Oι σούβλες του Mezze στη Γλυφάδα έγιναν διάσημες σε όλη την Αθήνα | 0 bovary.gr
Oι σούβλες του Mezze στη Γλυφάδα έγιναν διάσημες σε όλη την Αθήνα | 0 bovary.gr
MEZZE

Oι σούβλες του Mezze στη Γλυφάδα έγιναν διάσημες σε όλη την Αθήνα


Mezze. Στην οδό Φοίβης 11 και Αγγέλου Μεταξά 34, υπάρχει ένα μαγαζί-ναός για mezzeδοκατανύξεις.

To «Mezze» άνοιξε τις πόρτες του 2014 και έκτοτε οι μερακλήδες των γεύσεων το «προσκυνούν». Το Mezze κατάφερε μέσα στα λίγα χρόνια παρουσίας του στο κέντρο της Γλυφάδας, να γίνει στέκι γι’ αυτούς που αγαπούν το φαγητό με μυρωδιές από σπίτι. Η αισθητική του Mezze έχει ένα νοσταλγικό άγγιγμα από το παρελθόν ή με άλλα λόγια «πάμε σαν άλλοτε».

Ομως αυτό το μαγαζί δεν αγαπήθηκε μόνο για τη παρείστικη ατμόσφαιρα του. Είναι οι γνήσιες γεύσεις του που το ξεχώρισαν και το έκαναν σταθερή επιλογή για τους καλοφαγάδες των νοτιών προαστίων.

Οι μεζέδες έχουν τη δική τους φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που πρέπει να έχεις μεράκι για να την υπηρετήσεις όπως της αξίζει.
 

Oι άνθρωποι πίσω από το «Mezze» δεν έκαναν επιτυχία μόνο με τις φρέσκιες ιδέες τους, αλλά και με το σεβασμό στο παρελθόν.

Ακόμα και η καρέκλα που θα καθίσεις έχει τη λογική «της χαράς» σε αυτό το μαγαζί, είναι χρωματιστή. Διαφέρει στο χρώμα από την καρέκλα του διπλανού σου, νιώθεις ξεχωριστός. Είστε όλοι καλεσμένοι μιας γιορτής με γευστικούς μεζέδες που χορταίνουν τα μάτια και τον ουρανίσκο σου. Πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι οι σούβλες του με μοσχάρι black angus, κοτόπουλο ή σολομό. Τα αυγά μάτια με σπιτικές πατάτες, είναι το κάτι άλλο.

Tηγανιά μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης, τας κεμπάπ, μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, καβουροπίλαφο, παστουρμαδοπιτάκια με ορεκτική σαλάτα με φακές και ξυδάτο χταπόδι, σκιουφιχτά με κυδώνια, μύδια, κάππαρη και σάλτσα λεμονιού, λευκό στιφάδο χταποδιού με πορτοκάλι είναι μερικά από τα μερακλίδικα πιάτα του μαγαζιού.

Γεύσεις που σου θυμίζουν κυριακάτικα τραπέζια, άλλες εποχές. Σε μια καθημερινότητα που τρέχει σαν τρελή, εκεί οι ρυθμοί κατεβαίνουν και απολαμβάνεις τη στιγμή. Αλλωστε αυτό είναι και η απόλαυση. Μια στιγμή. Οσος χρόνος, δηλαδή, σου χρειάζεται για να απολαύσεις ένα μεζέ. Φρόντισε μόνο αυτός να είναι εκλεκτός, σαν αυτούς του «Μezze».

Θαλασσομεζέδες και κρεατομεζέδες κάνουν γιορτή εκεί. Σε περιμένουν για να τους γευτείς σε έναν χώρο με country αισθητική και χαρούμενη διάθεση. Γιατί αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τέτοιων χώρων.

Το κέφι να προσφέρουν αυτό που θα ευχαριστήσει αυτόν που τον επισκέπτεται!

Φοίβης 11 και Αγγέλου Μεταξά 34, Γλυφάδα

 

TAGS