Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi
ΡΟΚΕ

Poke: Στο πιο hot στέκι της Αθήνας θα φας σούσι στην πιο εξωτική του εκδοχή


Αν πιστεύεις, ότι το φαγητό δεν είναι απλά μια καινούρια γεύση, αλλά ένα πλήθος από συναισθήματα, που άλλοτε ξυπνούν τις μνήμες σου, άλλοτε σε συγκλονίζουν, σου προκαλούν ευτυχία ή σε ταξιδεύουν νοερά, τότε ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ένα από τα πιο hot στέκια στο κέντρο της πόλης, που υπόσχεται να σε μεταφέρει σε πανέμορφα τοπία με απέραντες, ζαχαρένιες ακρογιαλιές, κοιλάδες, μαγικούς κοραλλιογενείς υφάλους, κρυστάλλινα νερά και υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά;

Τρεις φίλοι, οι Γιάννης Μπινιάρης, Γιάννης Κανδυλίδης και Κωνσταντίνος Γιαννούτας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις, την εμπειρία τους και την αγάπη τους για τις έθνικ γεύσεις και την πολυχρωμία και να προσθέσουν ένα ακόμα διαμαντάκι στην street food σκηνή της Αθήνας.

Αφού άφησαν λοιπόν ελεύθερη τη φαντασία τους, δημιούργησαν και μας συστήνουν το «Poké Hawaiian Sushi». Το μικροσκοπικό αυτό μαγαζί βρίσκεται στην οδό Πετράκη, στον αριθμό 7 και αποτελεί το μέρος όπου κανείς μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει την πιο αναπάντεχη και funky εκδοχή του σούσι.

Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi

Και γιατί τη χαρακτηρίζουμε αναπάντεχη και funky;

Ο Γιάννης Κανδυλίδης, ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες και πρώην σεφ στο Βαρούλκο και το 48 Urban Garden, μας εξηγεί ότι στο «Poké Hawaiian Sushi» σερβίρεται χαβανέζικο σούσι, το οποίο αν και έχει ως βάση ωμό ψάρι και ρύζι, διαφέρει από το ιαπωνικό που έχεις συνηθίσει να δοκιμάζεις μέχρι τώρα, γιατί έρχεται στο τραπέζι σου σε μπολ (pokebowl), είναι πολύ πολύ δροσιστικό και ζουμερό (όπως μια σαλάτα), έχει το δικό του εξωτικό χαρακτήρα και είναι λιγότερο «αυστηρό» στην προετοιμασία από ότι το ιαπωνικό σούσι, που έχει περισσότερους κανόνες.

Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi

Στο «Poké Hawaiian Sushi» υπάρχουν 6 sugnature bowls με σκοπό κάθε επισκέπτης να διευκολυνθεί ως προς την επιλογή των γεύσεων που θα δοκιμάσει αλλά κι ένα vegan bowl, ενώ το πιο συναρπαστικό έγκειται στο ότι μπορεί καθένας να επιλέξει ένα από τα τρία ψάρια (σολομό, γαρίδες και ελληνικό ψάρι ημέρας), να πειραματιστεί και να τα συνδυάσει με toppings, φρούτα, λαχανικά όπως επιθυμεί, για να τα βάλει στο δικό του μοναδικό pokebowl.

Η φαντασία των ιδιοκτητών δεν περιορίζεται όμως μόνο στις γεύσεις που δημιουργούν, αλλά προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο ολοκληρωμένη την εμπειρία του «Poké Hawaiian Sushi» αποφάσισαν να «βαφτίσουν» τα pokebowls με ονομασίες από διάφορες περιοχές ή παραλίες του νησιωτικού συμπλέγματος στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως Pahoa και Honolua.

Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi

Από την άλλη, ως προς το όνομα που έδωσαν στο μαγαζί με τα χαρακτηριστικά μπλε ιλεκτρίκ τραπεζάκια και τη ροζ φωτεινή επιγραφή με το μεγάλο ψάρι, η λέξη «poke» στα χαβανέζικα αναφέρεται σε ωμό ψάρι που είναι κομμένο σε κύβους (μπουκίτσες), συνοδεύεται συνήθως με ρύζι σε μπολ και σερβίρεται σαν ορεκτικό, αλλά στην εκδοχή που μας συστήνουν οι τρεις φίλοι, οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες και χορταστικές, οπότε και τρώγονται σαν κυρίως πιάτο.

Το «Poké Hawaiian Sushi» λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο (1:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ) και σε περιμένει να βρεις το δικό σου τραπέζι ή αν βιάζεσαι, να πάρεις το pokebowl σου take away και να μυηθείς στη μαγεία των εξωτικών γεύσεων και αρωμάτων του.

Poké Hawaiian Sushi

Πετράκη 7, Σύνταγμα, τηλ.: 6937000078

Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi
Facebook /@pokehawaiiansushi