Shutterstock
Shutterstock
17|11|2017 11:11
SHARE
ΟΙ ΑΚΑΠΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αυτά είναι τα μαγαζιά στην Αθήνα που όντως δεν θα δείτε να καπνίζουν μέσα


Ποια είναι τα μαγαζιά στην Αθήνα όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ και το ποτό σας ή να απολαύσετε το φαγητό σας χωρίς τη μυρωδιά και τον καπνό του τσιγάρου; 

Εκτός αν ζείτε σε κάποια σπηλιά στα βάθη του Αμαζονίου γνωρίζετε ότι, ενώ υπάρχει νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους, η καταπάτηση του είναι ο κανόνας και η τήρηση του η εξάιρεση. 

Τα περισσότερα μαγαζιά για καφέ ή φαγητό στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους (αφού οι καπνιστές πελάτες, που είναι και η πλειοψηφία, εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις που απαγορεύουν το κάπνισμα στους χώρους τους), επιτρέπουν στο κοινό τους να καπνίζει ελεύθερα. Μια λογική αρκετά ενοχλητική.

Κάπως έτσι είναι εύλογο να αναρωτιέστε που μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας χωρίς κάποια παρέα δίπλα σας να καπνίζει. Βλέπετε υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που τα μόνα αρώματα που θέλουν να απολαμβάνουν σε ένα καφέ ή εστιατόριο είναι αυτά του καφέ και του φαγητού που σερβίρονται. 

Η σελίδα akapnos.gr είναι ένα σάιτ που συγκεντρώνει τους χώρους που, όντως και χωρίς περιστροφές (κρυφά τασάκια κ.λπ.), τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Μάλιστα επειδή μπορεί όποιος θέλει να προτείνει κάποιο καινούριο χώρο (αρκεί να πρόκειται για επιβεβαιωμένο γεγονός), η λίστα του συνεχώς ανανεώνεται.

Για να το χρησιμοποιήσετε πηγαίνετε στο ειδικό tab αναζήτησης και αφού επιλέξετε την κατηγορία μαγαζιού που αναζητάτε (Καφέ, Εστιατόριο, Μπαρ), αυτό σας εμφανίζει τη λίστα με τα αποτελέσματα σε ακτίνα 5 χλμ από την τοποθεσία σας (πράγμα που μπορείτε να το διαμορφώσετε βέβαια). 

Πρόσφατα στη σελίδα του στο Facebook δημοσίευσε την πιο πλήρη (μέχρι στιγμής) λίστα των χώρων στην Αθήνα όπου δεν θα δείτε τασάκια (ούτε φανερά, ούτε κρυφά) ή ανθρώπους να καπνίζουν σε οποιοδήποτε σημείο του εσωτερικού τους χώρου. 

Με τη δημοσίευση αυτής της λίστας καλεί και άλλα μαγαζιά που είναι άκαπνα να δώσουν το παρόν ώστε οι επιλογές για άκαπνους χώρους να αυξάνονται συνεχώς. 

 

Για να βρείτε τις διευθύνσεις αυτών των καταστημάτων ή μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσω  Google ή μέσω του akapnos.gr.