Πιπεριά στο Νέο Ψυχικό: Εδώ το ριζότο με χτένια και αχινό μυρίζει θάλασσα  | 0 bovary.gr
Πιπεριά στο Νέο Ψυχικό: Εδώ το ριζότο με χτένια και αχινό μυρίζει θάλασσα | 0 bovary.gr
07|07|2017 19:30
SHARE
ΠΙΠΕΡΙΑ

Πιπεριά στο Νέο Ψυχικό: Εδώ το ριζότο με χτένια και αχινό μυρίζει θάλασσα


Στο Νέο Ψυχικό, θα βρείτε μια «Πιπεριά» εντελώς διαφορετική από τις άλλες.

Όχι, δεν πρόκειται για  κάποιο ιδιαίτερο φυτό, αλλά για μια καλαίσθητη μοντέρνα ψαροταβέρνα, που μυρίζει θάλασσα. Ένας υπέροχος χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση, εμπνευσμένη από το ντεκόρ της κλασικής ψαροταβέρνας με το άσπρο χρώμα να κυριαρχεί και μια μοναδική αυλή, που ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές βραδιές με την παρέα σας, θα γίνει το απόλυτο στέκι σας, όταν την ανακαλύψετε, αν ήδη δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας. Ξεκίνησε το 2001- φέτος δηλαδή συμπληρώνει τα δεκαέξι χρόνια λειτουργίας της-  αλλά τότε ακόμα δεν ειδικευόταν αποκλειστικά στα θαλασσινά. Στην πορεία έγινε καθαρά ψαροφαγικό στέκι.

«Σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε τίποτα ανάλογο. Βασικά οι ίδιοι οι πελάτες μας μας προέτρεψαν να γίνουμε ένα κατεξοχήν «θαλασσινό εστιατόριο». Επίσης, η Πιπεριά έκανε την αρχή για να γίνει πιάτσα η Ανδριανείου και πόλος έλξης όχι μόνο των κατοίκων αλλά όλης της Αθήνας. Σήμερα, σκεφτείτε, ότι σε αυτό τον δρόμο πλέον υπάρχουν οχτώ εστιατόρια», μου εξηγεί ο ιδιοκτήτης, ο κύριος Γαλακτόπουλος.

Ο πρώτος σεφ ήταν Παναγιώτης Παπανικολάου, φίλος και συνεργάτης του μαγαζιού,  που πολλά από τα πιάτα του σερβίρονται ακόμα, αν και η κουζίνα έχει αλλάξει διεύθυνση. Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος έχει αναλάβει τα ηνία και ακολουθώντας ελληνικές παραδοσιακές συνταγές,  μεσογειακούς δρόμους, αλλά και στοιχεία από την κουζίνα της Άπω Ανατολής, δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα με μεράκι και φαντασία.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια απολαυστική τσιροσαλάτα με αγγουράκι κι λιαστές πιπεριές ή τη φάβα Φενεού με απάκι και τρουφόμελο, ενώ για όσους προτιμούν τις πιο εξωτικές γεύσεις μια καλή επιλογή είναι το τατάκι φρέσκου σολομού με  κρέμα γουασάμπι και σόγια σως.

Επειδή, όμως, το κατάστημα συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο και πιο παλιό μυδοκαλλιερηγητή στη Ελλάδα, σας προτείνουμε να διαλέξετε και κάποια από τα ορεκτικά με μύδια: με ούζο κι άνηθο, με τζίντζερ, τσίλι και σόγια ή με λευκό κρασί, σκόρδο και μαϊντανό- εξαιρετικά πρόταση για ένα καλοκαιρινό δείπνο.

Ο κύριος Γαλακτόπουλος συνεργάζεται σε σταθερή βάση με ψαράδες που του προμηθεύουν τα καλύτερα υλικά, όποτε μην φοβηθείτε για το κυρίως πιάτο να επιλέξετε ανάμεσα μια συνταγή με όστρακα.

Το ριζότο με χτένια και αχινό μυρίζει θάλασσα, ενώ το κριθαράκι γιουβέτσι με σάλτσα ντομάτας, φρέσκιες γαρίδες και στακοβούτυρο θα σας μείνει αξέχαστο. Πολύ καλό, επίσης, είναι το λαβράκι με ψητά λαχανικά, ή το μυλοκόπι στη σχάρα με κολοκυθάκια σωτέ. Πάντως το μενού ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διάστημα,ανάλογα με την εποχικότητα, οπότε καθημερινά σας περιμένουν εκπλήξεις και ευφάνταστες συνταγές που το προσωπικό της Πιπεριάς εμπνέεται από την τράτα. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες επιλογές με κρέας, για όσους δεν αγαπούν τις θαλασσινές  γεύσεις, αλλά όχι πολλές.

Η κάβα έχει περίπου 22 ετικέτες λευκού κρασιού και 8 ετικέτες κόκκινου κρασιού, από  διάσημους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και μικρότερες καλλιέργειες.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάστε μια από τις πολύ καλές ποικιλίες ούζου ή τσίπουρου.Φυσικά από ένα ψαροφαγικό μενού δεν μπορεί να λείπει το επιδόρπιο. Δοκιμάστε την τάρτα γιαουρτιού - μια δροσερή  επιλογή με λίγες θερμίδες για όσους φροντίζουν τη σιλουέτα τους- το μιλφέιγ ή τη λεμονόπιτα.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, σερβίρεται και μια σοκολατόπιτα- σκέτος πειρασμός, ενώ φυσικά μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό σας ή να παραγγείλετε και ανεξάρτητα υπέροχο παγωτό σε διάφορες γεύσεις.

Τώρα όσον αφορά τις τιμές, δεν καίνε καθόλου, μιας το κατάστημα φροντίζει ο τιμοκατάλογός του να είναι προσιτός σε όλα τα βαλάντια, ειδικά αν αναλογιστείτε την ποιότητα των πιάτων που σερβίρει με την ποιότητα που προσφέρει.  

Tip: Καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση, ειδικά τα Σάββατα που γίνεται το αδιαχώρητο.

Άγγελου Σικελιανού 8 και Ανδριανείου, Νέο Ψυχικό , 2106729114