Δίπλα στο κύμα ή σε αυλές αυτά είναι τα καλύτερα στέκια της πόλης για ούζο και μεζέ | 0 bovary.gr
Δίπλα στο κύμα ή σε αυλές αυτά είναι τα καλύτερα στέκια της πόλης για ούζο και μεζέ | 0 bovary.gr
29|06|2017 13:30
SHARE
SUMMER TIME

Δίπλα στο κύμα ή σε αυλές αυτά είναι τα καλύτερα στέκια της πόλης για ούζο και μεζέ


«Ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς βασιλιάς», που λέει και το τραγούδι και με τέτοιο καύσωνα τι καλύτερο από το να πάρετε την παρέα σας και να απολαύσετε μερικές ώρες χαλάρωσης, πίνοντας το απόλυτο ελληνικό ποτό.

Κι επειδή το ούζο θέλει και το τσιμπολόγημά του, εμείς βρήκαμε στέκια στην Αττική, που μπορείτε να περάστε μια υπέροχη βραδιά, χωρίς να σας φύγει μια περιουσία.

Ανδρέας

Από τα πιο παραδοσιακά ουζερί του κέντρου, ο «Ανδρέας» στήνει τα ξύλινα τραπέζια του στο πλακόστρωτο, στο « στενό της Νομικής» και φυσικά συγκεντρώνει όλο τον δικηγορικό κλάδο, αλλά όχι μόνο. Σερβίρει μεγάλη ποικιλία μεζέδων -δοκιμάστε οπωσδήποτε μπαρμπουνάκι στα κάρβουνα και το χταποδάκι του-  και ιδιαίτερες σαλάτες. To σέρβις του είναι εξαιρετικό  και οι τιμές του πολύ προσιτές.

Θεμιστοκλέους 18, Αθήνα, 210 3821522

Η Κρήτη

Στην μικρή στοά δίπλα από την πλατεία Κάνιγγος, η «Κρήτη» ενδείκνυται για όσους αναζητούν στο κέντρο μια φιλική γωνιά με νόστιμους μεζέδες. Εδώ, ο κύριος Τάκης, ο ιδιοκτήτης, τιμάει την ιδιαίτερη πατρίδα και σερβίρει ρακή, που μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παραδοσιακες γεύσεις της λεβεντογέννας Κρήτης, όπως σφακιανές πίτες, καλτσούνια με μυζήθρα και μέλι, απάκι και ψαρομεζέδες.

Βερανζέρου 5, Πλ. Κάνιγγος, 210 3826998

Belle Amie

Το θρυλικό ουζερί του Πειραιά, που έχει γίνει μέχρι και τραγούδι, σερβίρει ουζάκι και νόστιμους μεζέδες στην Πλατεία Κανάρη  πιο γνωστή ως «Πασαρέλα». Με ιστορία 125 χρόνων, ο  εσωτερικός του χώρος, διαμορφωμένος με αντίκες, αποπνέει έναν αέρα κοσμοπολιτισμού, ενώ τα τραπεζάκια έξω ενδείκνυνται για τις ηλιόλουστες μέρες. Εδώ, o σεφ Χρήστος Τζιέρας συνδυάζει την παράδοση με την  fusion μεσογειακή κουζίνα και μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Eκτός από μεγάλη ποικιλία ετικετών ούζου, θα δοκιμάσετε νόστιμο ντάκο, γαύρο μαρινάτο, φάβα και παντζαροσαλάτα, όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία κρητικών γεύσεων στο πλαίσιο του «αφιερώματος» σε μια νησιώτικη κουζίνα κάθε μήνα.

Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, 21 0417 5740

Τράτα

Στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η παραδοσιακή ψαροταβέρνα, με το λευκό χρώμα να επικρατεί στη διακόσμησή της, θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί. Τα ψάρια είναι πάντα ολόφρεσκα και οι τιμές πολύ οικονομικές. Δοκιμάστε την καραβιδόψυχα, φρέσκο καλαμάρι, ψαρόσουπα, αλλά και την μακαρονάδα με θαλασσινά, που είναι απόλυτη γκουρμεδιά.

Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά, Αθήνα ,  210 3838531

Τα Βράχια της Πειραϊκής

Εδώ θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή για να βρείτε τραπέζι, γιατί γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο και η πολιτική του καταστήματος είναι να μην δέχεται κρατήσεις. Όμως αξίζει ο κόπος, γιατί μιλάμε για ένα από τα καλύτερα ουζερί της Αττικής, που φροντίζει να επιβεβαιώνει τη φήμη του. Με θέα τη θάλασσα απολαύστε χταπόδι, μύδια σαγανάκι, αθερίνα και γαύρο, ενώ θα βρείτε και πολύ σπάνιες ετικέτες ούζου.

Ακτή Θεμιστοκλέους 300 , 2104538461

Ουζερί 100

Η οικοδέσποινα του μαγαζιού, η κυρία Ανθή, είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί στο φιλόξενο αυτό ουζερί στην Ηλιούπολη και να σας σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις, που μυρίζουν θάλασσα. Η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, τα τηγανιτά καραμελωμένα μπαρμπούνια, το συμιακό γαριδάκι και η σαλάτα με τα βραστά δεν θα σας αφήσουν σε καμία περίπτωση αδιάφορους τόσο για την ποιότητά τους, όσο και για τις πολύ προσιτές τιμές.

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 100, Κάτω Ηλιούπολη, 2109945933

Facebook

Θησαυρός Γεύσεων

Η κυρία Ευδοκία με αγάπη και μεράκι θα σας σερβίρει  ελληνικές αυθεντικές συνταγές και φρέσκα ψάρια, που τα  διαλέγει  με προσοχή ο  Αποστόλης και τα ψήνει μοναδικά ο Κυριάκος. Δοκιμάστε σαρδέλα φιλετάρισμένη στα κάρβουνα, γαύρο σαγανάκι πικάντικο (λευκό ή κόκκινο), μύδια αχνιστά και τον χειμώνα λαχταριστή ψαρόσουπα και συνοδεύεστε με το αγαπημένο σας ούζο ή τσίπουρο.

Βασ.Γεωργίου 46, Χαλάνδρι, 2106845261

 

Η ωραία Νάξος

Νησιώτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο του Ψυρρή με παραδοσιακά πιάτα από το νησί της Νάξου φυσικά για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας. Θα βρείτε πάντα φρέσκα ψάρια, χταπόδι, καλαμάρι, αλλά και τσίρο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το αρσενικό, ένα υπέροχο ναξιώτικο είδος τυριού- σκέτη απόλαυση.

Πλατεία Χριστοκοπίδου 1, Ψυρρή, 2103218222

Καπετάν Μιχάλης

Το ιστορικό μαγαζί στη Φειδίου είναι τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών, αλλά και ανθρώπων από τον χώρο της πολιτικής. Από τις δώδεκα το μεσημέρι σερβίρει εκλεκτά πιάτα, όλα μαγειρεμένα με ελαιόλαδο. Δοκιμάστε στραπατσάδα με χωριάτικο ψωμί, φάβα, σαγανάκι, ντάκο, γνήσια μαγειρευτά, μοσχαράκι κοκκινιστό, γίγαντες, σουπιές κρασάτες, χοιρινό με μουστάρδα που  είναι και το must του μαγαζιού, μπακαλιάρο πλακί, μύδια πιλάφι, τας κεμπάπ και κεφτεδάκια,  ενώ ποτέ δεν λείπει και το φρέσκο ψαράκι. 

Φειδίου 3, Αθήνα, 2103820073

Λαγουδέρα

Μπορεί να πέφτει λίγο μακριά για τους κατοίκους του κέντρου, όμως αξίζει να επισκεφτείτε αυτήν εδώ την ψαροταβέρνα ουζερί του Περάματος για να δοκιμάσετε ολόφρεσκα οστρακοειδή, ωμά με το λεμονάκι τους ή αχνιστά (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, πετροσωλήνες κτλ.) από έναν πραγματικά ατελείωτο κατάλογο και να απολαύσετε το ουζάκι σας με θέα το λιμάνι και τα πλοία που φεύγουν για Σαλαμίνα.

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα,  21 0441 4154

Πηγή: Facebook

Κολα-ούζο

Γνωστό πειραιώτικο στέκι, αυτό το ουζερί με το ευφάνταστο όνομα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δοκιμάστε εξαιρετικά  μεζεδάκια, όπως σαγανάκι με παστουρμά, με σουτζούκι ή καβουρμά θρακιώτικο, μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι, μύδια φρέσκα αχνιστά και χταπόδι  στα κάρβουνα.

Καραΐσκου 145, Πειραιάς, 21 0429 7869

Μπαλκονάτο

Κλασικό μαγαζί φοιτητών στην περιοχή του Ζωγράφου που συγκεντρώνει την νεολαία, εξαιτίας του φιλικού περιβάλλοντος και των πολύ καλών τιμών του. Εσείς παραγγέλνετε το ούζο, το κρασί ή το τσίπουρο, και στο τραπέζι έρχεται διαφορετικός κάθε φορά μεζές –από απάκι μέχρι κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα, όπως τον παλιό καλό καιρό.

Γεωργίου Παπανδρέου 58 , Ζωγράφου, 210 7489321

 

Λέσβος

Δεν χρειάζεται να πάρετε πλοίο, απλώς να  κατεβείτε μέχρι τα Εξάρχεια  για να βρείτε  ένα από τα πιο ονομαστά ουζερί της πόλης, που θα σας ταξιδέψει στο χρόνο. Ξύλινες καρέκλες καφενείου, τραπεζάκια στρωμένα με τον χάρτη της Λέσβου, μωσαϊκό που  θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, δύο γιγάντια κάδρα με τα ποιήματα που είχαν γράψει για το μαγαζί δύο κοριτσάκια,τη δεκαετία του '70, κορνίζες με γκραβούρες της Λέσβου, μια παλιά σιφονιέρα επάνω στην οποία καμαρώνουν διαφορετικά μπουκαλάκια ούζου, σχέδια του Θεόφιλου,  προσδίδουν μια vintage αύρα στον χώρο.  Εδώ το μενού αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με το τι έπιασε το καΐκι στη Λέσβο, από τη Χαλκίδα ή την Κόρινθο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι δοκιμάσετε θα είναι φρεσκότατο, και θα το έχετε διαλέξει από τη βιτρίνα, για να είστε σίγουροι τι έχετε παραγγείλει.

Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Αθήνα,  21 0381 4525