια τάση, που συνδυάζει την κομψότητα με ένα μοναδικό στιλ.

Αν, λοιπόν, έχετε ανακαλύψει στη ντουλάπα της μαμάς σας ένα υπέροχο παλτό από τα 70’s αλλά δεν βρίσκετε τίποτα άλλο για να το συνδυάσετε, ή αν απλώς δεν ανήκετε στις τυχερές που διαθέτουν  «οικογενειακά ενδυματολογικά κειμήλια», δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μερικά καταστήματα της Αθήνας, που θα σας κάνουν  να μοιάζετε με ηρωίδα εποχής. Όποιας εποχής προτιμάτε…

1) Γουαδελούπη

Oχι, δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ήπειρο, απλώς να κατεβείτε μέχρι του Ψυρρή. Εκεί, θα βρείτε σε ένα διώροφο κτίριο με υπέροχες ταπετσαρίες έναν πολύτιμο θησαυρό από vintage και second hand ρούχα κι αξεσουάρ που θα σας ταξιδέψουν  στα 50s, 60s, 70s, 80s και 90s. Ενας όροφος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες κι ένας στους άντρες. Κι επειδή είναι δύσκολο να βρει κανείς καλά vintage ανδρικά κομμάτια,  η Γουαδελούπη αξίζει μια επίσκεψη. 

Πρωτογένους 11, Ψυρρή,  6978 523933

Facebook
Facebook

2) Yesterday's Bread

Από τα πιο γνωστά μαγαζιά της κατηγορίας, που το αγαπούν ιδιαιτέρως οι ενδυματολόγοι του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές. Πολλά από τα προϊόντα έρχονται από την Ολλανδία κι ανανεώνονται καθημερινά, όποτε πάντα  σας περιμένουν μικρές εκπλήξεις. Εδώ θα βρείτε και πολύ ιδιαίτερα παπούτσια, αλλά πρέπει να έχετε χρόνο,  γιατί θέλει ψάξιμο. Πάντως, τα παιδιά του μαγαζιού είναι πολύ εξυπηρετικά και φιλικά.

Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, 210 8811233

3) Kilo Shop Kawaii

Kι όμως εδώ θα αγοράσετε ρούχα με το κιλό, που σημαίνει ότι διαλέγεις τα κομμάτια που σε εκφράζουν, ζυγίζεις και πληρώνεις.  Στo Kilo-Shop Kawaii  θα βρείτε εξαιρετικά ανακυκλωμένα ρούχα από τα όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική. Το ατού του μαγαζιού είναι  τα κομμάτια με καλιφορνέζικο αέρα,  αλλά  και εντυπωσιακά  ιαπωνικά    fashion trends,  που ξετρελαίνουν τους fashionistas!

 Ερμού 116, Αθήνα, 21 0321 0677

4) Αμερικανική αγορά

Σταθερή αξία για όσους αγαπούν τα vintage που βρίσκεται σε μια πολυκατοικία στην Αθήνας, ακριβώς πάνω από εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Εδώ όλα τα κομμάτια προέρχονται από την Αμερική, κυρίως από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Θα βρείτε κομμάτια πολύ παλιά, ακόμα και από τη δεκαετία του ’20, ή ρούχα βικτωριανού στυλ, υπέροχες τουαλέτες που κοστίζουν όμως κάτι παραπάνω,  ακόμα και παιδικά.

Αθηνάς 30, Αθήνα, 210 3217876

 

5) Μίμης

Η Πηγή των Γυαλιών, όπως είναι γνωστό αυτό το μικρό μαγαζί στην Κάνιγγος, που λειτουργεί από το 1962. Το όνομά του οφείλεται στον ιδιοκτήτη του, τον Δημήτρη Μαρτζούκο, ο οποίος υπάρχει σε φωτογραφία στο δεξί μέρος του μαγαζιού. Μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού,  ο ίδιος είχε αρχίσει να κατασκευάζει γυαλιά, εκ των οποίων τα περισσότερα πωλούνται μέχρι σήμερα.  Επίσης θα βρείτε μια  τεράστια ποικιλία από γυαλιά μυωπίας και ηλίου  σε πολύ καλές τιμές.  Για παράδειγμα,  μπορείτε να αποκτήσετε  ένα ζευγάρι γυαλιά τύπου Αviator  που μοιάζουν με τα Rayban  μόνο με  25 ευρώ. Το σίγουρο είναι πως εδώ  με λίγο ψάξιμο στις στοίβες που φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι το ταβάνι, μπορείτε να μεταμορφωθείτε σε Τζάκι Κένεντι, Μαρία Κάλλας, ακόμα και Ζάχο Χατζηφωτίου,  ανάλογα τα γούστα.

Πεζόδρομος Κάνιγγος 1, Πλατεία Κάνιγγος, 210 3832431

6) Troc

Είναι το πρώτο μαγαζί με vintage αέρα στη Αθήνα και βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη.  Εδώ εκτός από ρούχα κι αξεσουάρ, θα βρείτε έπιπλα, αλλά και πολύ χαριτωμένα αντικείμενα, όπως καθρέφτες, λαμπατέρ ή χαλάκια  για να διακοσμήσετε το σπίτι σας  ρετρό. Ακόμα και παραδοσιακές στολές έχει μαζέψει η κυρία Βασιλική που από το 1979  έκανε το vintage τάση. Είναι πολύ εξυπηρετική και μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε μαζί της την τιμή. Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε δικά σας κομμάτια και να τα πουλήσετε.

Δημ. Σούτσου 39, Πλατεία Μαβίλη,  210 6442520

7) Vintage lovers

Το πιο γνωστό vintage e-shop, όπου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας online , απέκτησε και το πρώτο κατάστημα στην πλατεία Καρύτση. Εδώ θα βρείτε  όλα τα αγαπημένα σας Vintage Lovers προϊόντα, τα all time classic φλοράλ βαλιτσάκια, ό,τι χρειάζεστε για την διακόσμηση του candy bar του γάμου ή της βάπτισης που ετοιμάζετε, ρετρό δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι, είδη διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο και όλη την μαγεία που απαιτείται για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε μικρό ρομαντικό παράδεισο.

Καρύτση 3 στην Αθήνα, δίπλα από το μετρό Πανεπιστήμιο, 21 1405 6930

8) ΒΟΗBΟ

Πρόκειται  για ένα μοναδικό second hand shop με luxury προϊόντα.  Τα κομμάτια συγκεντρώνονται από ιδιώτες που τα φέρνουν ως παρακαταθήκες,  είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα και όλα τα  ελέγχει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος,  η  Mandi   μαζί με το έμπειρο προσωπικό  του καταστήματος,  για να πιστοποιήσουν τη γνησιότητά τους. Άλλωστε η ίδια έχει μεγαλώσει στη Γερμανία κι ήταν models  booker, οπότε έχει ασχοληθεί με το χώρο της μόδας  για πολλά χρόνια,  μέχρι που  αποφάσισε να ανοίξει το δικό της μαγαζί. Εδώ θα  βρείτε ρούχα κι αξεσουάρ μεγάλων οίκων μόδας, όπως Channel, Louis Vuitton, Prada, Cucci κτλ., σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από την αγορά (ακόμα και 90% κάτω), ενώ το κατάστημα κάνει και μερικές πολύ καλές εκπτώσεις. 

Ιπποκράτους 40, Κολωνάκι, 210-3389202