Πρεμιέρα για την «Ειρήνη» του Νίκου Καραθάνου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου -Ποιοι πήγαν

Πρεμιέρα για τη βροχερή «Ειρήνη» του Νίκου Καραθάνου στην Επίδαυρο -Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Η πρεμιέρα της «Ειρήνης» στην Επίδαυρο εξελίχθηκε σε μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχαστεί. Η ξαφνική νεροποντή διέκοψε την παράσταση, όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στις λαμπερές παρουσίες που έδωσαν το «παρών» στο αργολικό θέατρο.

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου γέμισε από χιλιάδες θεατές για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της «Ειρήνης». Ωστόσο, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη, η έντονη βροχόπτωση ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν οριστικά την παράσταση για λόγους ασφαλείας.

Παρά την αρχική προσπάθεια των ηθοποιών να συνεχίσουν, η καταιγίδα δυνάμωσε, το κοινό αποχώρησε οργανωμένα και η Ζέτα Μακρυπούλια, που ετοιμαζόταν να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή της Επιδαύρου, δεν πρόλαβε τελικά να βγει μπροστά στους θεατές.

Η δεύτερη παράσταση, το Σάββατο 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με το κοινό να αποθεώνει όλους τους συντελεστές.

Ποιοι πήγαν στην πρεμιέρα της «Ειρήνης» στην Επίδαυρο

Παρά την απρόσμενη τροπή της βραδιάς, η πρεμιέρα συγκέντρωσε πλήθος ανθρώπων από τον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και της δημόσιας ζωής, που βρέθηκαν στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τη νέα παραγωγή και να στηρίξουν τους δημιουργούς της.

Χάρις Αλεξίου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Χρήστος Λούλης, Εριέττα Μανούρη/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Ευγενία Σαμαρά/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Η Γαλήνη Χατζηπασχάλη την ώρα που αποχωρεί από το αρχαίο θέατρο λόγω της ξαφνικής νεροποντής/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Η ξαφνική νεροποντή διέκοψε την πρεμιέρα της «Ειρήνης» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Η Ζέτα Μακρυπούλια σε σκηνή από την παράσταση/ Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Η Ζέτα Μακρυπούλια στη φωτογράφηση για την παράσταση/ Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Η νέα σκηνική ανάγνωση της αριστοφανικής κωμωδίας παρουσιάζεται σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, με τον Φοίβο Δεληβοριά να υπογράφει τη διασκευή, το πρωτότυπο κείμενο, τα τραγούδια και τη μουσική, ενώ στη σκηνοθεσία συνεργάζεται ο Άγγελος Τριανταφύλλου.

Στη διανομή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Θανάσης Αλευράς, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Καραθάνος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, η Βάσω Καβαλιεράτου και ένας πολυπληθής θίασος, σε μια παράσταση που προσεγγίζει με σύγχρονη ματιά το διαχρονικό μήνυμα του Αριστοφάνη για την ειρήνη, τη συλλογικότητα και την ανθρώπινη συνύπαρξη.