4 χριστουγεννιάτικα πάρκα για να μπείτε στο κλίμα των ημερών  | 0 bovary.gr
4 χριστουγεννιάτικα πάρκα για να μπείτε στο κλίμα των ημερών | 0 bovary.gr
02|12|2017 11:20
SHARE
ΜΑΓΕΙΑ!

4 χριστουγεννιάτικα πάρκα για να μπείτε στο κλίμα των ημερών


Αν είστε από αυτούς που στολίζουν νωρίς νωρίς το δέντρο τους για να χαρούν όσο γίνεται περισσότερο το χριστουγεννιάτικο κλίμα, αν έχετε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια ή απλώς αισθάνεστε παιδιά, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τους προετοιμάσουν για την εορταστική περίοδο.

Άγιος Βασίλης και καλικάτζαροι, γλυκά και δώρα, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, παγοδρόμια και events θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο την καθημερινότητα και σας θυμίζουν πως -ναι!- έρχονται τα Χριστούγεννα!

The Christmas Factory

Θεσμός πια για την Αθήνα τα Χριστούγεννα το εργοστάσιο της Τεχνόπολης που ανοίγει τις πόρτες του από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, στήνεται και φέτος το πιο γιορτινό εργοστάσιο, το Christmas Factory! Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Santa’s House, το Toy’s Factory και το Sweet Factory, αλλά κι έναν εντελώς καινούριο χώρο που συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό,την πρωτότυπη «Σχολή Μαγείας», που θα μας μεταμορφώσει σε Χάρυ Πότερ, ή έστω στους συμμαθητές του.

Σε μια αίθουσα διδασκαλίας των μυστικών των μαγικών κόλπων και τρεις αίθουσες «δοκιμασίας», τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν με την ψυχή τους και να αναπτύξουν δημιουργικά τη φαντασία τους. 

Οι μεγαλύτεροι, πάλι, μπορούν να περάσουν από το μυστηριώδες Escape Room και να λύσουν αινίγματα και γρίφους. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, εδώ θα θαυμάσετε το αγαπημένο «Μαγικό Δέντρο των Χριστουγέννων», ύψους 15 μέτρων, ενώ ο Τροχός της Τύχης που βρίσκεται σ 'αυτό μοιράζει αμέτρητα δώρα σε όλους τους επισκέπτες.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα δράσεις περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο «μενού», αλλά και υπέροχα καινούρια παιχνίδια στο λουνα παρκ, όπως το ιταλικό καρουζέλ, το 200τμ παγοδρόμιο, αλλά και μια κλασική ρόδα είκοσι μέτρων για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά. Τέλος στους χώρους της Τεχνόπολης θα βρουν φιλόξενη στέγη περίπτερα Ιδρυμάτων, όπως η UNICEF και τα Παιδικά Χωριά SOS, όπου θα βρείτε μοναδικά δώρα για τα Χριστούγεννα.

Προτιμήστε τα γιατί τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που έχουν ανάγκη. Για να δείτε τα πάντα, επιβιβαστείτε στο τρενάκι, που θα διασχίζει φέτος όλα τα δρομάκια ανάμεσα στα κτίρια και γύρω από την αγορά. Στις 2/12, στις 5 μ.μ. θα γίνει το πάρτι εγκαινίων του όπου το μεγάλο δέντρο στολίζεται με αστεράκια του φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make a Wish!

Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 2130109324, 1/12 – 7/1, καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ.

Εισιτήριο: € 5,50. Προσφορά έως 22/12: Δευτέρα - Παρασκευή 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Ισχύουν ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες άνω των 10 ατόμων.

Santa Claus Kingdom

Το Santa Claus Kingdom, δηλαδή το βασίλειο του Αϊ Βασίλη, ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου και θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 5  Ιανουαρίου. Φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας και εκτείνεται σε 13.000 τ.μ. στεγασμένου, κλιματιζόμενου χώρου.

O Χιονάνθρωπος Frodi και η παρέα του, που είναι η επίσημη mascot του πάρκου, σας περιμένει για να σας ξεναγήσει σε τρία θεματοποιημένα stages με αμέτρητα μοναδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Αν αγαπάτε το πατινάζ, εδώ θα βρείτε και το μεγαλύτερο, εσωτερικού τύπου, παγοδρόμιο της πόλης, ενώ όσοι έχετε διάθεση για χορό μπορείτε να περάσετε από disco-πίστα Ice Rollers.

Οι πιο κλασικοί προτιμήστε τα συγκρουόμενα που είναι καταπληκτικά και περιπετειώδη, ή φωτογραφηθείτε με τον Αϊ Βασίλη, που καταφτάνει απευθείας από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ή να πάρετε μέρος σε μουσικοκινητικά δρώμενα και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Τέλος, μπορείτε να κάνετε και τα ψώνια σας από τη Χριστουγεννιάτικη εμπορική στοά, που φιλοξενεί 15 εμπορικά καταστήματα και να ξαποστάσετε στην χριστουγεννιάτικη Κουζίνα με καθιστικό , όπου θα βρείτε δέκα καταστήματα εστίασης για όλα τα γούστα.

M.E.C. Παιανίας,  2106199777

2/12 - 5/1, καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ.

Εισιτήριο: € 8 ενήλικες, € 14 παιδιά. Ισχύουν ειδικές προσφορές  για ανέργους και πολύτεκνους. Το εισιτήριο είναι ενιαίο για όλα τα παιχνίδια και με την αγορά του σας δίνεται δώρο και μια μάρκα για τα συγκρουόμενα.

santaclauskingdom.com
santaclauskingdom.com

Aidonakia Christmas Village

Ένα από τα πιο αγαπημένα λούνα παρκ, τα Aidonakia στο Μαρούσι, ετοιμάζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό, που έχει ήδη ανοίξει από τις 25 Νοεμβρίου και θα παραμένει στις επάλξεις μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Ανεβείτε στην πανοραμική ρόδα, τρέξτε με τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, πατινάρετε στην ολοκαίνουργια πίστα πατινάζ Ice Rollers, ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στην πίστα moto & cars racing, ή κάντε ένα σαφάρι με ιπτάμενα ζώα. Σκανδαλιάρικα ξωτικά, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, face painting και άλλες δράσεις σας περιμένουν στο χώρο για να σας διασκεδάσουν. Στο Αηδονόμπαρο, επίσης, θα απολαύσετε μοναδικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζεστά ροφήματα, ενώ στο Καραμελόσπιτο μπορείτε να δοκιμάσετε πρωτότυπες συνταγές.

Μην παραλείψετε να περάσετε από το μαγικό σπίτι του Αϊ Βασίλη: θα είναι κι ο ίδιος εκεί, θα σας υποδεχτεί με το έλκηθρο του και θα φωτογραφηθεί μαζί σας!

Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι, 2106196948

25/11 – 7/1, 4-10μ.μ (ΔΕ-ΠΑ), 10π.μ. – 11μ.μ. (ΣΑ-ΚΥ). Από 23/12 και για όλη την περίοδο σχολικών αργιών ισχύει εορταστικό ωράριο (10π.μ. – 11 μ.μ.)

Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη. Ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής: € 16,50 για 12 παιχνίδια (εξαιρούνται τα συγκρουόμενα και τα παιχνίδια που κερδίζουν δώρα). Μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια: € 3 ανά συμμετοχή – παιχνίδι. Ισχύουν ειδικές τιμές για πακέτα μαρκών.

aidonakia.gr
aidonakia.gr

To Πάρκο του Αϊ-Βασίλη

Για τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων, το Πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο θα υποδεχτεί και φέτος το Πάρκο του Αϊ-Βασίλη από τις  2 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Γεμάτο ολόφωτα δέντρα, μια αγορά με ξύλινα σπιτάκια για τα δώρα σας, διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά, συναυλίες, καρουζέλ, τρενάκι, τραμπολίνο, κλειστό παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους ρόδα με θέα τη θάλασσα, υπόσχεται να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές αυτές τις γιορτές. Αν, μάλιστα, θέλετε, μπορείτε να στείλετε από εδώ το γράμμα σας στον Αï Βασίλη.

Σίγουρα θα φτάσει στα χέρια του εγκαίρως!

Πάρκο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο

2/12 – 7/1, 10 π.μ. – 10 μ.μ. Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη. Πώληση εισιτήριων για το παγοδρόμιο και τα παιχνίδια στα ταμεία του πάρκου.