Facebook/T&Toggs
Facebook/T&Toggs
ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Αυτό το μαγαζί είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πού θα πιω καλό καφέ στο Παγκράτι;»


Κυριακή πρωί. Ανοίγω τα μάτια μου, τσεκάρω το κινητό μου και οι κινήσεις που ακολουθούν είναι οι εξής (με αυτή τη σειρά πάντα): Σηκώνομαι, ντύνομαι, βγαίνω από το σπίτι, κατευθύνομαι προς την πλατεία Βαρνάβα, όπου ήδη με περιμένουν οι φίλοι και λέω την πρώτη «καλημέρα» της ημέρας πίνοντας με πλούσια γεύση και αφρόγαλα, καπουτσίνο στο T&Toggs.

Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει γίνει το απόλυτο στέκι για να πούμε τα νέα της εβδομάδας που πέρασε πίνοντας ποιοτικό, και με αγάπη φτιαγμένο, καφέ.

Βρίσκεται στην δροσερή και γεμάτη ζωή Πλατεία Βαρνάβα η οποία, από τότε που «ανακαινίστηκε», έχει γίνει τοπ σημείο συνάντησης για καφέ, ποτό και φαγητό για τους κατοίκους του Παγκρατίου. 

Το T&Toggs είναι ένα από τα μαγαζιά που άνοιξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά δεν έχει σταματήσει να ανανεώνεται και να εμπλουτίζει τον κατάλογό του. Μπαίνοντας μέσα αντικρίζεις έναν χώρο που μοιάζει με ένα πολύ φιλόξενο φοιτητικό σαλόνι (δεν είναι τυχαίο που ό,τι ώρα και να πας θα συναντήσεις πολλές παρέες να παίζουν κάποιο επιτραπέζιο), ενώ έχει τραπεζάκια και έξω κάτω από τις μουριές της πλατείας. 

Δεν είναι μόνο η φιλική ατμόσφαιρα και οι άνετοι καναπέδες που σε προδιαθέτουν για πολύωρο άραγμα και ατελείωτες συζητήσεις, αλλά και η αληθινά φιλόξενη φιλοσοφία του μαγαζιού, όπως το γλυκό της ημέρας που σας κερνάνε μαζί με τον καφέ. Συνήθως πρόκειται για σπιτικό cheesecake, κορμό σοκολάτας, πορτοκαλόπιτα, μιλφέιγ ή πάστα, φτιαγμένα με συνταγή της μητέρας του ιδιοκτήτη του καφέ!

Αναλόγως τι ώρα καθίσετε, θα βρείτε και αντίστοιχες επιλογές. Έτσι, εκτός από εκλεκτό καφέ, τσάι και ροφήματα, μπορείτε να ικανοποιήσετε την πείνα σας και με επιλογές όπως, τορτίγια με γαλοπούλα (ή κοτόπουλο), αβοκάντο και σος γιαουρτιού ή μπαγκέτες που φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή, club sandwich, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών ή σαλάτες, όπως η πράσινη με σολωμό ή με αποξηραμένα σύκα, καρύδια και σος μελιού.

 

Το T&toggs όμως δεν σταματάει εκεί. Μία από τις πιο πρόσφατες και λαχταριστές προσθήκες στον κατάλογο είναι το brunch του. Σωστές, απλές και νόστιμες επιλογές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Θέλετε κλασικό αγγλικό πρώινό με ψωμί με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα και κέικ; Έχει. Μήπως προτιμάτε αυγά; Θα βρείτε τηγανιτά μαζί με μπέικον (είναι τοπ), αλλά και μπαμπάτσικη ομελέτα που συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες. Και, φυσικά, pancakes: η ναυαρχίδα του brunch. Είτε παραγγείλετε μια από τις γλυκές επιλογές (με μέλι ή με σοκολάτα), είτε την αλμυρή εκδοχή τους (με κρέμα τυρί και μπέικον), το σίγουρο είναι ότι θα φάτε κάτι πολύ νόστιμο και αφράτο. 

 

Αυτά είναι μόλις μερικά απ’ όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε αυτό το χώρο. Το βράδυ, το μαγαζί, ανάβει τα χρωματιστά φωτάκια του, δυναμώνει τη μουσική και σερβίρει απίθανα κοκτέιλ. Εκτός από τα κλασικά (μοχίτο, καιπιρίνια κ.α.), σας προτείνω τρεις πολύ δυνατές επιλογές:

1. T&Toggs με βότκα, πουρέ φράουλας, σιρόπι φουντουκιού, lime και σοκολάτα bitter.

2. Lollipop με τζιν, σιρόπι τσιχλόφουσκας, λικέρ βερόκοκο, lime και, φυσικά, ένα πραγματικό γλειφιτζούρι.

3. Los Hermanos με τεκίλα, σιρόπι αχλάδι, angostura bitter 

T&Toggs, Πλ.Βαρνάβα 9, Παγκράτι. Τηλ. 210-7564967