Η Αθήνα στο πιάτο: 11 δροσερές ταράτσες στην πόλη με θέα 360 μοιρών | 0 bovary.gr
Η Αθήνα στο πιάτο: 11 δροσερές ταράτσες στην πόλη με θέα 360 μοιρών | 0 bovary.gr
26|07|2017 12:00
SHARE
ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

Η Αθήνα στο πιάτο: 11 δροσερές ταράτσες στην πόλη με θέα 360 μοιρών


Τα καλύτερα spots στην  Αθήνα για να απολαύσετε την έξοδό σας, έχοντας κυριολεκτικά την πόλη στα πόδια σας.

Έτσι ακόμα, κι αν δεν είστε από τους τυχερούς που μπορούν να φύγουν για διακοπές, θα αποδράσετε για λίγο από την καθημερινότητα, θα δροσιστείτε, ειδικά τις μέρες του καύσωνα, και θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη θέα.

1) Bios Terrace

Ο πολυχώρος τεχνών Bios στην Πειραιώς, σταθερό στέκι όσων αναζητούν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας και αγαπούν τους πειραματισμούς, διαθέτει μια υπέροχη ταράτσα στην οποία πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, πάρτι και γενικά πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Φυσικά λειτουργεί και μπαρ από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο,όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας με θέα την Ακρόπολη.

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, 2103425335

BIOS exploring urban culture/ Facebook
BIOS exploring urban culture/ Facebook

2) 360° Cocktail Bar

Στην πλατεία Μοναστηρακίου, έχοντας αποσπάσει το βραβείο New Bar of the Year 2012, βρίσκεται το υπέροχο αυτό bar που έχει κερδίσει την προτίμηση της νεολαίας και όχι μόνο. Διαθέτει εστιατόριο και μπαρ σε δύο διαφορετικούς ορόφους, όπου κυριαρχεί το βιομηχανικό  design. Στην πολύ καλά ενημερωμένη μπάρα του μπορείτε να παραγγείλετε  60 διαφορετικά cocktails, ενώ στο εστιατόριο δοκιμάστε ευφάνταστα πιάτα, εμπνευσμένα από την μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, 210321006

3) GB ROOF GARDEN-Grande Bretagne

Το roof garden του γνωστού ξενοδοχείου αποτελεί την all time classic επιλογή των Αθηναίων τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και πόλο έλξης πολλών τουριστών. Με υπέροχη θέα στην πλατεία Συντάγματος, στον Λυκαβηττό και στην Ακρόπολη απολαύστε το πρωινό σας, το δείπνο σας, ή το ποτό σας. Μάλιστα, εδώ, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ανεπανάληπτα επιδόρπια και γλυκά  δια χειρός του πολυβραβευμένου Arnaud Larher, που συνεργάζεται με το ξενοδοχείο.

Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 2103330766 και 2103330000

4) Α FOR ATHENS Cocktail

Με την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, το A for Athens με την υπέροχη ταράτσα του που βρίσκεται στον έκτο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, διαθέτει μια από τις εντυπωσιακότερες θέες στην Αθήνα. Απολαύστε cocktails σε απίθανους συνδυασμούς, αλλά κι ένα μενού που δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα, με έμφαση στα τοπικά και υγιεινά  προϊόντα.

Μιαούλη 2 -4 ,Μοναστηράκι, 2103244244

5) Citi Ζen

Το γνωστό all day cafe-bar-restauron που επιμελήθηκε  ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής, με vintage αναφορές, όπως η εντυπωσιακή σύνθεση με τις παλιές ραπτομηχανές που καλύπτει έναν από τους τοίχους του, αξίζει να υπερηφανεύεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει η ταράτσα του στον βράχο της Ακρόπολης. Ο σεφ Αλέξανδρος Καρανικόλας επιμελείται το μενού με μεσογειακά πιάτα και έθνικ πινελιές, ενώ ο σταρ Στέλιος Παρλιάρος προσφέρει γευστικά συνοδευτικά γλυκά.

Μητροπόλεως και Αιόλου 11, 4ος όροφος Μοναστηράκι, 2103254942

6) KUZINA

Στον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης, με θέα την Ακρόπολη, μπροστά  από τον ναό του Ηφαίστου, ο γνωστός σεφ Άρης Τσανακλίδης συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τις πιο νέες τάσεις στην εστίαση παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας πάντα τα πιο αγνά υλικά. Απολαύστε τις ευφάνταστες  συνταγές του, που διαρκώς ανανεώνονται, ή το ποτό σας σε ένα μοναδικό σκηνικό, ιδανικό για τους ρομαντικούς.

Αδριανού 9 ,Θησείο, 2103240133

7) Λουκούμι

H ταράτσα του, λειτουργεί όλον το χρόνο σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Εκτός από την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, η θέα στην πλατεία  Αβησσυνίας από ψηλά είναι ακόμα ένας λόγος που το Λουκούμι αποτελεί must των Αθηναίων,  που δεν αποχωρίζονται ποτέ την αγαπημένη τους πόλη. Στο ισόγειο λειτουργεί κατά περιόδους το Vintage Shop με αντικείμενα νέα ή παλαιά από όλον τον κόσμο, ενώ στον πρώτο όροφο θα βρείτε το Vintage Bar με ιδιαίτερη ακουστική, καλλιτεχνική καταγωγή και μπάρα με καλά ποτά. Συχνά  διοργανώνονται συναυλίες, εκθέσεις, αλλά και  ξεσηκωτικά πάρτι.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 2103234814

8) GazArte

Η δημοφιλής αυτή ταράτσα στον Κεραμεικό προσελκύει τους Αθηναίους καιρό τώρα σε ένα ευρύχωρο περιβάλλον με αξιοσημείωτη θέα και υπέροχη ατμόσφαιρα. Γνωστοί djs της Αθήνας, αλλά και live συγκροτήματα θα σας ταξιδέψουν μουσικά, ενώ απολαμβάνετε το ποτό σας.  Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της « Ταράτσας του Φοίβου», όπου σημαντικοί καλλιτέχνες συμπράττουν, χαρίζοντας στο κοινό τους αξέχαστες βραδιές.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι,  2103460347

9) Μουσείο Ακρόπολης

Για ευνόητους λόγους το bar- εστιατόριο του μοναδικού αυτού μουσείου, που διαθέτει και μενού, εστιάζοντας σε τοπικά προϊόντα ονομασίας και  προέλευσης, με τον εξωτερικό του χώρο  είναι ασυναγώνιστο. Το καφέ- εστιατόριο στον 2ο όροφο εκτείνεται σε 700τ.μ, προσφέροντας μοναδική πανοραμική θέα στο βράχο της Ακρόπολης- ό,τι πρέπει για μια ρομαντική βραδιά, κυρίως όταν έχει πανσέληνο.

Διονυσίου Αρειπαγίτου, Αθήνα ,  2109000915

10) Couleur Locale

Face to face με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το μπαράκι της Νορμανού είναι δικαιωματικά μια από τις πιο ωραίες ταράτσες του κέντρου της Αθήνας. Δροσερά cocktails, γευστικοί καφέδες, υγιεινά snacks και fingerfood, νόστιμα burgers και Pizza σας περιμένουν από το πρωί.  Όταν ο ήλιος δύσει, τότε έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε επιλεγμένη lounge και house μουσική από γνωστούς Έλληνες, αλλά και παγκοσμίου φήμης Djs.

Νορμανού 3 Μοναστηράκι, 2167004917

11)  Αττικός

Μαγευτική θέα του Παρθενώνα, του Ηρωδείου, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Φιλοπάππου από την ταράτσα μιας τριώροφης κομψής πολυκατοικίας, όπου η Μίνα Γεροντή και ο σύζυγός της ο Βασίλης, έχουν  δημιουργήσει ένα υπέροχο ελληνικό εστιατόριο, που σερβίρει κλασικά πιάτα και κυρίως συνταγές από την Κέρκυρα- ιδιαίτερη πατρίδα της ιδιοκτήτριας. Παλιότερα ήταν γνωστό με το όνομα «Greek House»  και αποτελεί αγαπημένο στέκι των θεατών του Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και πολλών καλλιτεχνών.

Γαριβάλδη 7, Αθήνα, 2109215256

Πηγή φωτογραφιών: Facebook