Η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη άνοιξε cafe-bar που μοιάζει με παλιό αρχοντικό | 0 bovary.gr
Η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη άνοιξε cafe-bar που μοιάζει με παλιό αρχοντικό | 0 bovary.gr
ΖΑΖ

Η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη άνοιξε cafe-bar που μοιάζει με παλιό αρχοντικό


Ενας vintage χώρος άνοιξε στην Παλλήνη πριν μερικούς μήνες και φέρει την υπογραφή μιας ιδιαιτέρως συμπαθούς στο κοινό, ηθοποιού. Της Βαλέριας Κουρούπη.

Το διώροφο νεοκλασικό με τον υπέροχο κήπο έχει το όνομα ΖaZ. H ηθοποιός, ο αδελφός της, Βίκτωρας Κουρούπης (Inbi, Kookoonari, Diners) και ο επιχειρηματίας Μάνος Ανδριτσόγιαννης ένωσαν τις δυνάμεις τους και με μεράκι δημιούργησαν έναν ατμοσφαιρικό χώρο με ρετρό διακόσμηση, ένα μαγαζί-πρόταση. 

Στο ΖaΖ, η επίπλωση σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα σπίτι. Σε ένα σπίτι κάποιου μουσικού ή συγγραφέα. Θα βρεις βιβλία, έργα τέχνης, τζάκι, παράθυρο με θέα τον κήπο, έπιπλα που σε ταξιδεύουν στο χρόνο και σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός αρχοντικού. Πέρα από τις βραδιές με live μουσική πίνοντας παράλληλα το κοκτέιλ σου, διοργανώνονται εκεί δρώμενα (πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εργαστήρι Θεάτρου και εκφραστικής κίνησης) για τους μεγάλους αλλά και για τους μικρούς φίλους του μαγαζιού.

Για να φτάσεις στο ZaZ, διασχίζεις έναν καταπράσινο κήπο.

Αυτό από μόνο του είναι κάτι που ευχάριστα σε προδιαθέτει για την συνέχεια. Το Zaz προσφέρει specialty καφέ (Λατινική Αμερική, Ασία και Κεντρική Αμερική), ροφήματα με εκλεκτά βότανα όπως φλισκούνι, καρπό αγριοτριανταφυλλιάς, μάραθο και φασκόμηλο, βιολογικο τσάι και δροσερά smoothies βασισμένα στην αλκαλική διατροφή. Ακόμα, υπέροχα cocktails και μια λίστα από διαλεγμένα ελληνικά κρασιά.
Τον χειρόγραφο κατάλογο συμπληρώνει μια κάρτα από τον βραβευμένο Σεφ Γιάννη Στανίτσα, με γεύσεις Μεσογειακή κουζίνας. Τα Σαββατοκύριακα, το brunch του Zaz κλέβει την παράσταση από τις 11πμ έως τις 5μμ. Αυγά μάτια, croque madam, burgers, ομελέτες, γλυκά αλλά και αλμυρά pancakes. Στην ξύλινη μπάρα του Zaz, θα απολαύσετε πλούσια ποικιλία αποσταγμάτων και μοναδικά cocktails εποχής, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Παπαβραμόπουλου.

Κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού δείχνει μελετημένη. Κάθε έπιπλο, κάθε γωνιά είναι μέρος ενός «σεναρίου» που έγραψε με φαντασία η ηθοποιός. Το μαγαζί γρήγορα απέκτησε πιστούς φίλους. Μια καλοκαιρινή βραδιά με μουσική και ένα ποτό στο χέρι, ένα πρωί Κυριακής με εκλεκτό καφέ και ατμοσφαιρικότητα άλλης εποχής. Αυτό θα πει ΖaZ. 

Η Βαλέρια Κουρούπη μοιράστηκε με το BOVARY.GR σκέψεις της για το νέο της βήμα: 

«Το νέο αυτό βήμα στη ζωή μου το έκανα χάρη στον αδελφό μου. Ο Βίκτωρας ασχολείται χρόνια με την εστίαση κι όνειρό του ήταν να φτιάξει ένα όμορφο,ξεχωριστό μαγαζί στην Κάντζα, την περιοχή που μεγαλώσαμε. Με ήθελε κοντά του σ'αυτό και δέχτηκα με χαρά και ενθουσιασμό αφ'ενός επειδή μου άρεσε η ιδέα να "στήσουμε" κάτι παρέα, αφ'ετέρου επειδή λατρεύω την Κάντζα και θα ήταν για μένα ευκαιρία να προσφέρω στους ανθρώπους της. Τους ανθρώπους που θυμάμαι από παιδί να συναντώ στο δρόμο,να μεγαλώνω μαζί τους! Το ZaZ είναι ένας χώρος ζεστός,«σπιτίσιος» ,ανεπιτήδευτος και φιλόξενος που ακόμη εξελίσσεται. Το αγαπώ πολύ κι ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου τον κόσμο (εντός κι εκτός Κάντζας) που το αγκάλιασε με ζεστασιά από τόσο νωρίς!».

 

Ο πρώτος,επίσημος καφές μου στο ZaZ!!! #ενθουσιασμένη #ourzazworld #zaz #bar #cafe #friends #family #zazstories #soexcited

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valeria Kouroupi (@valeria_kouroupi) στις Φεβ 21, 2017, 7:49πμ PST

 

 

 

 

 

Εσπερίδων 3 και Λεωφ. Λαυρίου, Παλλήνη