Στο «Fairytale» στη Νέα Φιλαδέλφεια γονείς και παιδιά κάνουν ουρά για να μπουν σε ένα παραμυθένιο κόσμο | 0 bovary.gr
Στο «Fairytale» στη Νέα Φιλαδέλφεια γονείς και παιδιά κάνουν ουρά για να μπουν σε ένα παραμυθένιο κόσμο | 0 bovary.gr
11|11|2017 19:09
SHARE
FAIRYTALE

Στο «Fairytale» στη Νέα Φιλαδέλφεια γονείς και παιδιά κάνουν ουρά για να μπουν σε ένα παραμυθένιο κόσμο


Αν αγαπάτε τα παραμύθια και τα γλυκά, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μια γλυκιά παραμυθούπολη στην Νέα Φιλαδέλφεια, το Fairytale, που συνδυάζει και τα δύο με μοναδικό τρόπο.

Οι ιδιοκτήτες του λατρεύουν τους ήρωες της Disney κι έχουν ταξιδέψει σε όλες τις Disneyland. Έτσι δημιούργησαν τη δική τους γωνιά, που την εμπνεύστηκαν από το πρώτο θεματικό μαγαζί, την «Ταβέρνα του Γκαστόν». Μόλις φτάσετε στην οδό Ν. Τρυπιά, ακολουθήστε τον Άσπρο Λαγό, το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, για να βρεθείτε σε έναν κουκλίστικο κήπο, αν ο καιρός είναι καλός. Διαφορετικά αφήστε τον να  σας οδηγήσει στο εσωτερικό: υπέροχα χρώματα, παλιές αντίκες, παιχνίδια, vintage ατμόσφαιρα και σερβιτόροι ντυμένοι με στολές, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ονείρου που συνδυάζει την αισθητική του Τιμ Μπάρτον, με την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και  τα στοιχειωμένα κάστρα, που φανταζόμασταν μικροί. 

Τέλος υπάρχει και μια αίθουσα «έκπληξη», που για να τη βρείτε, πρέπει να πάρετε τον μυστικό διάδρομο και θα βρεθείτε σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο που θυμίζει μαγεμένο δάσος, με χαλαρωτικούς ήχους και τρεχούμενο νερό, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε.

Στο Fairytale σίγουρα έρχονται για καφέ όλοι οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων: η Αλίκη  από τη χώρα των θαυμάτων που έπεσε στη λαγουδότρυπα, η Χιονάτη, η Πεντάμορφη με το Τέρας της, ο Πίτερ Παν, ο Χάρυ Πότερ και πολλοί άλλοι, που θα σας παρασύρουν να δοκιμάσετε παραδοσιακή ζεστή μηλομελοκανελάδα, σπιτική ροζ λεμονάδα, ρόφημα merendoσοκολάτας με κάστανο και καραμέλα βουτύρου, cocktail τιραμισού και bubblegum, βουτυρόμπυρα, καραμελόπιτα και φυσικά πολλές σοκολάτες. Όλα τα γλυκά είναι εμπνευσμένα από παραμύθια και  σερβίρονται σε μεγάλες χορταστικές ποσότητες, όμως είναι τόσο απολαυστικά που το τελευταίο που θα σκεφτείτε είναι οι θερμίδες.

O κατάλογος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη είναι το «περίπτερο», όπου θα βρείτε γλυκά σε γνωστές γεύσεις σε διάφορες παραλλαγές, όπως, για παράδειγμα, το Cupcake με γεύση Bueno. Η δεύτερη κατηγορία είναι η πιο παραμυθένια κι έχει να κάνει με τις αναμνήσεις που δίνουν οι γεύσεις, όπως η σοκολάτα τριαντάφυλλο και το ροδόνερο. Παράλληλα θα βρείτε και πολλά γλυκά ημέρες, καθώς και τούρτες ετοιμοπαράδοτες οι οποίες είναι ιδανικές για γενέθλια! Δοκιμάστε μαζί με το γλυκό σας υπέροχα ροφήματα, όπως τη «Συνταγή της Ευτυχίας» και το «Ελιξίριο της ζωής»  που κι αυτά είναι εμπνευσμένα από τα παραμύθια και της ταινίες της Disney.  Για τους λάτρεις της σοκολάτας συνιστώ ανεπιφύλακτα, το Fairytale Sweet Combo, δηλαδή ζεστή πραλίνα σοκολάτας με κάθε λογής γλυκές λιχουδιές για να βουτήξετε μέσα! Η σπεσιαλιτέ του Fairytale, την οποία δε μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού είναι το Milkshake τους ενός κιλού, που μπορείτε να το απολαύσετε με την παρέα σας, ενώ πολύ ιδιαίτερο είναι και το New York cheesecake,που ακολουθεί την παραδοσιακή αμερικανική συνταγή, αλλά θα το βρείτε και σε νέες παραλλαγές (Bueno, Oreo, Maltesers, Ferrero, Strawberry Oreo). Επίσης υπάρχουν και cakes ή cupcakes, που μπορείτε να παραγγείλετε και να επιλέξετε μόνοι σας τη διακόσμησή τους, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Death by chocolate – δεν χρειάζεται συστάσεις, το όνομα του μιλάει από μόνο του!

Από τα new entry του καταστήματος, που έχει κατακτήσει τους φανατικούς του θαμώνες είναι και  η νέα, τραγανή, ολόφρεσκη βάφλα που ψήνεται μπροστά στα μάτια σας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την επικάλυψη της αρεσκείας σας, το αγαπημένο σας παγωτό και να αφεθείτε στην απόλαυση.

Καθημερινά ο Λευκός Λαγός του Fairytale  φτιάχνει καθημερινά (από τις 10:00-18:00)  με τα πιο αγνά υλικά ένα αυθεντικά αμερικανικό brunch, που περιλαμβάνει pancakes με maple syrup, φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή με επιλογή πραλίνας (Bueno,Merenda), french toast, scrambled eggs και σπέσιαλ ομελέτα.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με  αχνιστό καφέ ή τσάι με βότανα - θα βρείτε τεράστια ποικιλία στον κατάλογο! Κατά καιρούς  ανάλογα με την εποχή, το Fairytale, δημιουργεί θεματικές μέρες, όπου  όλες οι λιχουδιές του είναι εμπνευσμένες από συγκεκριμένες γιορτές ή παραμύθια. Τους τελευταίους μήνες το κατάστημα έχει αποκτήσει κι «αδερφάκι», ένα ζαχαροπλαστείο με όλα τα γλυκίσματα που υπάρχουν στον κατάλογο του να διατίθενται σε πακέτο για το σπίτι, βιολογικά ροφήματα και μπύρες, αλλά και πραλίνες, τσάι.

Εδώ επίσης θα βρείτε και φανταστικές μινιατούρες της Disney, με όλους τους  ήρωες των  αγαπημένων παραμυθιών για να τις κάνετε δώρο ή να δημιουργήσετε τη  δική σας συλλογή, αλλά και κούπες, αντικείμενα και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

 Ν.Τρυπιά  48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, 21 0258 2341

TAGS