Αγγελική Αγγελίδη-«Euphoria»

«Euphoria» - Η εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής ταξιδεύει στην Άγκυρα

Χρώματα και συναισθήματα, πολιτισμός και διπλωματία, ενότητα και αλληλεγγύη. Μπορεί μία έκθεση ζωγραφικής να ενώσει δύο λαούς;

Αυτό απέδειξε περίτρανα η εντυπωσιακή «Euphoria» της κ. Αγγελικής Αγγελίδη - η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας στο εξωτερικό - η οποία μεταφέρθηκε στην Άγκυρα για καλό σκοπό και την επιμέλεια της ανέλαβε η Ιστορικός Τέχνης κ. Αννίτα Πατσουράκη!

Την παραμονή των εγκαινίων η Αγγελική Αγγελίδη πραγματοποίησε μία live performance με δυνατούς συμβολισμούς. Επέλεξε για την περίσταση μία λευκή φόρμα, θέλοντας να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα ειρήνης! Το έργο της εικαστικού δημοπρατήθηκε και τα έσοδα δωρίστηκαν σε οργανισμό που στηρίζει τις υποτροφίες των Τούρκων φοιτητών.

Το τουρκικό κοινό αγκάλιασε με θέρμη την «Euphoria», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεμελίωση της φιλίας των δύο λαών. Τα ζεστά χρώματα της καλλιτέχνιδος φώτισαν και την αύρα των δύο χωρών, ενώ τα ανοιξιάτικα κλαδιά που ζωντάνευαν στον καμβά, άνθιζαν για την ειρήνη.

Ο Τούρκος γκαλερίστας Rachmi Cogende δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα ναι σε αυτήν την έκθεση, νομίζοντας ότι μπορεί να είναι ένα βήμα για την τουρκική - ελληνική φιλία και μπορούμε να χτίσουμε μία γέφυρα σε αυτήν την έκθεση».

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα έργα της αγαπημένης ζωγράφου θα εκτίθενται στην Bilkent Art Street (Rc gallery).